EUROPA LEAGUE

Stelios: "Φανταστικό συναίσθημα"

Bolton's Stelios, centre, celebrates after scoring against Aris Thessaloniki during their UEFA Cup soccer match at The Reebok Stadium, Bolton, England, Thursday Nov.29, 2007. (AP Photo/Jon Super)
στελιος AP

Φανταστακτικούς χαρακτήρισε τους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στο Reebok Stadium, o Στέλιος Γιαννακόπουλος, ενώ τόνισε πως οι Άγγλοι "κοιμόντουσαν"

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Libero 107,4 και την εκπομπή "ΓΕΓΟΝΟΤΑ" και μίλησε για τη χτεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπόλτον και τον Άρη που έληξε ισόπαλη χάρη στο δικό του γκολ.
Αρχικά, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος εξήγησε τους λόγους που το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι μία από τις ξεχωριστές στιγμές στην ποδοσφαιρική του καριέρα, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στους φιλάθλους του Άρη που βρέθηκαν χθες στο Reebok Stadium:

"Θα είναι, όχι μόνο γιατί παίξαμε με ελληνική ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι έβαλα γκολ. Το ζητούμενο είναι η αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος του Άρη, πριν και μετά το παιχνίδι. Αυτές είναι οι στιγμές που μένουν σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή και δεν ανταλλάσσονται με τίποτα. Είναι πολύ όμορφες στιγμές, όπου μόνο ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει αντίπαλα στρατόπεδα. Αιφνιδιάστηκα ευχάριστα, γιατί δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Ήταν φανταστικό συναίσθημα. Είμαι αρκετά χρόνια μακριά από την Ελλάδα και συνηθισμένος σε τέτοιου είδους αντιδράσεις, όχι όμως όπως από τους φιλάθλους του Άρη, που έπαιζα και ως αντίπαλος της ομάδας τους. Το ιδιαίτερο ήταν ότι παρόλο που έτυχε και ήμουν εγώ ο σκόρερ, η αντιμετώπιση τους δεν άλλαξε. Με εντυπωσίασε και αυτό ήταν που μέτρησε".

Ερωτηθείς για το αν οι "κίτρινοι" άξιζαν κάτι παραπάνω από τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, ο Έλληνας διεθνής απάντησε: "Δήλωσα και στους Άγγλους χτες ότι ο Άρης έπρεπε να κερδίσει, γιατί ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Εμείς ρισκάραμε. Ρίξαμε τα σέντερ μπακ μας να παίξουν μπροστά, τα χαφ όλα είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή του Κώστα. Ρισκάραμε και μας βγήκε. Θα μπορούσε να μην είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς ήταν κρίμα για τον Άρη να ισοφαριστεί, αλλά εμάς αυτό το γκολ μας κράτησε ζωντανούς".

Όταν του ζητήθηκε να καταθέσει την άποψή του αναφορικά με τις ομάδες του ομίλου που θα προκριθούν στη φάση των "32", σχολίασε: "Το γεγονός είναι ότι έχει κρατηθεί χαμηλά ο όμιλος και δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Ακόμη και ο Ερυθρός Αστέρας έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Ειδικά για τον Άρη κι εμάς πιστεύω ότι θα περάσουμε. Πιστεύω ότι κατά 90% ο Άρης θα περάσει. Με ισοπαλία με την Μπράγκα περνάει και νομίζω ότι το χειρότερο αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει είναι η ισοπαλία. Έχει πολύ καλή ομάδα. Εγώ το ήξερα οι Άγγλοι δεν το ήξεραν, αλλά το έμαθαν".

Για το αν είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τη λήξη του αγώνα, ο ποδοσφαιριστής της Μπόλτον είπε: "Μετά το ματς δεν είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε. Έπρεπε να πάω στα αποδυτήρια για να κάνω αποθεραπεία. Τα είπαμε όμως την παραμονή του ματς και με τον κ. Μπάγεβιτς, τον Χαλκιά και όλους τους Έλληνες που παίζουν με τον Άρη, στο ξενοδοχείο της ομάδας. Είμαστε συνηθισμένοι στην Ελλάδα να μην βλεπόμαστε παραμονή του ματς, αλλά εδώ στην Αγγλία είναι πιο ελεύθερα τα πράγματα.

Τώρα όσον αφορά στον κ. Μπάγεβιτς, είναι ο άνθρωπος ο οποίος με έφερε στον Ολυμπιακό. Μου έδωσε πάρα πολλά πράγματα, τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Αυτά που έχει καταφέρει στην καριέρα του, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, μιλούν από μόνα τους. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και αυτά είναι που μένουν στη ζωή".

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος πήγε μαζί με τον συμπαίκτη του στην Εθνική Ελλάδας, Κώστα Χαλκιά, στην κερκίδα των "κίτρινων" για να χειροκροτήσουν τους οπαδούς του Άρη. Ο Έλληνας διεθνής σχολίασε: "Αυτό δείχνει πως το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός μπορούν να ενώσουν δύο αντιπάλους. Με τον Κώστα είμαστε πολύ καλοί φίλοι και από εκεί και πέρα νιώσαμε πολύ όμορφα που χαιρετήσαμε τον κόσμο του Άρη και μας χειροκρότησε. Θα ήθελα να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Άρη που ήρθε και έδωσε χρώμα στο γήπεδο, γιατί οι Άγγλοι... κοιμόντουσαν!".

Ερωτηθείς για το αν θα παραμείνει στην Μπόλτον και το αν εξετάζει το ενδεχόμενο... επαναπατρισμού του, απάντησε: "Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Με ρώτησαν κι εχτές και η μόνη σταθερή απάντηση που μπορώ να δώσω είναι ότι αν δεν αγωνίζομαι, επειδή αυτή είναι η ζωή μου, θα είναι σα να μην την απολαμβάνω. Και για μένα, γιατί πιστεύω ότι αξίζω να παίζω, αλλά και για το ότι θέλω να έχω παιχνίδια στα πόδια μου για να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις της Εθνικής το καλοκαίρι" και συνέχισε: "Δεν είναι πισωγύρισμα ή υποβάθμιση η επιστροφή ενός ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα. Δεν είναι ντροπή, γιατί έχει ανέβει πολύ το πρωτάθλημα. Απλά είναι καλύτερο το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο εξωτερικό. Το θέμα είναι οι συνθήκες και τα γήπεδα στα οποία παίζεις στην Ελλάδα".

Τέλος, για το αν θα εξέταζε θετικά μία πρόταση συνεργασίας από τον Άρη, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος δήλωσε: "Μου βάζεις δύσκολα. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Θα είναι τιμή για μένα αλλά και για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, μία ομάδα όπως ο Άρης, να θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ του. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου και δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα με γέμιζε χαρά από μόνο του αλλά και λόγω του κ. Μπάγεβιτς ο οποίος μπορεί να σε πείσει να συνεργαστείς μαζί του".


















TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ