ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κρίσιμη αγωνιστική

Κρίσιμη αγωνιστική
Μπαγερν

Η Σάλκε υποδέχεται το Αμβούργο και η πρωταθλήτρια Στουτγάρδη την Μπάγερν για την 13η αγωνιστική της Bundesliga

Βέρντερ Βρέμης - Καρλσρούη

Πιθανό στραβοπάτημα της Μπάγερν θέλει να εκμεταλλευτεί η Βέρντερ Βρέμης και να πλησιάσει κοντά στην πρώτη θέση. Η νεοφώτιστη Καρλσρούη είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος και θέλει αυτά τα ματς στα οποία δεν έχει άγχος για να επιβεβαιώσει την φήμη της.

Το ερώτημα για τους είναι αν θα μπορέσει να παίξει ο αρχηγός, Φρανκ Μπάουμαν, που έσπασε την μύτη του στην Ρώμη μεσοβδόμαδα για το ματς του Champions League με την Λάτσιο. Οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να ξεκινήσουν στην επίθεση και πάλι με τον Καπλάνι αντί του Φράϊς.

Η Βέρντερ δεν θα έχει τους Σανόγκο (επιθετικός, 10 συμ. / 6 γκολ), Φρινγκς (μέσος), Γένσεν (μέσος, 11 συμ. / 1 γκολ), Κλάσνιτς (επιθετικός), Κάρλος Αλμπέρτο (μέσος). Χωρίς τον βασικό τους τερματοφύλακα, Μίλερ, οι φιλοξενούμενοι.

Ντόρτμουντ - Φρανκφούρτη
Έπειτα απο την ήττα της στο Αννόβερο, η ομάδα της Ντόρτμουντ επιστρέφει στο γήπεδο της για την αναμέτρηση με την Φρανκφούρτη, την οποία είχε αποκλείσει απο το Κύπελλο την περασμένη εβδομάδα επικρατώντας με 2-1.

Τώρα όμως η φιλοξενούμενη ταξιδεύει στη Ρηνανία με άλλον αέρα, καθώς προέρχεται απο την ισοπαλία (0-0) που απέσπασε στο Μόναχο απο την Μπάγερν. Η γηπεδούχος μετράει απέναντι στην Φρανκφούρτη 24 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 6 ήττες. Ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" αναμένεται να ξεκινήσει με τον διεθνή αμυντικό μέσο, Σεμπάστιαν Κελ.

Η Ντόρτμουντ θα στερηθεί τους Φράι (επιθετικός), Ρίκεν (μέσος). Η Φρανκφούρτη δεν θα έχει τους Βασόσκι (αμυντικός), Στράϊτ (μέσος), Βάϊσενμπεργκερ (μέσος), Μέϊερ (μέσος, 11 συμ. / 4 γκολ) και Μαχνταβίκια (μέσος).

Σάλκε - Αμβούργο

Το δεύτερο "καυτό" ματς της αγωνιστικής γίνεται στο Γκελζενκίρχεν, όπου η Σάλκε υποδέχεται το Αμβούργο. Οι γηπεδούχοι είναι σε αγωνιστική πτώση και το πρόβλημα τους εντοπίζεται κυρίως στην επίθεση.

Απο την άλλη πλευρά το Αμβούργο παίζοντας σωστή άμυνα ψάχνει τους χώρους για να "τιμωρήσει" τον αντίπαλο με τους ταχύτατους επιθετικούς που διαθέτει. Στους φιλοξενούμενους αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Ντε Γιόνγκ που είναι πανέτοιμος, ωστόσο ο Κομπανί τα πηγαίνει περίφημα ως αμυντικός μέσος.

"Νοσοκομείο" θυμίζει η Σάλκε, που έχει μείνει... μισή μετά το ντέρμπι στο Champions League με την Τσέλσι. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Κομπιασβίλι (μέσος), Πάντερ (μέσος), Κουράνι (επιθετικός, 12 συμ. / 4 γκολ), Μπορντόν (αμυντικός). Χωρίς τους Σορίν (αμυντικός) και Φίλινγκερ (μέσος) το Αμβούργο.

Στουτγάρδη - Μπάγερν

Το πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής γίνεται στο "Γκόντλιμπ Ντάϊμλερ" της Στουτγάρδης, όπου η πρωταθλήτρια Γερμανίας φιλοξενεί την πρωτοπόρο Μπάγερν. Οι γηπεδούχοι δείχνουν να είναι σε άνοδο και όσο επιστρέφουν οι τραυματίες, αποκτούν περισσότερο βάθος και εναλλακτικές λύσεις.

Μεσοβδόμαδα η Στουτγάρδη ηττήθηκε απο την Λυών στο Champions League και έμεινε οριστικά εκτός Ευρώπης, ενώ η Μπάγερν υποδέχθηκε την Μπόλτον για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA και έμεινε στο 2-2. Μόλις δυο αγώνες απο τους 40 μεταξύ των δυο συλλόγων στο "Γκόντλιμπ Ντάϊμλερ" έληξαν χωρίς γκολ.

Απο την Στουτγάρδη θα απουσιάσουν οι Μποκά (αμυντικός), Χίλμπερτ (μέσος, 11 συμ. / 1 γκολ / 2 ασίστ), Ντα Σίλβα (μέσος). Απο την Μπάγερν θα απουσιάσουν μόνο οι Σανιόλ (αμυντικός) και Ισμαέλ (αμυντικός).

Χάνσα Ροστόκ - Κότμπους
Το ντέρμπι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας γίνεται στο "Οστζε". Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα την περασμένη αγωνιστική όταν επικράτησαν 1-0 της Σάλκε και ευελπιστούν να παραμείνουν στο μονοπάτι των επιτυχιών, ωστόσο δεν θα έχουν εύκολο έργο.

Πάντως τις πέντε φορές που αναμετρήθηκαν οι δυο ομάδες στο "Οστζε" για το πρωτάθλημα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ στο Ροστόκ.

Πριν απο δυο χρόνια βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες στην Β' κατηγορία, ενώ στα "μεγάλα σαλόνια" τα αποτελέσματα ήταν δυο φορές 0-0 και μια νίκη των γηπεδούχων με 1-0 το 2000/01. Η Χάνσα δεν θα έχει τον Μπάϊνλιχ (μέσος). Χωρίς τον Σάο (μέσος) και τον Μπάουμγκαρτ (επιθετικός) η Κότμπους.

Χέρτα - Αννόβερο

Έπειτα απο την ήττα στο Αμβούργο η Χέρτα Βερολίνου ελπίζει να επιστρέψει στις επιτυχίες υποδεχόμενη το Αννόβερο. Οι γηπεδούχοι είναι σε καλή κατάσταση και θα έχουν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. Άλλωστε απέναντι στο Αννόβερο έχουν μόλις μια ήττα (7 νίκες και 5 ισοπαλίες).

Ο τεχνικός των γηπεδούχων προβληματίζεται για τον παρτενέρ του Πάντελιτς στην επίθεση και την θέση διεκδικούν ο Οκορόνκβο και ο Πίστσεκ με τον Αντρέ Λίμα. Το Αννόβερο δεν πρόκειται να αλλάξει την ομάδα με την οποία αντιμετώπισε τη Ντόρτμουντ. Μοναδική αλλαγή που μπορεί να γίνει είναι αν ο Μπάλιτς ξεπεράσει την βαριά ίωση που τον ταλαιπωρεί.

Χωρίς τον Λούσιο (μέσος, 8 συμ. / 1 γκολ) οι γηπεδούχοι. Χωρίς τον Μπρντάριτς (επιθετικός) το Αννόβερο.

Βόλφσμπουργκ - Λεβερκούζεν
Δύσκολη έξοδος για την Λεβερκούζεν που δοκιμάζεται στο Βόλφσμπουργκ απέναντι στην γηπεδούχο ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να "χτυπήσουν" την αντίπαλο τους στις αντεπιθέσεις και αυτό θα επιδιώξουν να πετύχουν.

Πάντως, στο Βόλφσμπουργκ δεν τα πάνε καθόλου καλά, αφού σε 10 αγώνες έχουν μόνο μια νίκη (2003/04: 1-0) και μια ισοπαλία (2004/05: 2-2), ενώ σε όλα τα υπόλοιπα ματς ηττήθηκαν. Ο Ρικάρντο Κόστα που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και τραυματίστηκε στο πρώτο ματς Κυπέλλου είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο στην Bundesliga.

Πλήρεις οι γηπεδούχοι, ενώ απο τους φιλοξενούμενους απουσιάζουν οι Παπαδόπουλος (επιθετικός), Σνάϊντερ (μέσος), Σβένγκλερ (μέσος).

Μπίλεφελντ - Νυρεμβέργη
Η Νυρεμβέργη μετά την εντός έδρας ήττα απο την Στουτγάρδη παρέμεινε στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας και πλέον είναι φανερό ότι μπήκε σε περιπέτειες. Το ίδιο ισχύει και για την Μπίλεφελντ που υποχώρησε στην 14η θέση της βαθμολογίας μετά και την συντριβή της στο Λεβερκούζεν την περασμένη εβδομάδα.

Το ευχάριστο για τον τεχνικό των φιλοξενούμενων είναι η επιστροφή του Άγγελου Χαριστέα, ενώ στους γηπεδούχους είναι πιθανό να ξεκινήσει ο ταχύτατος, Ζούμα, στην θέση του ελαφρώς τραυματία, Άϊγκλερ.

Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τους Γκάμπριελ (αμυντικός), Μιγιάτοβιτς (αμυντικός), Νκόσι (μέσος). Οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τους Βίτεκ (επιθετικός), Σπιράνοβιτς (αμυντικός), Γιάκομπσεν (αμυντικός) και Πινόλα (αμυντικός), ενώ επιστρέφει ο Χαριστέας (7 συμ. / 1 γκολ).

















































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ