SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Τρίποντο ανάσα για Παναθηναϊκό Β' επί του Ιωνικού, διπλό η Αναγέννηση επί της Νίκης Βόλου

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Β' πανηγυρίζουν το γκολ επί του Ιωνικού
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Β' πανηγυρίζουν το γκολ επί του Ιωνικού EUROKINISSI SPORTS

Με πρωταγωνιστές τους Σιδερά και Ξενόπουλο ο Παναθηναϊκός Β' επικράτησε 1-0 του Ιωνικού και πήρε τρίποντο ανάσα στο Β' όμιλο της Super League 2 ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Νίκης Βόλου για τον Α' όμιλο.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα επί μιας ομάδας που παλεύει για την άνοδο πέτυχε ο Παναθηναϊκός Β' ο οποίος μετά το διπλό επό της Ηλιούπολης επικράτησε με 1-0 και του Ιωνικού με πρωταγωνιστές τους Σιδερά και Ξενόπουλο και πήρε τρίποντο ανάσα στη μάχη που δίνει για να μείνει στην κατηγορία στον Β' όμιλο της Super League 2.

Σε παιχνίδι για τον Α' όμιλο η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Νίκης Βόλου με τους γηπεδούχους να χάνουν έδαφος και βαθμούς ενόψει των playoffs.

Καλύτερος ο Ιωνικός, την ουσία ο Παναθηναϊκός

Στο "Ελ Πάσο" ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ιωνικό και επικράτησε με 1-0 μετά από γκολ του Σιδερά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αθανασακόπουλου. Οι πράσινοι είχαν την ουσία σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που αν και καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρήκαν απέναντι τους έναν εκπληκτικό Βασίλη Ξενόπουλο με τον γκολκίπερ του τριφυλλιού να κατεβάζει τα "ρολά" και να είναι αυτός που κράτησε το μηδέν σε αρκετές περιπτώσεις και φάσεις που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι.

Οι πράσινοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 5' απείλησαν με σουτ του Φουρτάζο αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα ο Ιωνικός απάντησε με τον Ντάουντα να βρίσκεται σε θέση βολής, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ξενόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν να ψάχνουν το γκολ για να πάρουν προβάδισμα αλλά πότε η άμυνα του Παναθηναϊκού, πότε ο Ξενόπουλος έβαζαν στοπ στις προσπάθειες τους. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο εκεί που κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ στο 72',.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Αθανασακόπουλου ο Σιδεράς νίκησε την άμυνα του Ιωνικού στον αέρα και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκέλιου για το 1-0 των πράσινων.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να ισοφαρίσει, έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Παναθηναϊκού αλλά ο Ξενόπουλος και πάλι σταμάτησε κάθε φάση που πήγε προς την εστία του.

Παναθηναϊκός Β': Ξενόπουλος, Σιδεράς, Αθανασακόπουλος, Μαρτίνης, Κάτρης, Φουρτάδο (78′ Καραμπάς), Κυριόπουλος (73′ Καλοσκάμης), Σαρδέλης (46′ Φικάι), Λάμψιας, Φρόκου (62′ Κρυπαράκος), Μπιλάλ (62′ Ταβάρες).

Ιωνικός: Γκέλιος, Τασουλής, Σαλίνας, Ντάουντα (69′ Ροντρίγκες), Γιακουμάκης (86′ Δρίτσας), Γκοράνοφ, Σερπέζης (59′ λ.τ Πογοσιάν), Γκίνη (86′ Οικονομίδης), Οικονομόπουλος, Σόουζα, Σαλαζάρ.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

  • Καλαμάτα - Ολυμπιακός Β' 1-0
  • Αιγάλεω - Χανιά 0-0
  • Διαγόρας - Παναχαϊκή 1-2
  • Γιούχτας - Ηλιούπολη 0-1
  • Τηλυκράτης - Athens Kallithea 0-3
  • Παναθηναϊκός Β' - Ιωνικός

Η βαθμολογία στον Β' όμιλο

* Ο Ολυμπιακός Β' άρχισε το πρωτάθλημα με αφαίρεση 10 βαθμών.

Στο "κόλπο" των playoffs η Αναγέννηση Καρδίτσας

Η Αναγέννηση Καρδίτσας μπήκε στο "κόλπο" για είσοδο στα playoffs μετά το διπλό επί της Νίκης Βόλου με 2-1 καθώς πλέον βρίσκεται στο -3 από τον Ηρακλή.

Στο ματς στο Βόλο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 7' με τον Κορέλα να εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, αυτός έδωσε στον Κονίλιο ο οποίος νίκησε τον Γκαραβέλη για το 0-1. Η Αναγέννηση διπλασίασε τα τέρματα της λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους με τον Βενάρδο.

Η Νίκη Βόλου ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, προσπάθησε να μειώσει και να μπει νωρίς ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε. Βρήκε ένα γκολ για να μειώσει το σκορ στο 86' με τον Πέττα αλλά έως εκεί.

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Γαβριηλίδης (46′ Παναγιωτίδης), Μπαχανάκ (59′ Αναστασίου), Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Λίταινας (46′ Τοπαλίδης (79′ Πέττας), Κρητικός (59′ Μακατσάρια), Μιράντα, Πολίτης, Κάσσος.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Ντουμάνης, Ανδρικόπουλος, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Γκόλιας, Κορέλας (61′ Κοκκίνης), Σαλαμούρας, Βερνάρδος (90’ Στασινόπουλος), Μπούζας (72′ Κέρθι), Κονίλιο (90’ Ζάγγος).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής του Α' ομίλου της Super League 2

  • ΑΕΛ - Λεβαδειακός 0-0
  • ΑΕΚ Β' - Ηρακλής 0-0
  • Καμπανιακός - Αιολικός 1-0
  • Απόλλων Πόντου - Μακεδονικός 0-3
  • 26/02 15:00 Νίκη Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας

Η βαθμολογία στον Α' όμιλο

TAGS SUPER LEAGUE 2 ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ