ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στον κόσμο του ο Αμπντούν

Στον κόσμο του ο Αμπντούν
Αμπντούν INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τη συμπεριφορά του Τζαμέλ Αμπντούν στο Ζέεφελντ, την αντίδραση της ΠΑΕ που καθυστέρησε, αλλά είναι αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση στα άκρα (videos)

Αντί να ασχοληθούμε με το πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του Ολυμπιακού και όλα όσα έγιναν κόντρα στην αδύναμη Σίμουρκ από το Αζερμπαϊτζάν, ένα εξωαγωνιστικό θέμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον εδώ στο Ζέεφελντ. Ο σύλλογος άργησε να αντιδράσει, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε, στέλνοντας πίσω στην Ελλάδα τον Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος θα απολογηθεί στη διοίκηση για τη συμπεριφορά τις τελευταίες οκτώ ημέρες επί αυστριακού εδάφους.

Ο Αλγερινός εξτρέμ έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας το πρωί της Τρίτης (16/7), όταν ζήτησε από τον Μίτσελ να μην το χρησιμοποιήσει στο φιλικό με τη Σίμουρκ επειδή βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδα του εξωτερικού για να συνεχίσει την καριέρα του.

Πιθανότατα, μιλάμε για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που αγωνίζεται στην Championship και έχει δελεάσει τον ποδοσφαιριστή. Εδώ και ένα χρόνο οι “ξυλοκόποι” ανήκουν στην οικογένεια Αλ Χασαουί από το Κουβέιτ και κάνουν όνειρα για μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Με τη σειρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέπεμψε την υπόθεση στη διοίκηση του Ολυμπιακού, που αποφάσισε να μην αγωνιστεί ο 27άχρονος εξτρέμ στην αναμέτρηση με τους Αζέρους. Ο Αμπντούν ταξίδεψε κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή στο Σβατς. Βγήκε πρώτος από όλους από το πούλμαν, πάλι με το κινητό τηλέφωνο στο χέρι.

“Ο Μοδέστο είναι...”, μας είπε όταν τον είδαμε για πολλοστή φορά να μιλάει στο τηλέφωνο, την ώρα που η ομάδα έχει υποχρεώσεις. Παρακολούθησε το φιλικό παιχνίδι από τη μοναδική εξέδρα του γηπέδου στο Σβατς. Ο Αλγερινός επέδειξε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά στο Ζέεφελντ. Δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής να αφήνει το κινητό στον πάγκο μισό λεπτό πριν μπει για προπόνηση και να το παίρνει ξανά στα χέρια του ακριβώς μόλις τελειώνει το πρόγραμμα, την ώρα που οι συμπαίκτες του είναι ακόμα στο γήπεδο κάνουν χαλάρωμα. Το σκηνικό αυτό δεν έγινε μία φορά στο Ζέεφελντ. Και όσοι διαβάζετε τις ανταποκρίσεις μας, είστε ενημερωμένοι από την πρώτη στιγμή.

Ο Αμπντούν έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Μοναχικός, απόμακρος, κυριολεκτικά στον κόσμο του, φευγάτος... Δεν ήταν ο Αμπντούν της προηγούμενης διετίας, που ήταν μονίμως χαμογελαστός, δείχνοντας με τον τρόπο του πως θέλει να φύγει και ότι αποτελεί ξένο σώμα στην ομάδα. Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του στις προπονήσεις, εκτελούσε κανονικά τις ασκήσεις με μπάλα το απόγευμα. Αλλά πάλι, μόλις τελείωνε το πρόγραμμα, το πρώτο πράγμα που έκανε πριν καθαρίσει καλά-καλά τις τάπες των ποδοσφαιρικών παπουτσιών του ήταν να πάρει το τηλέφωνο στο χέρι: να το κοιτάει, να περιμένει ένα μήνυμα, μία κλήση. Και μόλις αυτό γινόταν, να... χάνεται στο κινητό του τηλέφωνο.

Δεν είναι τόσο αρνητικό αυτό, αρκεί να γίνει μία φορά. Αν οι υπόλοιποι 28 παίκτες έκαναν ό,τι ο Αμπντούν θα είχαμε καταστρατήγηση της έννοιας ομάδα. Τα πρωινά είχαν πολύ τρέξιμο για όλους, αλλά η διάθεση που βρισκόταν ο 27άχρονος αποτυπωνόταν στο γεγονός ότι δύο-τρεις φορές ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ξέφυγε πολύ από το γκρουπ με το οποίο έτρεχε. Σαν να ήθελε να... αποκοπεί και την ώρα της προπόνησης από τους υπόλοιπους, ό,τι δηλαδή έπραττε και το υπόλοιπο της ημέρας. Να ξεφύγει και να απομακρυνθεί από την ομάδα που τον έκανε Πρωταθλητή και Νταμπλούχο Ελλάδας, δίνοντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Champions League.

Γνώμη μας είναι πως Μίτσελ και διοίκηση άργησαν να επέμβουν, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Όπως έλεγαν στον Ολυμπιακό, όποιος δεν θέλει να βρίσκεται στην ομάδα, δεν θα ανήκει σε αυτήν. Πρόθεση του συλλόγου είναι να φτάσει το θέμα στα άκρα. Μέχρι εκεί που δεν πάει, για την ακρίβεια. Η πρόταση που έχει φτάσει για την παραχώρηση του Αμπντούν δεν κρίνεται ικανοποιητική και ο παίκτης δεν θα παραχωρηθεί αν δεν έρθει μία προσφορά, την οποία δεν θα μπορεί να την αρνηθεί το σωματείο.

Μέχρι τότε, ο Αλγερινός, ο οποίος έχει μία εξαιρετική πρόταση στα χέρια του σε οικονομικό επίπεδο και ο κύριος λόγος, που θέλει να φύγει, έχει να κάνει με τα περισσότερα χρήματα που του δίνουν στο εξωτερικό, θα υποστεί τις συνέπειες για τη συμπεριφορά του. Και πιστέψτε μας, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν θα αφήσουν την υπόθεση να περάσει στα ψιλά. Η κίνηση με την επιστροφή στην Ελλάδα, με το πρώτο πρωινό αεροπλάνο της γραμμής από το Μόναχο, είναι μόνο η αρχή. Γιατί κανένας παίκτης δεν μπορεί να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα και να δίνει το κακό παράδειγμα στους συμπαίκτες του. Συν τοις άλλοις, αναφερόμαστε σε προπονήσεις που βλέπει καθημερινά ο Τύπος και ο απλός φίλαθλος κόσμος.

Άραγε, τί κλίμα θα έβγαινε προς τα έξω πριν καν αρχίσει η σεζόν; Αρρωστημένο, σίγουρα. Επειδή, όμως, έγινε και φιλικό, είδαμε έναν Ολυμπιακό να πρεσάρει ψηλά, όπως στη φάση του πρώτου γκολ με τον Διαμαντάκο, όταν ο Μανιάτης έκλεψε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής μετά το λάθος του τερματοφύλακα. Σαφώς ο αντίπαλος δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, αλλά ήταν μία καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε ατομικά κάποια πράγματα. Βάις και Τσόρι δικαιολόγησαν τις συστάσεις που τους ακολουθούν.

Ο Μήτρογλου ετοιμάζεται για σπουδαία πράγματα, όντας πλέον η βασική επιλογή στη γραμμή κρούσης. Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και μπήκε στο ματς, ο Έλληνας επιθετικός έπαιξε κυριολεκτικά μόνος του τη Σίμουρκ. Πέτυχε ένα γκολ με στυλ... Μήτρογλου και προκάλεσε αναστάτωση στους Άζερους, καθώς σχεδόν όλες οι τελικές προσπάθειες της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο είχαν την υπογραφή του. Θετικές εντυπώσεις άφησαν Φετφατζίδης, Φέισα και Σιώπης. Πάντως, ο Μίτσελ ήταν ξεκάθαρος μετά το τέλος του αγώνα, καθώς μας είπε πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για το ποιοι θα συνεχίσουν ή όχι στην ομάδα, παίρνοντας μέρος και στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας επί γερμανικού εδάφους.

Με δεδομένο ότι θα αποκτηθούν ακόμα τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές (αμυντικός μέσος, δεκάρι και επιθετικός), τέσσερις-παίκτες αναμένεται να “κοπούν” άμεσα, με την επιστροφή δηλαδή της ομάδας από το Ζέεφελντ. Η μεσαία γραμμή θα έχει... την τιμητική της, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός έχει δέκα κεντρικά χαφ, συν δύο που θα αποκτηθούν. Οπότε, το δεύτερο φιλικό στην Αυστρία με τη Φράιμπουργκ, δεν θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην τελική κρίση του προπονητή, ο οποίος έχει κάνει τα κουμάντα του και περιμένει άμεση μεταγραφική ενίσχυση, όπως έχει δηλώσει τρεις φορές, ήδη, εδώ στο Ζέεφελντ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ