CHAMPIONS LEAGUE

Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 1-2

Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 1-2
New Image

Με δύο γκολ σε κρίσιμα σημεία οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-1 της Σπάρτα Πράγας.Κατε: "Και τώρα Αθήνα..."

Το "τριφύλλι" προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κούτσερα στο 24', οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν έξι λεπτά αργότερα με σουτ του Κούλιτς, αλλά στο 60' ο Σιμάο με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Σπάρτα Πράγας (Β. Λαβίτσκα): Κόζατσικ, Ρέπκα, Κούτσερα, Κλαντρούμπσκι (83’ Ζέμαν), Βόρισεκ, Κάντλετς, Μπέργκερ, Κουσνίρ (67’ Κόλαρ), Χούσεκ, Σλέπιτσκα, Κούλιτς (72’ Χολέντα).

Παναθηναϊκός (Χ. Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Τζιόλης (57’ Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (89’ Ίβανσιτς), Σαλπιγγίδης (69’ Νίλσον), Ροντρίγκο Σόουζα.

Διαιτητής: Γ. Μπασκάκοφ (Ρωσία)
Βοηθοί: Τ. Καλούγκιν (Ρωσία), Α. Αβεριάνοφ (Ρωσία)
Τέταρτος: Ι. Ζακχάροφ (Ρωσία)
Κίτρινες: Βόρισεκ, Κλαντρούμπσκι, Ζέμαν, Κούτσερα (Σπάρτα Πράγας) - Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι (Παναθηναϊκός)
Με μια ματιά
Η Σπάρτα Πράγας ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-5-1. Ο Κόζατσικ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ρέπκα, Κούτσερα, Κλαντρούμπσκι και Κάντλετς η τετράδα της άμυνας, Βόρισεκ, Κούσνιρ, Χούσεκ, Κούλιτς και Μπέργκερ ήταν στην μεσαία γραμμή, ενώ ο Σλέπιτσκα ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, μπορεί να είχε τρεις αμυντικούς μέσους στην ενδεκάδα, όμως το σύστημα παρέμεινε 4-2-3-1, καθώς ο Τζιόλης ήταν λίγο πιο προωθημένος σε σχέση με τους Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος και Γκάμπριελ η τετράδα της άμυνας, Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν οι αμυντικοί μέσοι, Τζιόλης, Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης ήταν η τριάδα πίσω από τον Ροντρίγκο Σόουζα που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

«Μαύρη τρύπα» ο Γκάμπριελ
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έδειχνε εγκλωβισμένος από την Σπάρτα Πράγας με αποτέλεσμα οι παίκτες του Τεν Κάτε να προσπαθούν με μακρινές πάσες να φέρουν την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, οι οποίες όμως δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι Τσέχοι από την άλλη, δεν είχαν γίνει απειλητικοί για την εστία του Γκαλίνοβιτς καθώς ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προσπαθούσαν ν’ αναπτυχθούν, καθώς ήταν ολοφάνερο ότι ήθελαν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους.

Το πρόβλημα που προέκυψε σταδιακά στα πρώτα 45 λεπτά ήταν ο Γκάμπριελ. Ο Βραζιλιάνος έβγαινε συχνά-πυκνά στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην επιστρέφει εγκαίρως στο δεξί άκρο της άμυνας και οι «πράσινοι» να είναι εκτεθειμένοι, με τον Τεν Κάτε να του κάνει έντονες παρατηρήσεις να κρατάει την θέση του. Βεβαίως, στο 10’ προωθήθηκε ωραία από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Ροντρίγκο, όμως εκείνος προσπάθησε για την κεφαλιά σε λάθος χρόνο και η φάση πέρασε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Μετά το πρώτο ανούσιο δεκάλεπτο, οι Τσέχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί. Στο 12’ ο Κλαντρούμπσκι σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα (17’), ο Σλέπιτσκα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, όμως ο Γκαλίνοβιτς ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 19’, ο Μπέργκερ αντιλήφθηκε ότι από την πλευρά του Γκάμπριελ υπάρχει πρόβλημα, έτσι μπήκε με δύναμη σε μια φάση, πήρε την κόντρα από τον Βραζιλιάνο και βγήκε στην αντεπίθεση, πλησιάζοντας στην περιοχή απέφυγε τον Τζιόλη και γύρισε την μπάλα στο ημικύκλιο όπου ήταν ο Σλέπιτσκα, όμως εκείνος έκανε λάθος κοντρόλ και οι παίκτες του Παναθηναϊκού απομάκρυναν την μπάλα.

«Πράσινο» προβάδισμα με αυτογκόλ

Στο πρώτο 20λεπτο ο Παναθηναϊκός δέχθηκε αρκετή πίεση, καθώς ο Μπέργκερ έκανε ότι ήθελε τον Γκάμπριελ.

Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν όταν ο Καραγκούνης έκανε σέντρα από δεξιά και έφερε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Κούτσερα προσπάθησε ν’ απομακρύνει με κεφαλιά, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κόζατσικ που είχε ξεκινήσει έξοδο για να μπλοκάρει την μπάλα

Ισοφάριση… ελέω Γκάμπριελ

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Τσέχοι ήταν αναγκασμένοι να βγουν στην επίθεση και να ψάξουν την ισοφάριση, που ήρθε τελικά στο 29’. Ο Γκάμπριελ είχε αφήσει πάλι την θέση του δεξιά, ο Σλέπιτσκα βρήκε χώρο για να γυρίσει την μπάλα στην περιοχή για τον Κούλιτς που με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Γκαλίνοβιτς και έκανε το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε λίγο ξαφνιασμένος από αυτή την εξέλιξη, όμως σιγά-σιγά άρχισε να έχει πάλι τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 35’, ο Καραγκούνης ελίχθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε, όμως ο Κόζατσικ είχε τον έλεγχο της φάσης και μπλόκαρε την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα (38’), ο Γκάμπριελ προωθήθηκε από δεξιά και έκανε σέντρα, ο Τζιόλης προσπάθησε για την κεφαλιά, όμως είχε βάλει λάθος το σώμα του και έστειλε την μπάλα άουτ. Στα λεπτά που απέμεναν στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε με τις δυο ομάδες να μην δημιουργούν κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία.

Ο Παναθηναϊκός τον έλεγχο
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με φάση για τους Τσέχους, καθώς στο 47’ ο Κούλιτς βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς από θέση μέσα αριστερά, όμως δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Τσέχοι δεν απείλησαν την εστία του Γκαλίνοβιτς, καθώς ο Γκάμπριελ σταμάτησε τις επελάσεις, οι «πράσινοι» είχαν κλείσει τους χώρους και οι παίκτες της Σπάρτα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή.

Οι παίκτες του Τεν Κάτε από την άλλη, άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και να δημιουργούν ευκαιρίες στα καρέ του Κόζατσικ, ειδικά από το 57’ και μετά που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Νίνης στην θέση του Τζιόλη. Στο 58’, ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από έναν όμιλο παικτών και ο τερματοφύλακας της Σπάρτα με δυσκολία κατάφερε να παραχωρήσει κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό (59’), ο Βύντρα σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Κόζατσικ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα παραχωρώντας δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ.

Σιμάο και… 2-1!
Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς στο 60’. Ο Νίνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, οι αμυντικοί της Σπάρτα δεν απομάκρυναν σωστά και ο Σιμάο με εξαιρετικό δεξί μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Κόζατσικ που απλώς παρακολουθούσε την πορεία της μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του.

Κάπου εκεί οι «πράσινοι» απέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, καθώς με καλή κυκλοφορία της μπάλας «πάγωσαν» τον ρυθμό, ενώ οι Τσέχοι έδειχναν απογοητευμένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης και δεν έδειχναν ικανοί ν’ ανατρέψουν την κατάσταση που ειχε διαμορφωθεί.

Στο 77’, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρέθηκε στα δεξιά της περιοχής της Σπάρτα, έκανε σέντρα, όμως ο Ροντρίγκο Σόουζα δεν έκανε καλή κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, οι Τσέχοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Χολέντα στο 82’ δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαλινοβιτς.

Οι «πράσινοι» ροκάνισαν τον χρόνο και το τελευταίο σφύριγμα του Μπασκάκοφ βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό που συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στις ομάδες της Τσεχίας.

- Επειδή το τελευταίο διήμερο έγινε αρκετός θόρυβος με το συγκεκριμένο θέμα. Ο Σαλπιγγίδης ήταν αυτός που φόρεσε το περιβραχιόνιο στην έναρξη του αγώνα, ενώ όταν έγινε αλλαγή ο Ζιλμπέρτο Σίλβα τον διαδέχθηκε.
Συνέντευξη Τύπου
Σαλπιγγίδης: «Σίγουρα δεν πιάσαμε την απόδοση που θα θέλαμε. Παίξαμε όσο χρειάστηκε για να πάρουμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό που αρχίσαμε με διπλό στην Πράγα. Έπειτα από αυτή τη νίκη είμαστε το φαβορί για την πρόκριση, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί, γιατί η Σπάρτα είναι πολύ καλή ομάδα.

Είναι πολύ σημαντικό ότι πετύχαμε γκολ και ειδικά δύο. Ήμασταν σταθεροί στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Το πρώτο γκολ που σημειώσαμε ήταν τυχερό, αλλά η σέντρα του Καραγκούνη απ’ όπου προήλθε ήταν πολύ καλή. Ανεβήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και πετύχαμε ένα γκολ από στημένη φάση.

Η Σπάρτα θα κυνηγήσει γκολ, καθώς δεν έχει κανένα περιθώριο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αν πιάσουμε την απόδοση που μπορούμε δεν θα έχουμε πρόβλημα, γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από την Σπάρτα. Μεγάλη τιμή που ήμουν αρχηγός. Όμως, δεν διαφέρει σε κάτι. Όλα τα παιδιά πασχίζουν για να νικήσει η ομάδα. Όλα τα άλλα είναι σε δεύτερη μοίρα».

Τεν Κάτε: «Τώρα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Αιφνιδιάσαμε την Σπάρτα με τον τρόπο που παίξαμε. Ήταν πολύ καλό που πετύχαμε νωρίς το πρώτο γκολ. Έπειτα από μια λανθασμένη συνεννόηση δεχτήκαμε την ισοφάριση, αλλά στη συνέχεια μπορέσαμε να ισορροπήσουμε τον αγώνα και δεν επιτρέψαμε να κάνουν πολλές φάσεις και να διατρέξουμε κινδύνους.

Επιμένω σε αυτό που είπα και πριν το παιχνίδι. Ισχύει ότι η πρόκριση θα κριθεί στην Αθήνα. Περιμένω από τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πετύχαμε, αλλά υπάρχουν δύο ματς για την πρόκριση και όχι ένα. Δεν πρέπει ο κόσμος να πιστεύει ότι ήδη έχουμε προκριθεί. Η Σπάρτα είναι καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε καλοί και στην αναμέτρηση της Αθήνας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Το αποτέλεσμα αυτό προήλθε από ομαδική προσπάθεια. Όλοι πάλεψαν και αξίζουν συγχαρητήρια».

Σιμάο: «Είμαι ευτυχισμένος. Ευχαριστώ τον Θεό που κατάφερα να σκοράρω».

Ροντρίγκο Σόουζα: «Στάθηκα πολύ καλά, αλλά το σημαντικό είναι ότι νίκησε η ομάδα και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τους ομίλους».

Λαβίτσκα: «Δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Προσπαθήσαμε να μη δώσουμε χώρο μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής. Όμως, ο αντίπαλος με την ποιότητα που διαθέτει, κατάφερε να πάρει τη νίκη, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Εμείς πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και όποιες ελπίδες έχουμε, να τις εξαντλήσουμε στο ΟΑΚΑ».
Όλα τα λεφτά...
To γκολ του Σιμάο...
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εμφάνιση του Γκάμπριελ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ήταν σαφώς καλύτερος.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
2' Φάουλ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους
10' Σχόλιο
Σε χαμηλό ρυθμό ο αγώνας, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται κυρίως σε παιχνίδι κέντρου
12' Σουτ Σπάρτα Π. : Κλαντρούμπσκι
Σουτ του Κλαντρούμπσκι έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι, με τον Γκαλίνοβιτς να ελέγχει την κατάσταση
16' Σουτ Σπάρτα Π. : Κούλιτς
Συρτό σουτ του Κούλιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει μακριά από την εστία του Γκαλίνοβιτς
18' Ευκαιρία Σπάρτα Π. : Σλέπιτσκα
Επέλαση του Μπέργκερ από δεξιά, σεντράρει, ο Σλέπιτσκα δοκιμάζει το σουτ και η μπάλα φεύγει άουτ
24' Γκολ Παναθηναϊκός : Κούτσερα (αυτογκόλ)
Σέντρα του Καραγκούνη από δεξιά, ο Κούτσερα στην προσπάθειά του να διώξει, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του
30' Γκολ Σπάρτα Π. : Κούλιτς
Πάσα του Σλέπιτσκα από αριστερά, ο επερχόμενος Κούλιτς με διαγώνιο πλασέ ισοφαρίζει για τη Σπάρτα
34' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Δυνατό σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, μπλοκάρει σταθερά ο Κόζατσικ
38' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Ζιλμπέρτο Σίλβα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Ευκαιρία Σπάρτα Π. : Κούλιτς
Επέλαση του Κούλιτς από δεξιά, βγαίνει απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, αλλά αστοχεί
47' Κίτρινη κάρτα Σπάρτα Π. : Βόρισεκ
58' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Νίνης στη θέση του Τζιόλη
59' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Βύντρα
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από δεξιά, η μπάλα καταλήγει στον Βύντρα, που σουτάρει από το ύψος του πενάλτι και ο Κόζατσικ διώχνει σε κόρνερ
60' Γκολ Παναθηναϊκός : Σιμάο
Εκτέλεση κόρνερ του Νίνη από δεξιά, ο Σιμάο με σουτ στην κίνηση δίνει και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό
65' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Κλαντρούμπσκι
67' Αλλαγή παίκτη Σπάρτα Π.
Ο Κόλαρ στη θέση του Κουσνίρ
69' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Νίλσον στη θέση του Σαλπιγγίδη
72' Αλλαγή παίκτη Σπάρτα Π.
Ο Χολέντα στη θέση του Κούλιτς
75' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Σαριέγκι
78' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Σόουζα
Σέντρα του Ζιλμπέρτο Σίλβα από δεξιά, ο Σόουζα παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
81' Ευκαιρία Σπάρτα Π. : Χόλεντα
Αντεπίθεση των Τσέχων, ο Κόλαρ "κόβει" για τον Χόλεντα, ο οποίος στέλνει την μπάλα μακριά από την εστία του Γκαλίνοβιτς
82' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Νίνης
84' Αλλαγή παίκτη Σπάρτα Π.
Ο Ζέμαν στη θέση του Κλαντρούμπσκι
91' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ίβανσιτς στη θέση του Καραγκούνη
91' Κίτρινη κάρτα Σπάρτα Π. : Ζέμαν
92' Κίτρινη κάρτα Σπάρτα Π. : Κούτσερα
95' Λήξη αγώνα




























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ