ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο μυαλό του Κόκκαλη

Στο μυαλό του Κόκκαλη
ομαδικη πανηγυρικό ντάρμπισιρ

Κρίσιμες αποφάσεις Κόκκαλη για το μέλλον του ΟΣΦΠ, μια μέρα μετά το θρίαμβο. Τι παίζει με ΑΜΚ, Λαυρεντιάδη, προπονητή. Οι πληροφορίες του Sport24.gr. Όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο ανάποδα και να ξεκινήσουμε από την... ατζέντα της Τρίτης, που έχει την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Εκεί όπου φυσικά δεν αναμένεται να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της ομάδας, όμως θα γίνουν οι πρώτες κινήσεις, ενώ θα συζητηθεί και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και γενικότερα οικονομικά θέματα.
Πάμε να τα δούμε ένα ένα...

1) Καταρχάς, ο Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται να ζητήσει εξουσιοδότηση από το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες για την εύρεση του προπονητή που θα κάτσει στην άκρη του "ερυθρόλευκου" πάγκου την επόμενη χρονιά. Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πάντα ο πρώτος στόχος, όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύουν τα όσα έχουν γραφτεί περί επικοινωνίας του Ισπανού με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ότι έχουν γίνει κάποιες επαφές είναι γεγονός, αλλά το ζήτημα είναι πως βλέπει ο "Βάσκος" το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Πειραιά και πως μπορεί να προχωρήσει η... ιστορία.

2) Ένα άλλο θέμα που θα πέσει στο... τραπέζι είναι τα οικονομικά. Την Τρίτη μάλιστα θα γίνει ένας οικονομικός απολογισμός και θα υπάρξει ενημέρωση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μέχρι στιγμής έχουν μπει 10 εκατομμύρια ευρώ από τον Λαυρεντιάδη, 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Σαλονίκη και 4 εκατομμύρια ευρώ έχει βάλει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Για να γίνει όμως η αύξηση θα πρέπει να μπουν στα ταμεία άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ και μένει να δούμε αν θα συμβεί αυτό ή απλά θα υπάρξει μείωση στο ποσό του αρχικού πλάνου.

3)
Πρέπει πάντως να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα τοποθετηθούν άνθρωποι του Λαυρεντιάδη στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ και ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει πρόθεση να βάλει κι άλλα χρήματα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το θέμα είναι το πως, το πότε, το που και γενικά οι όροι που θα υπάρξουν για να βάλει κι' άλλα χρήματα ο Λαυρεντιάδης. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις συζητήσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Αυτά σ' ότι αφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Απολαμβάνοντας τη νίκη και το... ρεπό

Πάμε τώρα στο σήμερα και την Δευτέρα, όπου οι μεγάλοι νικητές του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ απολαμβάνουν το... νέκταρ της επιτυχίας και το ρεπό που τους έδωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Η επόμενη μέρα της νίκης βρίσκει τους Πειραιώτες ναι μεν νικητές, αλλά στην δεύτερη θέση και με το πρωτάθλημα να έχει μισοβαφτεί... πράσινο. Ήταν γνωστό και πριν το ματς πως οι τρεις βαθμοί της νίκης ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στο γόητρο και την... μαγκιά που έδειξαν γι' άλλο ένα ντέρμπι οι Πειραιώτες.

Μια μαγκιά, μια καρδιά και ένα μέταλλο που πρέπει απλά να την έχεις στο DNA σου. Είναι γνωστό άλλωστε πως "πρωταθλητής γεννιέσαι, δεν γίνεσαι"!

Πάντως, πέρα από τους πανηγυρισμούς, την χαρά και την περηφάνια που πήραν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι παίκτες του Μπάντοβιτς δεν έκαναν κάτι ασυνήθιστο. Το αντίθετο! Από το Σάββατο σας γράφαμε πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια και μια νίκη κόντρα στον ΠΑΟ δεν είναι δα και κατόρθωμα με βάση τους αριθμούς και το παρελθόν των αναμετρήσεων.

Ο κουρασμένος Μέλμπεργκ και ο Ντουντού των πλει οφ



Όπως και να 'χει, οι Πειραιώτες κοιτούν την επόμενη μέρα και το ματς με την Ξάνθη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", εκεί που αναμένεται να παραταχθούν δίχως τον Όλοφ Μέλμπεργκ.

Ο Σουηδός αμυντικός που αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, έχει μια κάκωση στην δεξιά γάμπα και πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να τον ξεκουράσουν.

Άλλωστε εκτός από την κάκωση στην γάμπα, ο "βίκινγκ" είναι αρκετά... καταπονεμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια (έχει παίξει σε 25 από τα 27 ματς στο πρωτάθλημα) και η αναμέτρηση με την Ξάνθη, είναι μια καλή ευκαιρία να πάρει μερικές ανάσες.

Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια και από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και έτσι θα χάσει δύο από τα τρία παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τον Έντσο Μαρέσκα, όμως ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα παιχνίδια που θα απουσιάσουν οι δύο παίκτες.

Και μιας που μιλάμε για απουσίες, πάμε στην περίπτωση του Ντουντού Σεαρένσε. Ο Βραζιλιάνος μέσος που ο τραυματισμός του στην διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών τον έχει κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για 3 μήνες, αναμένεται να επιστρέψει στα πλέι οφ.

Αν γίνει το... θαύμα του αιώνα και ο Ολυμπιακός πάρει το -χαμένο- πρωτάθλημα τότε δεν θα ξαναδούμε Ντουντού φέτος, αλλιώς θα κάνουμε υπομονή μέχρι τα πλέι οφ.

Η τρομοκρατία του ΟΑΚΑ και η Nova

Κι αφού γράψαμε για το Διοικητικό Συμβούλιο, για τους τραυματίες και για την επόμενη μέρα στον Πειραιά, ήρθε η ώρα να γράψουμε και για τα... παρατράγουδα που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή και δυστυχώς είχαμε τραυματίες.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν γνωστό εδώ και μέρες πως ήθελαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα... τρομοκρατίας, μια νέα Ριζούπολη όπως έλεγαν και τα κατάφεραν, δίχως όμως να φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως υπήρξαν 24 τραυματίες (εγκαύματα κτλ) σ' ένα ντέρμπι που ήταν οπαδοί μόνο της μιας ομάδας, ενώ είχαμε και την γνωστή ιστορία μιας άτυχης γυναίκας που δούλευε στην ασφάλεια του γηπέδου και έχασε τα δύο της δάχτυλα από μια κροτίδα που έσκασε στο χέρι της.

Τα παραπάνω είναι σαφώς πολύ πιο σοβαρά από την... εχθρική υποδοχή που έτυχε η αποστολή του Ολυμπιακού, αν και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα και εκεί. Δεκάδες καπνογόνα, φωτοβολίδες που δεν ξέραμε από που... ερχόντουσαν, ενώ μέχρι και κάγκελα είδαμε να πετούν οι οπαδοί των "πρασίνων" στο σημείο που έφτασε η "ερυθρόλευκη" αποστολή. Και σ' όλα αυτά η αστυνομία απούσα γι' άλλη μια φορά! Προφύλαξη στο σημείο που έφτασε το πούλμαν των Πειραιωτών δεν υπήρχε, στα πάνω διαζώματα οι οπαδοί τριφυλλιού έριχναν ότι είχαν στα χέρια τους και ότι έβρισκαν, την στιγμή που οι άνδρες των ΜΑΤ απλά κοίταζαν και μετά από 10 λεπτά θυμήθηκαν ποια είναι η δουλειά τους.

Γι' όλα αυτά βέβαια ο Ολυμπιακός δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και θα περιμένει τις εκθέσεις των παρατηρητών, της αστυνομίας και των εισαγγελέων, πιστεύοντας πως έχουν αποτυπώσει με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε στο ΟΑΚΑ.

Σε περίπτωση, που οι Πειραιώτες αντιληφθούν ότι τα παραπάνω όργανα δεν έχουν καταγράψει ακριβώς τι συνέβη στο ντέρμπι, τότε θα ενεργήσουν οι ίδιοι. Ξεκαθαρίζουμε πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πιστεύουν πως θα επέμβει αυτεπάγγελτα δίχως να χρειαστεί να κινήσουν οι ίδιοι την διαδικασία.

Σ' ότι αφορά τώρα στην απόφαση του Ολυμπιακού να απαγορεύσει στους παίκτες του να κάνουν δηλώσεις στην κάμερα της Nova, μόνο τυχαία κίνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι "ερυθρόλευκοι" τα είχαν... μαζεμένα στους ανθρώπους του συνδρομητικού καναλιού και θέλησαν μ' αυτό το μέτρο να δείξουν πως είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα συμφέροντα της ομάδας και θα επέμβουν όποτε χρειαστεί.

Τα νεύρα των Καραγκούνη, Τζόρβα και το "Veni Vidi Vici"



Πέρα πάντως από τα επεισόδια στις εξέδρες είχαμε και τις αψιμαχίες εντός αγωνιστικού χώρου με τον Γιώργο Καραγκούνη να είναι το... κόκκινο πανί για τους Πειραιώτες.

Ο Έλληνας διεθνής δεν έχανε ευκαιρία να προκαλεί τους παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και δεν είναι τυχαίο πως λογομάχησε έντονα με Στολτίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Τοροσίδη και Μαρέσκα. Με τον τελευταίο μάλιστα τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν, αφού οι δύο τους ήταν στην... τσίτα όλη την διάρκεια του ματς. Ακόμη και κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος, Μαρέσκα και Καραγκούνης είχαν έντονο διάλογο και πήγαν να πιαστούν στα χέρια.

Όπως είναι λογικό, η... περίεργη και εχθρική (δίχως λόγο τις περισσότερες φορές) συμπεριφορά του αρχηγού του Παναθηναϊκού, έγινε αντικείμενο συζήτησης στην αποστολή των Πειραιωτών.

Πάντως ο Καραγκούνης δεν ήταν ο μόνος παίκτης που "ενόχλησε" τους παίκτες του Ολυμπιακού, αφού μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε και ένα επεισόδιο στα αποδυτήρια με τον Τζόρβα. Την στιγμή που οι Πειραιώτες έφευγαν νικητές ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κινήθηκε απειλητικά, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων όλα τελείωσαν γρήγορα.

Βέβαια το σημαντικό κι αυτό που μέτρησε το βράδυ της Κυριακής είναι πως οι Πειραιώτες παρά το καθεστώς τρομοκρατίας, τα επεισόδια, τον μόνιμα νευριασμένο Καραγκούνη και τον ευέξαπτο Τζόρβα, έδειξαν μαγκιά και... τσαμπουκά φεύγοντας και πάλι νικητές και με το κεφάλι ψηλά. Aντίθετα με 65.000 οπαδούς... Νομίζουμε πως το "Veni Vidi Vici" (ήλθα, είδα, νίκησα) του Ιούλιου Καίσαρα, ταιριάζει απόλυτα στον Ολυμπιακό...





















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ