LIGUE 1

Στρασμπούρ - Μονακό 1-0: Πήρε προβάδισμα στην κούρσα Ευρώπης

Οι παίκτες της Στρασμπούρ σε στιγμιότυπο έπειτα από την αναμέτρηση με τη Ρεν για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Roaz;on Park", Ren | Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Στρασμπούρ σε στιγμιότυπο έπειτα από την αναμέτρηση με τη Ρεν για τη Ligue 1 2021-2022 στο "Roaz;on Park", Ren | Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2021 © 2021 JEREMIAS GONZALEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Στρασμπούρ νίκησε 1-0 τη Μονακό εντός έδρας και πήρε σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα που κάνουν οι δύο ομάδες για ένα ευρωπαϊκό πλασάρισμα από τη Ligue 1.

Στρασμπούρ και Μονακό έδιναν ένα σημαντικό αγώνα για τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" της Ligue 1, με το νικητή να παίρνει προβάδισμα για ένα καλό πλασάρισμα. Αυτοί ήταν οι γηπεδούχοι, σε ένα παιχνίδι που δεν θα μείνει στη μνήμη, αλλά που ενδέχεται να αφήσει εκτός νυμφώνος τους Μονεγάσκους.

Το ακροβατικό γκολ του Αλεξάντερ Τζικού στο 23ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ζουλιέν Στεφάν, που δεν είχε πολλές ευκαιρίες, όμως είχε τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μία αρκετά απαθή ομάδα. Οι Μονεγάσκοι άρχισαν να παίρνουν μπροστά στο 2ο ημίχρονο, όμως οι δύο καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν κατέληξαν άουτ. Χωρίς εύστοχο σουτ, οι παίκτες του Φιλίπ Κλεμάν περιορίστηκαν στην ήττα κι έμειναν αρκετά μακριά από τις θέσεις του Champions League.

Ο Τάσος Δώνης βρέθηκε στο βασικό σχήμα της Ρεμς για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις μήνες, για το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ανζέ, όμως αποβλήθηκε στο 34' για μαρκάρισμα στον Βενσάν Μανκό (η φάση ελέγχθηκε και από τον VAR). Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία κράτησε το προβάδισμα που είχε πάρει από το γκολ του Αλεξί Φλιπ στο 24' και με το 1-0 πήρε σπουδαία νίκη που την απομακρύνει αποφασιστικά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΝΑΚΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ