ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στον ημιτελικό η Ελλάδα

Στον ημιτελικό η Ελλάδα
New Image

Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων προκριθηκε στα ημιτελικά κερδίζοντας 72-59 τη Σερβία

Οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι να επιβάλλουν το ρυθμό τους και το κατάφεραν παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έχοντας πολυφωνία στην επίθεση δεν συνάντησαν δυσκολίες σε κανένα σημείο του αγώνα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς. Το μόνο που κατάφερε η Σερβία ήταν να μειώσει λίγο πριν από τη λήξη.

Διαιτητές: Ρόμαν, Μεχμέτ, Αάρε

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 37-21, 57-33, 72-59

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 6(2), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 4, Καραθανάσης, Παπανικολάου 7(1), Γεωργάκης, Σλούκας 14(1), Παππάς 23(4), Κασελάκης 10, Σαρικόπουλος 8(11ρ.).

Σερβία (Νίκολιτς): Πέτροβιτς, Σέπα 20(2), Ρίζνιτς 1, Σούμποτιτς 8, Μιλουτίνοβιτς 2, Μίτροβιτς 14(1), Βλάχοβιτς 8(1), Βουκάσοβιτς, Σταμένκοβιτς 4, Γκρούγιο, Μούσλι 2.

Οι δηλώσεις


Βλασσόπουλος (προπονητής Ελλάδας): " Αποδώσαμε πολύ καλή άμυνα, καταπληκτική θα έλεγα σε κάποια σημεία του αγώνα. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα παιδιά και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ.

Είχαμε την δυνατότητα να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες για τα ημιτελικά, όπου ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει. Κοιτάμε πάντα τον εαυτό μας και όχι τι κάνουν οι άλλοι. Θεωρώ πως με αυτή την άμυνα μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Πριν από τον αγώνα ζήτησα από τα παιδιά δύναμη στην άμυνα, να τρέξουμε όσο μπορούμε στον αιφνιδιασμό και αν δεν μας βγαίνει ο αιφνιδιασμός τότε να πηγαίνουμε σε λογικές επιθέσεις.

Η απώλεια του Γιάνκοβιτς ήταν ένα δυσάρεστο γεγονός για εμάς που όμως μας έδωσε δύο καλά, το να δεθούμε ακόμα περισσότερο σαν ομάδα και μας έδωσε επιπλέον κίνητρο να τα δώσουμε όλα μέσα στο παρκέ. Θέλουμε τώρα να κερδίσουμε και την Λιθουανία, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο.

Εξάλλου στον άλλο όμιλο τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Πάντα ζητάμε το καλύτερο και αναζητούμε το τέλειο. Ακόμα και σε αυτόν τον αγώνα είδαμε κάποια πράγματα που θα τα συζητήσουμε με τα παιδιά και θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε κάποια σημεία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που γέμισε τα γήπεδα του Πύργου και της Αμαλιάδας και να τους ζητήσω να έρθουν και στο παιχνίδι με την Λιθουανία και μετά στα ημιτελικά να βρεθούν δίπλα μας. Σε αυτές τις ηλικίες πάντα είναι διπλός ο στόχος μας, δηλαδή να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αλλά και να προετοιμάσουμε τα παιδιά που κάποια στιγμή θα στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών".

Νίκολιτς (προπονητής Σερβίας): " Η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι καλύτερη από εμάς. Εμείς σήμερα δεν είχαμε καθαρό μυαλό από το ξεκίνημα του αγώνα. Η μεγάλη διαφορά στο σκορ από πολύ νωρίς δεν μας άφησε περιθώρια να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Ο χθεσινός αγώνας μας κούρασε αρκετά με αποτέλεσμα να μην έχουμε την δύναμη που απαιτούσε το σημερινό παιχνίδι. Μετά από αυτή την ήττα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πρόκριση στην τετράδα που ήταν και ο αρχικός μας στόχος".

Παππάς: " Είμαστε στην τετράδα της διοργάνωσης και αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη επιτυχία. Χαρήκαμε ιδιαίτερα γιατί εκτός απ’ όλα τ’ άλλα κάποια παιδιά πήραν τα μόρια που χρειαζόταν για το Πανεπιστήμιο. Τώρα πάμε για ένα μετάλλιο και ελπίζουμε να είναι το χρυσό. Αύριο με την Λιθουανία θα παλέψουμε για την νίκη άσχετα από το γεγονός ότι είμαστε από σήμερα στα ημιτελικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε αήττητοι και ελπίζω να τα καταφέρουμε".

Παπανικολάου: " Ξέραμε ότι η Σερβία είναι μια πολύ καλή ομάδα και ότι αν δεν την παίρναμε σοβαρά θα μας έκανε ζημιά. Επιτέλους παίξαμε όπως μπορούμε, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πολύ πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την σημαντική αυτή επιτυχία. Θέλουμε να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Χρωστάμε κάτι στον Βλαδίμηρο. Γιατί όχι και το χρυσό μετάλλιο".

























TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ