ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στη Φρανκφούρτη η Στουτγάρδη

Στη Φρανκφούρτη η Στουτγάρδη
Στουτγαρδη πανηγυρικο

Η Στουτγάρδη ταξιδεύει στη Φρανκφούρτη για την 14η αγωνιστική της Bundesliga

Αννόβερο-Σάλκε

Η επιστροφή του Μίρκο Σλόμκα στο Αννόβερο είναι πάντα σημαντική. Ο νυν τεχνικός της Σάλκε πέρασε μια δεκαετία στα παιδικά και τα εφηβικά τμήματα των γηπεδούχων (1989-99) απ' όπου ανέδειξε παίκτες όπως ο Ασαμόα και ο Ερνστ τους οποίους έχει τώρα στην ομάδα του.

Απο την επιστροφή του το Αννόβερο στην Bundesliga το 2002, έχει νικήσει μόνο μια φορά την Σάλκε (2004-05 με 1-0). Συνολικά πάντως οι γηπεδούχοι μετρούν 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 8 ήττες απέναντι στους "μπλε", οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Ράκιτιτς και Ασαμόα στην μεσαία γραμμή και δυο καθαρόαιμους επιθετικούς.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η Σάλκε δεν θα έχει τους Κομπιασβίλι (μέσος, 4 συμ. / 1 γκολ / 1 ασίστ), Πάντερ (μέσος, 9 συμ. / 1 γκολ / 3 ασίστ).

Κότμπους-Βέρντερ Βρέμης
Σημαντική εκτός έδρας αναμέτρηση για την Βέρντερ Βρέμης που πέρυσι έχασε τον τίτλο (και) απο την Κότμπους μιας και οι δυο αναμετρήσεις τους έληξαν ισόπαλες 0-0 στο στάδιο "Φιλίας" και 1-1 στην Βρέμη.

Στο προηγούμενο εντός έδρας ματς εναντίον της διεκδικήτριας του τίτλου, Σάλκε, η Κότμπους πανηγύρισε την πρώτη νίκη της φετινής σεζόν. Η Βέρντερ είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία ματς και ευελπιστεί να συνεχίσει έτσι.

Χωρίς τους Σάο (μέσος), Μπάουμγκαρτ (επιθετικός), και τον Μπασιλά (μέσος, 8 συμ. / 1 γκολ) η Κότμπους. Η Βέρντερ δεν θα έχει τους Αλμέϊδα (επιθετικός, 12 συμ. / 7 γκολ / 2 ασίστ), Φρινγκς (μέσος, 3 συμ. / 1 ασίστ), Γένσεν (μέσος, 11 συμ. / 1 γκολ / 1 ασίστ), Κλάσνιτς (επιθετικός), Κάρλος Αλμπέρτο (μέσος) και Σανόγκο (επιθετικός, 10 συμ. / 6 γκολ / 3 ασίστ), καθώς οι δυο τελευταίοι αντάλλαξαν γροθιές στην προπόνηση της Πέμπτης (!).

Λεβερκούζεν-Ντούισμπουργκ
Σίγουρα υπάρχουν πιο "καυτά" ντέρμπι στην Δυτική Γερμανία, ωστόσο και αυτή η γειτονική αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα της. Απο την περίοδο 1980-81 όταν και η Ντούισμπουργκ απέσπασε δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία απο την Λεβερκούζεν, οι γηπεδούχοι μετρούν μόνο νίκες απέναντι στις "ζέβρες".

Ο Σνάϊντερ ξεκίνησε προπονήσεις για την Λεβερκούζεν, ωστόσο θεωρείται ακόμη νωρίς να μπει στο γήπεδο. Παράλληλα, ο Φράϊερ φαίνεται να κερδίζει θέση στην ενδεκάδα, καθώς όλα δείχνουν ότι ο Γκέκας θα είναι στον πάγκο, κάτι που σημαίνει ότι ο Κίσλινγκ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Απο την Λεβερκούζεν απουσιάζει ο Σβένγκλερ (μέσος), ενώ επιστρέφουν οι Παπαδόπουλος (επιθετικός), Σνάϊντερ (μέσος, 5 συμ. / 3 ασίστ). Η Ντούισμπουργκ δεν θα έχει τους Σλίκε (αμυντικός, 12 συμ. / 1 γκολ) και Ταραράκε (μέσος, 12 συμ. / 1 γκολ).

Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ

Δυο συνεχόμενες χρονιές κατέκτησε το νταμπλ με την Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο στις αρχές του έτους ο Φέλιξ Μάγκατ απομακρύνθηκε απο τους Βαυαρούς. Τώρα τον βρίσκουν μπροστά τους, καθώς η Μπάγερν υποδέχεται την Βόλφσμπουργκ. Οι "λύκοι" έχουν αποσπάσει μόνο μια ισοπαλία στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν (2001-02) και έκτοτε μετρούν πέντε ήττες χωρίς να πετύχουν ούτε γκολ.

Η Μπάγερν δεν θα έχει τον τιμωρημένο, Λούσιο και στην θέση του θα παίξει ο Φαν Μπούιτεν, με τους γηπεδούχους να ευελπιστούν ότι αυτή την φορά δεν θα δώσουν δικαίωμα για νέες γκρίνιες στο Μόναχο.

Εκτός του Βραζιλιάνου, οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν και τους Σβάινσταϊγκερ (μέσος, 13 συμ. / 1 γκολ / 2 ασίστ) και Γιάνσεν (αμυντικός, 8 συμ. / 1 ασίστ), ενώ επιστρέφει ο Σανιόλ (αμυντικός). Οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τον Μουντεάνου (επιθετικός, 8 συμ. / 1 ασίστ).

Μπόχουμ-Μπίλεφελντ
Ποια απο τις δυο ομάδες μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της και να ξαναμπεί σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων; Τις πρώτες αγωνιστικές και οι δυο ομάδες ήταν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, όμως στην συνέχεια κατρακύλησαν.

Η διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε και τις δυο να προέρχονται απο νίκες. Η Μπόχουμ δεν τα πάει καλά απέναντι στην Μπίλεφελντ καθώς μετράει 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες με 13-15 γκολ. Ο τεχνικός των γηπεδούχων θα αφήσει τον Λαστούφκα στον πάγκο και θα ξεκινήσει με τους Σέστακ και Μίετσελ, ενώ στην Μπίλεφελντ ο Ζούμα αναμένεται να ξεκινήσει βασικός.

Η Μπόχουμ δεν θα έχει τους Σρέντερ (αμυντικός), Ιλίσεβιτς (μέσος). Η φιλοξενούμενη δε θα έχει τους Γκάμπριελ (αμυντικός), Μιγιάτοβιτς (αμυντικός), Τέσε (μέσος) και Αϊγκλερ (επιθετικός, 12 συμ. / 3 γκολ).

Φρανκφούρτη-Στουτγάρδη
Έπειτα απο τον θρίαμβο της επί της Μπάγερν Μονάχου με 3-1 η Στουτγάρδη αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να διατηρεί τον χαρακτήρα της πρωταθλήτριας Γερμανίας. Τώρα δοκιμάζεται στην Φρανκφούρτη απέναντι στην φιλόδοξη γηπεδούχο, την οποία είχε νικήσει την περασμένη σεζόν με 4-0.

Τελευταία νίκη των γηπεδούχων ήταν τον Μάιο του 2001 με 2-1. Συνολικά πάντως οι γηπεδούχοι μετρούν 21 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες (83-47 γκολ).

Η Φρανκφούρτη δεν θα έχει τους Βασόσκι (αμυντικός), Στράϊτ (μέσος), Μέϊερ (μέσος, 11 συμ. / 4 γκολ), ενώ επιστρέφουν οι Βάϊσενμπεργκερ (μέσος) και Μαχνταβίκια (μέσος). Απο την Στουτγάρδη θα απουσιάσουν οι Μποκά (αμυντικός) και Μπαστούρκ (μέσος, 6 συμ. / 1 γκολ), ενώ επιστρέφουν οι Χίλμπερτ (μέσος, 11 συμ. / 1 γκολ), Ντα Σίλβα (μέσος).

Αμβούργο-Χάνσα Ροστόκ
Για το Αμβούργο ήταν είτε πολύ... γέροι, είτε όχι ικανοί αρκετά. Κι όμως για την Χάνσα Ροστόκ οι Στέφαν Μπάϊνλιχ, Ραν, Σαπούρτζαντεχ και Βέχτερ είναι ικανότατοι και βασικότατοι και στο ματς απέναντι στην πρώην ομάδα τους έχουν πολλά να αποδείξουν.

Οι γηπεδούχοι έχουν νικήσει και τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους εναντίον της Χάνσα και ευελπιστούν να συνεχίσουν έτσι. Πάντως η ανακοίνωση του τεχνικού τους Χουμπ Στέφενς ότι στο τέλος της περιόδου θα φύγει απο το Αμβούργο για να αναλάβει την Αϊντχόφεν, μόνο καλό δεν κάνει στο κλίμα της ομάδας.

Χωρίς τους Σορίν (αμυντικός) και Φίλινγκερ (μέσος) το Αμβούργο, ενώ η πλήρης Χάνσα αναμένεται να παραταχθεί με τον πρώην άσο του Αμβούργου, Στέφαν Μπάϊνλιχ (μέσος, 5 συμ. / 1 ασίστ) στην σύνθεση της.

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ
Αυτό κι αν θα πει φόβητρο για τη Νυρεμβέργη, η οποία δεν έχει νικήσει ποτέ τη Ντόρτμουντ στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις των δυο αντιπάλων! Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Χανς Μέϊερ, έχει την στήριξη της διοίκησης και ευελπιστεί ότι θα επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Τελευταία νίκη πάντως των γηπεδούχων επί της Ντόρτμουντ σημειώθηκε το 1991-92 (2-1), ενώ συνολικά μετρούν 8 νίκες, 12 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στους φιλοξενούμενους αναμένεται να επιστρέψει για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο ο Σεμπάστιαν Κελ.

Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τους Βίτεκ (επιθετικός), Σπιράνοβιτς (αμυντικός, 5 συμ. / 1 ασίστ), Γιάκομπσεν (αμυντικός) και Πινόλα (αμυντικός). Η Ντόρτμουντ θα στερηθεί τον Φράι (επιθετικός).



















































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ