ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στολτίδης: "Οι χειρότερες στιγμές της καριέρας μου"

Στολτίδης: "Οι χειρότερες στιγμές της καριέρας μου"
στολτιδης

"Περνάω τις χειρότερες στιγμές της καριέρας μου", δήλωσε ο Στολτίδης αναφορικά με τον τραυματισμό του

Ο μέσος των ερυθρολεύκων σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό "SPORT TV" η οποία θα προβληθεί σήμερα Πέμπτη στις 9 το βράδυ στο Sportnews, μίλησε για τον τραυματισμό του, την πορεία της ομάδας, το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Πειραιωτών, το κάστρο "Γ. Καραϊσκάκης" αλλά και τους πολλούς ξένους παίκτες που αγωνίζονται στην Superleague.
Aναλυτικά η συνέντευξη του Ιεροκλή Στολτίδη:

Για τον τραυματισμό του: " Θέλω να πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας και σιγά σιγά να αρχίσω προπονήσεις για να ξεκινήσω με την ομάδα. Είχα ένα δύσκολο τραυματισμό. Έκανα χειρουργείο. Θέλει χρόνο και πολύ προσοχή αυτή η περίπτωση. Το πιο σημαντικό είναι να βρω την υγεία μου.

Οι πιο άσχημες εμπειρίες ενός ποδοσφαιριστή είναι οι τραυματισμοί και κυρίως οι σοβαροί τραυματισμοί. Είναι δύσκολο για μένα να βρίσκομαι εκτός ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα της απουσίας από τα γήπεδα. Νιώθεις σαν θηρίο στο κλουβί. Δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ ψυχοφθόρο, αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Στα άσχημα του επαγγέλματος.

Είναι δύσκολο να πάρεις την απόφαση για χειρουργείο. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με συντηριτική αγωγή, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η χρονιά και μετά να κάνω την αρθροσκόπηση. Όσο όμως περνούσε ο καιρός δεν βελτιωνόταν η κατάσταση, και αναγκάστηκα να μπω στο χειρουργείο. Θέλω να πιστεύω πως, όταν ξεπεράσω τον τραυματισμό μου, θα είμαι όσο καλός όσο ήμουν και πριν.

Δεν ξέρω πόσο λείπω από την ομάδα, γνωρίζω όμως πως η ομάδα μου λείπει πολύ. Περνάω τις χειρότερες στιγμές της καριέρας μου. Είναι πολύ δύσκολο να μην κάνω προπόνηση, να βλέπω τα παιχνίδια από την εξέδρα και την τηλεόραση, να είμαι εκτός ομάδας. Όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό.

Πάντα έχω τους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν, που είναι δίπλα μου, οι συμπαίκτες μου, το ιατρικό τιμ που με βοηθάει με τις γνώσεις του και ψυχολογικά. Και ο απλός κόσμος όμως είναι στο πλευρό μου. Αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο.

Βάσει προγράμματος είναι πολύ δύσκολο να προλάβω τα παιχνίδια με την Σεντ Ετιέν. Και από τον τραυματισμό μου να έχω συνέλθει, θα είμαι πολύ πίσω από πλευρά της φυσικής κατάστασης".











"Να μην μας χαλαρώσει η διαφορά"

Για την πορεία των ερυθρολεύκων: "Ο Ολυμπιακός, όπως βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια, έχει αποκτήσει ψυχολογία που δεν έχουν οι άλλες ομάδες. Κερδίζει παιχνίδια παρά το γεγονός πως δεν παίζει καλά, κυρίως λόγω της ψυχολογίας του νικητή. Επίσης η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό. Παίκτες που στην δύσκολη στιγμή θα τραβήξουν την ομάδα. Έχει στοιχεία που δεν διαθέτουν οι άλλες ομάδες. Επίσης, οι άλλες οι ομάδες δεν παρουσιάζονται όσο δυνατές όσο θα περιμέναμε.

Από την εμπειρία μου στον Ολυμπιακό, την ομάδα την φοβάμαι όταν είναι άνετη, όταν αποκτά μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες της. Έχει συμβεί και στο παρελθόν η ομάδα να έχει μεγάλη διαφορά, και όχι μόνο να μας φτάνουν οι αντίπαλοι, αλλά και να μας περνάνε στην βαθμολογία. Θέλει πολύ προσοχή τώρα. Είναι πολύ εύκολο να χαλαρώσεις γιατί η διαφορά είναι μεγάλη, παρά το γεγονός πως έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια. Θέλω να πιστεύω πως η ομάδα θα δείξει χαρακτήρα, δεν θα χαλαρώσει, και θα κοιτά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ως το τέλος. Όταν η ομάδα είναι κάτω από πίεση, δεν την φοβάμαι. Πάντα λειτουργεί καλά, με αποδείξεις.

Η ομάδα δείχνει πιο ποιοτική από τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον στον τρόπο που αγωνίζεται. Πάντα η ομάδα είχε αξιόλογους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Φέτος όμως η ομάδα δείχνει μια διάθεση να παίξει πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Η ομάδα έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που έχει δείξει μέχρι τώρα. Μπορεί να παίξει ακόμα πιο ωραίο ποδόσφαιρο".





"Νίκη για το περσινό... 4-0"


Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: "Αυτά τα παιχνίδια (με ΑΕΚ), είναι πάντα ντέρμπι, όποια και αν είναι η βαθμολογική διαφορά. Είναι ένα παιχνίδι που και οι 2 ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που ενδιαφέρουν, αλλά πολλά περισσότερα πράγματα. Πρέπει να φτάσουμε στην νίκη για να διατηρήσουμε την βαθμολογική διαφορά. Το περσινό 4-0 είναι ένας λόγος που θέλουμε την νίκη. Γιατί εκείνο το παιχνίδι μας δημιούργησε προβλήματα.

Για το κάστρο "Γ. Καραϊσκάκης": Σε όλες τις ομάδες, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, όταν έχουν μια έδρα όπως η δικιά μας, παίζει μεγάλο ρόλο. Και για εμάς και για τον αντίπαλο. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί η ομάδα δείχνει τόσο διαφορετική μακριά από το Καραϊσκάκη, δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου. Όσον αφορά όμως την έδρα μας, ο Ολυμπιακός ήταν πάντα δυνατός. Το Καραϊσκάκη είναι γνωστό ως μια έδρα που δύσκολα μπορεί μια ομάδα να περάσει από αυτό".



"Σοβαρότητα σ' όλες τις διοργανώσεις"

Για τους στοχους του Ολυμπιακού: "Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει το ίδιο ενδιαφέρον για όλους τους στόχους του. Ιδίως τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, και είναι ματς που χαιρόμαστε να παίζουμε. Θέλω να πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα σε όλες τις διοργανώσεις. Θα είναι δυνατός στα παιχνίδια με την Σεντ Ετιέν, για να πάει όσο πιο μακριά μπορεί στην Ευρώπη, αλλά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το ΟΥΕΦΑ δεν έχει την ίδια αίγλη με το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δνε παύει να είναι ευρωπαϊκή διοργάνωση, που συμμετέχουν πάρα πολύ καλές ομάδες. Δεν είναι καθόλου εύκολη διοργάνωση. Πιτεύω η ομάδα να είναι σοβαρή σε αυτά τα ματς, και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο ΟΥΕΦΑ".



"Ξένους παίκτες για το κάτι παραπάνω"

Για τους πολλούς ξένους παίκτες που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Δεν είναι ωραίο να βλέπεις ομάδες με μόλις 2-3 έλληνες στην 11αδα. Αποξενώνεται και ο κόσμος από τις ομάδες. Εϊναι γενικότερο το κακό. Σημεία των καιρών. Σημάδια παγκοσμιοποίησης. Δεν γίνεται στην Ελλάδα μόνο αυτό, αλλά και σε άλλες χώρες. Σίγουρα δεν είναι ωραίο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα. Αυτά συμβαίνουν και στο ποδόσφαιρο, με θύμα την Εθνική ομάδα. Η Εθνική και το πληρώνει τώρα, και θα το πληρώνει στο μέλλον. Αν δεν υπάρχουν αξιόλογοι έλληνες ποδοσφαιριστές, πως θα πλαισιωθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Όπως είπα πριν, είναι σημεία των καιρών.

Είμαι της άποψης πως όταν μια ομάδα θέλει να πάρει ξένους παίκτες, πρέπει αυτοί που θα πάρει να κάνουν το κάτι παραπάνω, την διαφορά. Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ξένους στο ρόστερ τους, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν Έλληνες αντίστοιχης αξίας. Ευτυχώς όμως ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικής λογικής. Οι ξένοι που έρχονται στην ομάδα του ανεβάζουν το επίπεδο, δεν συμπληρώνουν απλά το ρόστερ".



















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ