ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στάικος: "Με συγκέντρωση έρχεται η νίκη σε κάθε ματς"

Στάικος: "Με συγκέντρωση έρχεται η νίκη σε κάθε ματς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πασχάλης Στάικος μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή μέχρι το τέλος αρκεί να αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αντέξει στην πίεση και να παραμείνει πρώτος ως το τέλος σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Πασχάλης Στάικος μιλώντας στην κάμερα της "NOVA". Ο νεαρός μέσος τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του αν μπαίνουν συγκεντρωμένα σε κάθε ματς μπορούν να φτάνουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο 20χρονος μέσος μίλησε και για την παρουσία του Λεντέσμα στο τριφύλλι και όσα μαθαίνει δίπλα του αλλά και για την πρόσφατη κλήση του στην Εθνική Ελπίδων.

Κλήθηκες πρόσφατα στην Εθνική Ελπίδων είναι μια επιβράβευση για σένα;
"Νομίζω ότι είναι επιβράβευση για τις προσπάθειες μου. Ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκα στην Ελπίδων. Είναι τιμή για μένα όπως και για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πήραμε και τη νίκη οπότε είμαι χαρούμενος. Μπορεί να μην έπαιξα αλλά είμαι το ίδιο χαρούμενος γιατί πάντα όταν κερδίζει η εθνική Ελλάδος είμαι χαρούμενος. Ήταν μια ωραία εμπειρία".

Περνάμε στον Παναθηναϊκό, είστε στην πρώτη θέση θεωρείς ότι ομάδα μπορεί να παραμείνει έως το τέλος πρώτη;
"Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε άμα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όπως τώρα το παιχνίδι που έχουμε με την Ξάνθη στην έδρα μας. Πρέπει να παίρνουμε κάθε νίκη σε κάθε παιχνίδι. Να μπαίνουμε συγκεντρωμένα και να νικάμε".

Κρύβει παγίδες το παιχνίδι με την Ξάνθη; Πως το περιμένεις;
"Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι. Κρύβει παγίδες όπως είπατε, αλλά κάθε παιχνίδι στην Ελλάδα κρύβει παγίδες γιατί κάθε ομάδα όταν παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλει να πάρει αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας. Αν είμαστε καλά, είχαμε και τη διακοπή του πρωταθλήματος οπότε θα είμαστε πιο ξεκούραστοι, πιστεύω θα νικήσουμε".

Οι Άγγλοι μιλάνε αρκετά για το φαινόμενο της "χιονοστιβάδας" ότι όταν έρχεται η μια νίκη μετά την άλλη αποκτάς ψυχολογίας, συμβαίνει αυτό στην ομάδα φέτος;
"Πιστεύω ότι συμβαίνει και ειδικά στο πρωτάθλημα που είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος φέτος η μία νίκη φέρνει την άλλη. Αν πηγαίνεις σε κάθε ματς ξεχωριστά συγκεντρωμένα και πας με στόχο μόνο τη νίκη και έτσι βγαίνεις στο γήπεδο και αυτό φαίνεται, πιστεύω η νίκη έρχεται από μόνη της".

Υπάρχει πίεση όταν σε κυνηγούν γιατί μέχρι φέτος συνήθως εσείς κυνηγούσατε;
"Ναι απλά όταν έχεις εμπιστοσύνη στην ομάδα σου και στους συμπαίκτες σου και όταν σε στηρίζει ο κόσμος πιστεύω ότι μπορείς να τα πας πάρα πολύ καλά".

Δίπλα σου έχεις έναν ποδοσφαιριστή που είναι από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ, τον Λεντέσμα, κοπιάρεις κάποια πράγματα, παίρνεις συμβουλές;
"Πάντα όταν έχεις τέτοιους συμπαίκτες όπως πέρσι τον Εσιέν προσπαθείς να μάθεις πράγματα. Ο Λεντέσμα είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Δεν θα τον κρίνω εγώ το λέει και η καριέρα του. Είναι ένας δάσκαλος μέσα στο γήπεδο. Προσπαθείς να πάρεις κάποια πράγματα και καθημερινά να βελτιωθείς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ