ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 2-1: Πήρε το ντέρμπι στο 90+1' και ξέφυγε στο +4 από τη δεύτερη θέση

Sporting's Paulinho celebrates after scoring the opening goal during the Europa League round of sixteen, first leg, soccer match between Sporting CP and Atalanta at the Alvalade stadium in Lisbon, Wednesday, March 6, 2024. (AP Photo/Armando Franca)
Sporting's Paulinho celebrates after scoring the opening goal during the Europa League round of sixteen, first leg, soccer match between Sporting CP and Atalanta at the Alvalade stadium in Lisbon, Wednesday, March 6, 2024. (AP Photo/Armando Franca) AP

Τρίποντο "χρυσάφι" πανηγύρισε η Σπόρτινγκ, η οποία επικράτησε 2-1 της Μπενφίκα στο ντέρμπι της Λισαβόνας για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με γκολ στο 90+1' ξέφυγε στο +4 από τη δεύτερη θέση.

Πάρα πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Σπόρτινγκ. Τα λιοντάρια επικράτησαν 2-1 της Μπενφίκα στο ντέρμπι της Λισαβόνας για την 28η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Κάπως έτσι, η Σπόρτινγκ ξέφυγσε στο +4 από τη δεύτερη θέση των αετών, έχοντας μάλιστα και αγωνιστική λιγότερη.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στα 47 δευτερόλεπτα. Ο Γκονσάλβες έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά, ελίχθηκε πανέμορφα ανάμεσα στους αμυντικούς της Μπενφίκα και μπήκε στην περιοχή. Έκανε το γύρισμα, με τον Κατάμο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι αετοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, αξιοποιώντας το καλό τους διάστημα. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με τον Μπα στο δεύτερο δοκάρι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος η κατοχή ανήκε στην Σπόρτινγκ, όπως και οι περισσότερες τελικές, με την Μπενφίκα να έχει σημαντική στιγμή για το γκολ στο 65ο λεπτό με τον Νέρες.

Τα λιοντάρια λυτρώθηκαν στο 90+1'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κατάμο, ο οποίος με υπέροχο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το Αλβαλάδε να παίρνει "φωτιά". Οι αετοί ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, με τον Όρσνες να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+8'.

  • ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ίσραελ, Σαν Γιούστε, Κόατες, Ινάσιο (72' Ντιομαντέ), Κατάμο, Χιούλμαντ, Μορίτα (54' Μπραγκάνσα), Ρέις, Τρινκάο (80' Παουλίνιο), Γκονσάλβες (72' Έντουαρντς), Γιόκερες
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Τρούμπιν, Μπα, Σίλβα (90+3' Λεονάρντο), Οταμέντι, Όρσνες, Λούις, Νέβες, Ντι Μαρία, Σίλβα, Νέρες (90+3' Κοκτσού), Τένγκστεντ (71' Καμπράλ)
TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ