ΑΕΚ

Στο ακουστικό για Τζέφερσον

Στο ακουστικό για Τζέφερσον
Τζέφερσον

Η Ένωση εντείνει τις προσπάθειές της για την απόκτηση ενός πορτιέρο. Στο ακουστικό για Τζέφερσον

Ο εκλεκτός του Λορέντσο Σέρα Φερέρ είναι ο Βραζιλιάνος Τζέφερσον ντε Γκάλβο της Τραμπζονσπόρ. Ωστόσο η περίπτωσή του δεν είναι και τόσο εύκολη. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24, η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή για τριετές συμβόλαιο (αντί περίπου 350.000 ευρώ ετησίως), ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί την αγορά του από την τουρκική ομάδα!

Θέλει να φύγει

Η επιθυμία του 24χρονου (διεθνούς με την εθνική Ελπίδων της Σελεσάο) είναι να φύγει από την Τουρκία και μάλλον δεν αλλάζει. Σε αυτό ακριβώς ποντάρει η ΑΕΚ η οποία ενημερώθηκε εγκαίρως για την διάθεση του ποδοσφαιριστή να αλλάξει ομάδα και αμέσως ήρθε σε επαφή μαζί του για να εκφράσει το ενδιαφέρον της.

Η προοπτική να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και η γνώση ότι η φανέλα βασικού έχει χηρέψει μετά την αποχώρηση του Στέφανο Σορεντίνο, έχουν πείσει τον Τζέφερσον ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα που επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του. Ξέρει ότι θα μετακομίσει σε έναν σύλλογο που θα πάρει ευκαιρίες για να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει βασικός αφού ο Μορέτο σίγουρα δεν πείθει απόλυτα τον Φερέρ.

Πρέπει ωστόσο να πείσει και ίδιος τη διοίκηση της Τραμπζονσπόρ να τον αφήσει ελεύθερο. Κάτι που έμοιαζε βέβαιο ότι θα συμβεί, μέχρι τη στιγμή που οι Τούρκοι ενημερώθηκαν για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και έγειραν αξιώσεις. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να μπει σε διαπραγμάτευση με τους Τούρκους και μόνον εφόσον ο Τζέφερσον κερδίσει την ελευθερία του θα προχωρήσει την περίπτωσή του. Διαφορετικά θα κινηθεί για τον Σλοβάκο Ντούσαν Κούτσιακ της Ζίλινα.

Ο επιθετικός


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεση και γιατί οι εναλλακτικές λύσεις είναι ελάχιστες αλλά και γιατί ο Λυμπερόπουλος μάλλον χαραμίζεται στη θέση του φορ που θα «παίζει ξύλο» με τα αντίπαλα στόπερ για να βρίσκει χώρους ο Ριβάλντο. Στην ΑΕΚ τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, ονόματα δεν διαρρέουν και εύλογα προκαλείται η εντύπωση ότι ο Φερέρ και ο Νικολαΐδης έχουν πάψει να ασχολούνται με το θέμα.

Ουδείς ωστόσο μπορεί να πει αν όντως η ΑΕΚ παρέπεμψε στις καλένδες το θέμα του επιθετικού ή αν όντως ασχολείται ενεργά. Προς το παρόν ο Μαντούκα είναι αυτός που καλύπτει το κενό και ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί να τα καταφέρει ή όχι. Σημασία έχει ότι μοναδικός έτοιμος επιθετικός πίσω από τους δύο υπάρχει είναι ο (δύστοκος) Παντελής Καπετάνος, εκτός αν πιστεύει κανείς ότι μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να στηριχθεί στους νεαρούς Τόφα και Παυλή, όσοι ελπιδοφόροι κι αν είναι.












TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ