STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Το πρόγραμμα μέχρι τέλους και τα σενάρια κατάκτησης ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού

Μονομαχία του Ροντινέι με τον Γιάννη Κωνσταντέλια
Μονομαχία του Ροντινέι με τον Γιάννη Κωνσταντέλια INTIME SPORTS

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κρατούν την τύχη στα χέρια τους στην κούρσα του τίτλου, κάτι που δεν συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Τι χρειάζονται οι τέσσερις διεκδικητές για να κατακτήσουν τη Stoiximan Super League.

Το πέρας της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League άφησε ανοιχτή την κούρσα του τίτλου και για τους τέσσερις διεκδικητές.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε δυναμικά στη μάχη με τη νίκη επί της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός συνεχίζει την ανοδική πορεία του με τη νίκη επί της Λαμίας και ο Παναθηναϊκός υπέστη ισχυρό πλήγμα λόγω της εντός έδρας ήττας από τον Άρη.

Με αυτά τα δεδομένα και με το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός να εκκρεμεί και να μπορεί να κρίνει τα πάντα, δύο ομάδες κρατούν την τύχη στα χέρια τους για να στεφθούν πρωταθλητές (ΑΕΚ, Ολυμπιακός) και δύο (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να στεφθούν πρωταθλήτριες.

Τι θέλει η ΑΕΚ (75 βαθμοί)

Η ΑΕΚ βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό που δεν άλλαξε έπειτα από την ανατροπή στην Τούμπα είναι πως κρατάει την τύχη στα χέρια της. Τα δεδομένα για την Ένωση είναι πολύ απλά, στους δύο αγώνες που απομένουν. Αν νικήσει ισάριθμες φορές, κάνει back-to-back στους τίτλους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από τους 75 βαθμούς είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να σπάσει το φράγμα των 80 κι έτσι να κατακτήσει το τρόπαιο.

Αν όμως σκοντάψει είτε κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είτε κόντρα στη Λαμία στην "OPAP Arena", τότε θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των αντιπάλων της.

Τι θέλει ο ΠΑΟΚ (71 βαθμοί)

Ο ΠΑΟΚ πήρε τα πάνω του την ύστατη στιγμή, όμως επέστρεψε στο κόλπο του τίτλου και κατάφερε να επιστρέψει για τα καλά στη μάχη του τίτλου, αν και δεν εξαρτώνται όλα από αυτόν.

Ο "δικέφαλος" έχει 71 βαθμούς, με ταβάνι τους 80, αφού απομένουν τρεις αγώνες στη φαρέτρα του. Ο πρώτος είναι ο εξ αναβολής κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, με συνέπεια να ευελπιστεί ότι θα πάρει ακόμα ένα boost, ψάχνοντας στη συνέχεια άλλες δύο νίκες στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη εντός κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη δεύτερη εκτός κόντρα στον Άρη.

Σε περίπτωση τριών νικών θα στεφθεί πρωταθλητής αν η ΑΕΚ δεν κάνει δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια της, αφού είναι η μοναδική ομάδα με υψηλότερο ταβάνι.

Σε περίπτωση μη νίκης κόντρα στον Ολυμπιακό, τότε ο ΠΑΟΚ χάνει το μεγαλύτερο μέρος των ελπίδων για τον τίτλο, αφού μένει αρκετά πίσω από την ΑΕΚ και θα χρειάζεται συνδυασμούς αποτελεσμάτων (και δικές του νίκες) για να μείνει στην κούρσα.

Τι θέλει ο Παναθηναϊκός (71 βαθμοί)

Η καταστροφική ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη στο "Απόστολος Νικολαΐδης" τον κατέστησε κι αυτόν ομάδα που τη δεδομένη στιγμή απαιτεί συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κατακτήσει το τρόπαιο και δεν επαρκούν οι δικές της νίκες μέχρι τέλους.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ εκτός και τον Ολυμπιακό εντός στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, οπότε ακόμα κι αν τους νικήσει, θα χρειαστεί ορισμένα αποτελέσματα ακόμα.

Το βαθμολογικό ταβάνι του "τριφυλλιού" είναι οι 77 βαθμοί, όπερ μεθερμηνευόμενον χρειάζεται να μην κάνει άλλη νίκη η ΑΕΚ μέχρι το τέλος και ταυτόχρονα να έχει μία επιπλέον απώλεια ο ΠΑΟΚ (είτε με Ολυμπιακό είτε με Άρη), διότι στην ισοβαθμία υπερτερεί των "πρασίνων".

Τι θέλει ο Ολυμπιακός (70 βαθμοί)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, όμως τα πράγματα ήρθαν έτσι που βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από τον Παναθηναϊκό, παρότι έχει έναν βαθμό λιγότερο. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι κερδισμένοι στα σενάρια λόγω του επιπλέον αγώνα που έχουν στο πρόγραμμά τους, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με το οποίο θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μέχρι τους 79 βαθμούς αν επικρατήσει των Θεσσαλονικέων και κάνει το ίδιο και στα επόμενα ντέρμπι που απομένουν, με την ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και με τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Αν δεν καταφέρει να νικήσει στην Τούμπα όμως, τότε γκρεμίζονται οι περισσότερες ελπίδες του, αφού θα χρειαστεί η ΑΕΚ να μη νικήσει ξανά και απώλειες από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 8η αγωνιστικη των Playoffs
Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 8η αγωνιστικη των Playoffs

Το πρόγραμμα των playoffs μέχρι το τέλος

Εξ αναβολής 5η αγωνιστική - Κυριακή 12 Μαΐου

  • 20:00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

9η αγωνιστική - Τετάρτη 15 Μαΐου

  • 20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
  • 20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
  • 20:00 Λαμία - Άρης

10η αγωνιστική - Κυριακή 19 Μαΐου

  • 20:00 ΑΕΚ - Λαμία
  • 20:00 Άρης - ΠΑΟΚ
  • 20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα playouts

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Οι αποδόσεις κατάκτησης του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ