ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σούπερ Στουτγάρδη!

Σούπερ Στουτγάρδη!
Στουτγάρδη πανηγυρικο

Η Στουτγάρδη μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το ντέρμπι με την Μπάγερν. Γκολ ο Αμανατίδης (videos)

Στα "χαρτιά" ήταν το ένα απο τα δυο ντέρμπι της αγωνιστικής, όμως στην πράξη η Στουτγάρδη έκανε έναν υγιεινό περίπατο απέναντι στην Μπάγερν και έβαλε "φωτιά" στο πρωτάθλημα, καθώς οι Βαυαροί γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και οι διώκτες τους (Αμβούργο, Βέρντερ) πλησίασαν στον βαθμό.
Οι Σουηβοί αυτή την φορά αγωνίστηκαν σαν πραγματικοί πρωταθλητές και σημείωσαν τρια γκολ στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στους παίκτες του Ότμαρ Χίτζφελντ, με τους Γκόμεζ (10', 42') και Μπαστούρκ (30'). Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας ο πρόεδρος της Μπάγερν, Φραντς Μπέκενμπαουερ δήλωσε οτι: "Η Μπάγερν επέστρεψε στις παλιές απογοητευτικές εμφανίσεις", δίνοντας ξεκάθαρα το κλίμα που επικρατεί στον σύλλογο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Κλόζε αντί του Ποντόλσκι, όμως η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε. Μάλιστα, στο 70' ο Λούσιο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Μαγκνίν, με αποτέλεσμα οι Βαυαροί να ρίξουν "λευκή πετσέτα". Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Τόνι στο 86' που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Στο "κόλπο" Αμβούργο και Βέρντερ
Στο Γκελζενκίρχεν, μετά την ισοπαλία με την Τσέλσι (0-0) για το Champions League, η Σάλκε έδωσε άλλη μια "σκληρή" αναμέτρηση με αντίπαλο το Αμβούργο. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όλα πήγαν εξαιρετικά για τους "μπλε" που κατάφεραν να προηγηθούν στο 12' με κεφαλιά του Κρστάιτς. Ωστόσο, στην συνέχεια το Αμβούργο έδειξε γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση με γκολ του Όλιτς (5ο στο πρωτάθλημα) στο 35ο λεπτό. Στην συνέχεια της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Ράκιτιτς, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και έτσι η ομάδα του Σλόμκα υποχώρησε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Στην Βρέμη, η Βέρντερ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έφθασε σε μια άνετη και δίκαιη νίκη απέναντι στην Καρλσρούη, που φέτος έχει τέσσερις νίκες εκτός έδρας, αλλά αυτή την φορά έμεινε μακριά απο τον καλό της εαυτό. Οι "πράσινοι" με ηγέτη τον Ντιέγκο κατάφεραν να "καθαρίσουν" νωρίς την υπόθεση νίκη, καθώς ο Βραζιλιάνος άσος με δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (25', 45') έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Τόμας Σάαφ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, σημείωσαν άλλα δυο γκολ (66' Αλμέιδα, 76' Νάλντο) και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, που τους έφερε στους 27 βαθμούς μαζί με το Αμβούργο.

Γκολ ο Αμανατιδής, ισοπαλία η Φρανκφούρτη

Στο Ντόρτμουντ, η Φρανκφούρτη παρατάχθηκε με την ίδια "συνταγή" που αγωνίστηκε και κόντρα στην Μπάγερν. Οι φιλοξενούμενοι έριξαν την προσοχή τους στην άμυνα και προσπάθησαν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά στο 54' ο Γιάννης Αμανατίδης κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην Φρανκφούρτη με κεφαλιά (4ο γκολ στο πρωτάθλημα).

Μετά απο αυτή την εξέλιξη, οι "κιτρινόμαυροι" βγήκαν στην επίθεση και στο 80ο λεπτό κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση με τον Κρίνγκε και να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

"Χρυσός" σκόρερ ο Λίμα
Στο Βερολίνο, Χέρτα και Αννόβερο αγωνίστηκαν υπο αντίξοες συνθήκες (χιόνιζε κατά την διάρκεια του αγώνα), με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο απειλητικοί, ενώ στο δεύτερο το Αννόβερο ήταν αυτό που "πατούσε" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Στο 80' ακυρώθηκε γκολ του Λίμα, καθώς ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, όμως τρία λεπτά πριν απο την λήξη του αγώνα ο φορ των Βερολινέζων κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.

Σόου Κερν στο Ροστόκ
Στο Ροστόκ, οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον αρχηγό τους, Ενρίκο Κερν, που σημείωσε χατ-τρικ επικράτησαν 3-2 της Κότμπους στο ντέρμπι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Οι φιλοξενούμενοι απο την άλλη, μετά τη νίκη επί της Σάλκε δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα και έμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς.

Στουτγάρδη-Μπάγερν 3-1









Συνοπτικά τ' αποτελέσματα

Ντόρτμουντ-Φρανκφούρτη 1-1 (80' Κρίνγκε - 54' Αμανατίδης)
Χάνσα Ροστόκ-Κότμπους 3-2 (18', 60', 74' Κερν - 59' Ντα Σίλβα, 90' Σκέλα)
Χέρτα-Αννόβερο 1-0 (87' Λίμα)
Σάλκε-Αμβούργο 1-1 (12' Κρστάιτς - 35' Όλιτς)
Στουτγάρδη-Μπάγερν 3-1 (10', 42' Γκόμεζ, 30' Μπαστούρκ - 86' Τόνι)
Βέρντερ-Καρλσρούη 4-0 (25', 45' Ντιέγκο, 66' Αλμέιδα, 76' Νάλντο)








































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ