ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

"Μπλόκο" της FIFA στον Γκεγιέ της Σενεγάλης λόγω μεταγραφής του το 2018

Ο Παπέ Γκεγιέ με τη φανέλα της Μαρσέιγ σε ματς του Europa League απέναντι στην Γαλατάσαραϊ | 25 Νοεμβρίου 2021
Ο Παπέ Γκεγιέ με τη φανέλα της Μαρσέιγ σε ματς του Europa League απέναντι στην Γαλατάσαραϊ | 25 Νοεμβρίου 2021 AP IMAGES

Ο Παπέ Γκεγιέ της Σενεγάλης ενημερώθηκε πως μέχρι νεοτέρας δεν μπορεί να παίρνει μέρος σε επίσημα παιχνίδια, με την FIFA να παίρνει αυτή την απόφαση στο πλαίσιο έρευνας γαι τη μεταγραφή του το 2018 όπου εμπλέκονται Μαρσέιγ και Γουότφορντ.

Μετ'εμποδίων συνεχίζεται η παρουσία της Σενεγάλης στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2022, αφού λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα της, δεύτερου στη διοργάνωση, απέναν στην Γουινέα, έγινε γνωστό πως χάνει έναν παίκτη.

Όχι από τραυματισμό ή κορονοϊό αλλά λόγω τιμωρίας της FIFA, με την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να παίρνει την απόφαση να μην επιτρέψει στον Παπέ Γκεγιέ να παίρνει μέρος σε αγώνες μέχρι νεοτέρας, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει για μία μεταγραφή του το 2018 και στην οποία εμπλέκονται Μαρσέιγ (η νυν ομάδα του 22χρονου αμυντικού μέσου) και Γουότφορντ.

"Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα γραφειοκρατικό με τον Παπέ Γκεγιέ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την Γουινέα. Για την ακρίβεια, πέντε λεπτά πριν αρχίσει το ματς, μάθαμε πως η FIFA του επέβαλε τιμωρία εξαιτίας μίας μεταγραφής του από την Γουότφορντ στην Μαρσέιγ.

Ο δικηγόρος του μας ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής, αλλά λίγο πριν από την έναρξη, είχαμε την επιβεβαίωση. Για αυτό το λόγο τον βγάλαμε από το φύλλο αγώνα", τόνισε λίγη ώρα μετά το 0-0 με την Γουινέα ο προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ