ΙΣΠΑΝΙΑ

Στον τελικό η Χετάφε!

Στον τελικό η Χετάφε!
ΧΕΤΑΦΕ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Χετάφε έκανε την έκπληξη της χρονιάς στην Ισπανία, επικράτησε 4-0 της Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey

Η Μπαρτσελόνα (που αγωνίστηκε με πορτοκαλί εμφανίσεις) ήταν σαν να μην κατέβηκε στο γήπεδο, επιτρέποντας στην Χετάφε να φτάσει πολλές φορές κοντά στο γκολ. Ο Βιβάρ Ντοράδο στο 5', ο Μάρις στο 15' και ο Γκουίθα στο 28' είχαν εξαιρετικές ευκαιρίες για να πετύχουν το πρώτο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν.
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 37', όταν ο Κασκέρο με δυνατό σουτ νίκησε τον Χορκέρα και έστειλε την μπάλα να... αναπαυθεί στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Ράϊκαρντ όχι μόνο δεν κατάλαβαν τι γινόταν γύρω τους, αλλά δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 43', όταν ο Γκουΐθα απέφυγε τον Ζαμπρότα και με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν καθώς έβλεπαν οτι απέναντι τους δεν ήταν η Μπαρτσελόνα αλλά το "φάντασμα" της. Η Χετάφε θα μπορούσε να πετύχει το τρίτο γκολ σχετικά νωρίς όμως ο Χορκέρα έσωσε δυο φορές την εστία των Καταλανών (54' Μάρις, 62' Γκουΐθα).

Στο 70', οι προσπάθειες των γηπεδούχων έπιασαν τόπο. Ο Κόντρα εκτέλεσε φάουλ, ο Βιβάρ Ντοράδο έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα, δίνοντας στην ομάδα του σκορ πρόκρισης. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι "μπλαουγκράνα", ο Γκουΐθα εκμεταλλεύτηκε ακόμα ένα αμυντικό λάθος και πέτυχε το 4-0.

Η Μπαρτσελόνα απο το πουθενά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως ήταν σε τόσο τραγική μέρα που δεν κατάφερε να πετύχει ούτε το γκολ της τιμής. Ετσι, η Χετάφε θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Ισπανικού Κυπέλλου, ο οποίος θα διεξαχθεί στο επιβλητικό "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Εκεί θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Σεβίλη, που θα αγωνιστεί σε τελικό για πρώτη φορά μετά από 45 ολόκληρα χρόνια.

Παρακολουθείστε φάσεις και γκολ από την ντροπιαστική ήττα της Μπαρτσελόνα, ή μάλλον τη νίκη της Χετάφε.














TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ