ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι εμπνεύσεις του Ρανιέρι

Οι εμπνεύσεις του Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Γιατί ξεκίνησαν οι Μήτρογλου - Σαμαράς; Πώς και πήρε φανέλα βασικού ο Μάνταλος; Εξτρέμ ο Διαμαντάκος και πιο έτοιμοι οι Ρουμάνοι; Πώς αντέδρασε ο Ρανιέρι στην κριτική; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ένα διαφορετικό ντεμπούτο θα περίμενε και θα ονειρευόταν ο Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας. Το 0-1 από τη Ρουμανία σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, προκάλεσε επικριτικά σχόλια από μεγάλη μερίδα του Τύπου και ο ίδιος με το "καλημέρα" έχει να αντιμετωπίσει μια σχετικά άβολη κατάσταση.

Η κριτική στο πρόσωπό του αφορούσε τόσο τις επιλογές προσώπων σχετικά με την 11άδα, όσο και τις αλλαγές του και το "διάβασμα" του αντιπάλου. Εκ του αποτελέσματος, προφανώς και έγιναν λάθη, τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν... οδηγό για την συνέχεια για να μην επαναληφθούν.

Ο ίδιος βέβαια δεν επηρεάζεται από το τι λέγεται και γράφεται, δεν ενδιαφέρεται για τα δημοσιεύματα και κοιτάζει μονάχα την δουλειά του. Αντιλαμβάνεται πως η κριτική αποτελεί κομμάτι του παιχνιδιού, έχει μάθει να ζει με αυτό, αλλά δεν πρόκειται να (καθ)ορίσει τις αποφάσεις που έχει να πάρει σχετικά με την Εθνική μας ομάδα.

Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι να... μπει κάποιος στο μυαλό του Ιταλού προπονητή και να αποκωδικοποιήσει τις σκέψεις του, όπως αυτές αποτυπώθηκαν πάνω στο χορτάρι. Γιατί έπαιξε ο ένας και δεν έπαιξε ο άλλος ή για ποιο λόγο η ομάδα δεν εμφανίστηκε έτοιμη για ένα ματς τέτοιας σπουδαιότητας; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ...

Γιατί έπαιξαν Μήτρογλου και Σαμαράς

Μεγάλη κριτική έγινε σχετικά με την χρησιμοποίηση του Κώστα Μήτρογλου στο αρχικό σχήμα και του Γιώργου Σαμαρά στην αριστερή πτέρυγα. Πολλοί είναι εκεί που εξέφρασαν την άποψη πως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Στέφανος Αθανασιάδης θα ήταν πιο έτοιμοι για ένα τέτοιο ματς. Ο Ρανιέρι πίστευε πως ο Έλληνας φορ του Ολυμπιακού θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας το ένστικτο του "εκτελεστή', ενώ για τον άσο της Γουέστ Μπρομ ότι θα μπορούσε να έχει πάντα δυο αντιπάλους κοντά του και... μισό μαρκάρισμα επιπλέον, ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Συν τις άλλοις, ο Ρανιέρι γνώριζε ότι ήταν δυο παίκτες που φοβούνται πολύ οι Ρουμάνοι και τους έχουν σε μεγάλη υπόληψη και μάλιστα ο Τύπος της χώρας ασχολήθηκε εκτενώς με τους δυο λεγεωνάριους. Όντως, δεν έπιασαν καλή απόδοση και δεν δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος, αλλά είχε το σκεπτικό του.

Περί Μάνταλου...

Μεγάλος ντόρος έγινε σχετικά με την χρησιμοποίηση του Πέτρου Μάνταλου στο αρχικό σχήμα μόλις στην πρώτη του κλήση στην Εθνική ομάδα. Αν και αρχικά ο Ρανιέρι κάλεσε τον Μανιάτη και ο άσος της ΑΕΚ αποτελέσε τον αντικαταστάτη του αρχηγού του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του στο Αγρίνιο, του έδωσε φανέλα βασικού. Αν όντως τον πίστευε, γιατί δεν τον κάλεσε εξ' αρχής; Πώς και τον έβαλε με το "καλημέρα" στα βαθιά; Εύλογο ερώτημα με ξεκάθαρη απάντηση: Ο Μάνταλος έπεισε τον Ρανιέρι μέσα από τις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών. Ένας παίκτης που ακολουθεί πιστά το πλάνο, που έκανε ακριβώς ό,τι του έλεγε ο προπονητής του και γι' αυτό αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία, βλέποντας ότι τα πήγαινε καλά και αντιλαμβανόταν την φιλοσοφία του.

Ο... εξτρέμ Διαμαντάκος

Από 'κει και πέρα, υπάρχουν και κάποια πράγματα που ίσως να μην έχουν πειστική απάντηση. Όπως το γιατί έπαιξε αριστερός εξτρέμ ο Διαμαντάκος, όταν δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε αυτή την θέση και δεν προτιμήθηκε κάποιος εκ των "Ιταλών" της ομάδας. Βέβαια, δεν άλλαξε κάτι δραματικά και με την είσοδο των Λάζαρου και Κονέ στο γήπεδο, αφού η εικόνα της Εθνικής παρέμεινε κακή, εντούτοις αποτελεί ένα εύλογο ερώτημα για ποιο λόγο έπαιξε ο φορ του Ολυμπιακού σε μια άγνωστη θέση. Βέβαια, ο φακός έπιασε τον Ρανιέρι να δίνει συγκεκριμένες οδηγίες στο νεαρό επιθετικό με χαρτί και με μολύβι λίγο πριν την έναρξη της επανάληψης, ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα από τον ίδιο, που ίσως να είχαν δουλέψει στις προπονήσεις.

Οι πιο έτοιμοι (;) Ρουμάνοι

Τέλος, ένα θέμα που πέρασε στα... ψιλά, ήταν μια δήλωση του ομοσπονδιακού μας προπονητή στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, όταν και είπε πως οι Ρουμάνοι ήταν το φαβορί λόγω του ότι ήταν πιο έτοιμοι και είχαν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, έχοντας ξεκινήσει και νωρίτερα το πρωτάθλημά τους. Παρ' όλα αυτά, οι διεθνείς της Ρουμανίας που παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα περιορίζονται στους... δυο, όπερ σημαίνει ότι αυτό δεν ίσχυε στην πραγματικότητα και δεν υπήρχε τέτοιο αβαντάζ για την ομάδα του Βίκτορ Πιτσούρκα. Να εννοούσε κάτι άλλο ο Ρανιέρι; Να μην γνώριζε που έπαιζαν οι παίκτες της Ρουμανίας; Ό,τι και να ισχύει, τέτοιο πλεονέκτημα δεν υπήρχε.

Να ρεφάρει στο Ελσίνκι

Όπως και να 'χει, ο Ρανιέρι δεν ασχολείται με το τι λέγεται και γράφεται, προφανώς και θα έκανε την αυτοκριτική του για τα λάθη που όντως έγιναν στον αγώνα και στην προετοιμασία του και θα προσπαθήσει να τα διορθώσει στην συνέχεια. Ο αγώνας στο Ελσίνκι αποτελεί για την Εθνική μας μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να "ρεφάρει" την ήττα στο Φάληρο και να μπει ξανά στον ίσιο δρόμο. Οι απαντήσεις στο χορτάρι...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ