ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στημένα, η αχίλλειος πτέρνα του Παναθηναϊκού

Στημένα, η αχίλλειος πτέρνα του Παναθηναϊκού
Μπεργκ Φιγκερόα

Διαβάστε γιατί οι στημένες μπάλες αποτελούν ένα από τα μεγάλα ελαττώματα του φετινού Παναθηναϊκού, που παρότι έχει κερδίσει 44 κόρνερ και 126 φάουλ σε 8 αγωνιστικές δεν έχει σκοράρει από κάποιο στημένο κοντά στην αντίπαλη περιοχή (videos)

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στην Λεωφόρο μετά από 65 σερί αγώνες (55 νίκες, 10 ισοπαλίες), αφού έχασε με 2-1 από τον Πανθρακικό που παραμένει αήττητος για τρίτο σερί παιχνίδι απέναντι στους πράσινους.

Πλέον οι πράσινοι έπεσαν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και κινδυνεύουν να βρεθούν μία ακόμα κάτω αν κερδίσει την Δευτέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του τον Πανιώνιο.

Ο Γιάννης Αναστασίου δουλεύει αρκετά στις προπονήσεις και έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, κάτι που είναι φανερό εξάλλου στον αγωνιστικό χώρο, όμως υπάρχει ένα μελανό σημείο στη συμπεριφορά του Παναθηναϊκού που έχει στοιχίσει σε βαθμούς.

Στημένα...

Δεν θα σας κουράσουμε με αναλύσεις, απλά θα μιλήσουμε καθαρά με αριθμούς για να "δείτε" και εσείς το μέγεθος του προβλήματος. Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν σκοράρει από στημένες μπάλες που κερδίζει κοντά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά καταφέρνει και δίνει την ευκαιρία στον αντίπαλο να γίνεται απειλητικός όταν φεύγει στην κόντρα.

Κόρνερ, φάουλ

Συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές 44 κόρνερ, ενώ έχουν δοθεί υπέρ των πράσινων και 126 φάουλ. Φυσικά αυτά τα φάουλ δεν είναι όλα κοντά στην περιοχή του αντιπάλου, αλλά τουλάχιστον τα 20 βρίσκονται στην... "κόκκινη ζώνη" της αντίπαλης ομάδας.

Κι όμως, παρά τις πολλές στημένες μπάλες το "τριφύλλι" δεν έχει σκοράρει ακόμα από εκτέλεση κόρνερ ή φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή!

Αναλυτικά τα 9 γκολ του Παναθηναϊκού

Με πέναλτι: 1

Με σέντρα - Σουτ: 1

Με σουτ: 6

Με σέντρα - Κεφαλιά: 1

Το ακόμα πιο άσχημο στο θέμα μας είναι η συνολική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού και στα στημένα που κερδίζει, αλλά και στα στημένα που κερδίζουν οι αντίπαλοι.

Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε, δείτε με ποιον τρόπο έχουν μπει τα δέκα γκολ που έχουν δεχθεί οι πράσινοι στις 8 πρώτες αγωνιστικές.

Τα γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός

Με πέναλτι: 1

Με σουτ: 3

Με σέντρα - Κεφαλιά: 2

Με φάουλ - κεφαλιά: 1

Με κόρνερ κεφαλιά: 1

Με εκτέλεση φάουλ λάθος αντίδραση: 2

Τα μισά σχεδόν γκολ που έχει δεχθεί ο Παναθηναϊκός είναι από στημένες φάσεις και τα τέσσερα από αυτά με κεφαλιές. Όπως είπαμε νωρίτερα η επιθετική διάθεση ακόμα και στα φάουλ/κόρνερ που κερδίζουν οι πράσινοι, πολλές φορές γυρνάει μπούμερανγκ όταν κερδίζει την κατοχή ο αντίπαλος.

Σε αρκετά παιχνίδια βγαίνουν στην κόντρα τρεις με τρεις ή τέσσερις με τέσσερις, ενώ στο πρόσφατο ματς με τον Πανθρακικό είχαμε μία παρόμοια φάση στο 50ο λεπτό με τον Ατζαγκούν να προσπαθεί να κόψει ως τελευταίος παίκτης τον Κάσες που πλάσαρε τελικά αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Το φάρμακο...

Δεν είναι άλλο από τη δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα που για αρκετούς προπονητές αποτελεί ίσως και τον νούμερο ένα τρόπο για να πετύχουν κάποιο γκολ όταν τα βρίσκουν σκούρα απέναντι σε κλειστές άμυνες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ