SERIE A

Στραματσόνι: "Τα λίγα γκολ οφείλονται σε πολλά αίτια"

Στραματσόνι: "Τα λίγα γκολ οφείλονται σε πολλά αίτια"
INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Στραματσόνι ρωτήθηκε για τη χαμηλή παραγωγικότητα του ιταλικού ποδοσφαίρου και απέδωσε το γεγονός σε ένα συνδυασμό διάφορων παραγόντων.

Η Serie A χαρακτηρίζεται από χαμηλή παραγωγή γκολ και ο ιταλικός Τύπος αναρωτιέται γιατί συμβαίνει το φαινόμενο και πως μπορεί να επιλυθεί. Μεταξύ των όσων εξέφρασαν την άποψη τους, ήταν και ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε δηλώσεις για το ζήτημα στην Corriere dello Sport και υποστήριξε ότι τα αίτια είναι πολλά και συνδυαστικά.

Κατά τον "Στράμα", η ευθύνη απορρέει από το γενικότερο μοντέλο του ιταλικού ποδοσφαίρου, τη δομή του πρωταθλήματος και τις οικονομικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν τη διατήρηση των καλύτερων παικτών. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

"Πράγματι, στην Ιταλία δεν σκοράρουμε πολύ. Είναι θέμα νοοτροπίας, κουλτούρας, οικονομικών δυνατοτήτων, αλλά και δεξιότητας. Γιατί δεξιότητας; Γιατί στην Ιταλία ξέρουμε όσο κανείς άλλος πώς να παίζουμε άμυνα. Ωστόσο, ένα ξεκάθαρο παράδειγμα σωστής λειτουργίας είναι η Νάπολι: στο πρωτάθλημα και στο Europa League έχει πετύχει 53 γκολ σε 23 παιχνίδια.

Αλλά έχει και μία καταπληκτική προσήλωση στη φάση που δεν έχει την κατοχή της μπάλας. Και ακόμα περισσότερο στη φάση ανάκτησης της μπάλας. Το θέμα της άμυνας είναι κάτι που συνειδητοποιώ τώρα που βρίσκομαι σε ένα μικρότερο πρωτάθλημα, το ελληνικό. Συνειδητοποιώ τη διαφορά που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα στην Ιταλία συγκριτικά με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πάντως, είναι σημαντικό και το οικονομικό ζήτημα. Χάνουμε τους παίκτες πρώτης γραμμής, που κατευθύνονται σε άλλα πρωταθλήματα. Εάν η κατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ιταλία ήταν παρόμοια με εκείνη της Αγγλίας, τότε και οι μικρότερες ομάδες θα γίνονταν αρκετά δυνατές ώστε να μπορέσουν να υιοθετήσουν ένα πιο ανοιχτό, πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ