ΙΤΑΛΙΑ

Στραματσόνι: "Πολλοί παίκτες της Ρόμα ήταν πεσμένοι αλλά ο Ντε Ρόσι έφτιαξε την ψυχολογία τους"

Ο Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού
Ο Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Η Ρόμα εντυπωσιάζει από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι και ο Αντρέα Στραματσόνι δεν δίστασε να πλέξει το εγκώμιο του θρύλου των τζαλορόσι, τονίζοντας το πόσο δούλεψε στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του.

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι διαδέχτηκε τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρόμα στα μέσα Ιανουαρίου και έκτοτε η ομάδα της αιώνιας πόλης πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία εντός και εκτός συνόρων, με τους τζαλορόσι να παλεύουν για την 4η θέση στην Serie A και να είναι με το ένα πόδι στους "8" του Europa League έπειτα από το 4-0 επί της Μπράιτον.

Κατά πολλούς, ο άλλοτε υπαρχηγός της ομάδας είναι ο βασικός συντελεστής για την άνοδο της ομάδας και ένας εξ αυτών είναι και ο Αντρέα Στραματσόνι, με τον άλλοτε προπονητή των Ίντερ και Παναθηναϊκού και νυν τηλεσχολιαστή του Dazn να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του στην ομάδα.

"Ο Ντε Ρόσι έχει δουλέψει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, πήρε μία ομάδα με πεσμένη αυτοπεποίθηση λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων και με κάποιους παίκτες που δεν έπαιζαν βάσει της αξίας τους όπως οι Σπινατσόλα, Λουκάκου και Ντιμπάλα.

Όλοι ήταν σε άσχημη ψυχολογική φάση. Έπειτα, έβαλε στο γήπεδο τις ιδέες του και έκανε αυτό που ήξερε να κάνει", τόνισε αρχικά ο "Στράμα", για να προσθέσει:

"Του είχα τηλεφωνήσει κάποια στιγμή και μου είπε ότι "εγώ βάζω στο γήπεδο αυτούς που πιστεύω για να εκμεταλλευτώ τη μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε η διοίκηση του συλλόγου.

Είχε το ίδιο σκεπτικό με το δικό μου, όταν πήγα να προπονήσω την Ίντερ που είχε παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Τώρα ο Ντανιέλε έχει το πλεονέκτημα γιατί η Τριγκόρια είναι σπίτι του κα γιατί ξέρει αρκετούς παίκτες και από τη θητεία του ως παίκτης".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ