ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Σουάρες για την παρουσία του στην Λίβερπουλ: "Κάθε παίκτης, παιδί και έφηβος θα ήθελε να παίζει εκεί"

Ο Λουίς Σουάρες πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη La Liga 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Λουίς Σουάρες πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη La Liga 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Ο Λουίς Σουάρες παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ενόψει της σύγκρουσης της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο στο Άνφιλντ, κάνοντας ειδική μνεία για τα υπέροχα συναισθήματα που βίωσε όταν φορούσε τη φανέλα των κόκκινων.

Πριν από δύο χρόνια η Λίβερπουλ τον είχε πληγώσει διαλύοντας με 4-0 την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League, ωστόσο ο Λουίς Σουάρες δεν έχει ξεχάσει τα 3,5 χρόνια παρουσίας του στο Άνφιλντ (2011-2014) και ενόψει του αγώνα που θα δώσει εκεί η Ατλέτικο για την 4η αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μίλησε για εκείνη την όμορφη για αυτόν εποχή.

"Όταν πήγα στην Λίβερπουλ, θυμάμαι πως ήταν η ομάδα που έπαιρνα για να παίξω στο PlayStation. Ο κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να παίξει εκεί, κάθε παιδί, κάθε έφηβος. Ήταν υπέροχο να δω την ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ. Ήταν εκπληκτικό να βλέπω τα ματς της Premier League καθώς έκανα πραγματικότητα το όνειρό μου να βρεθώ εκεί και να νιώθω την αγάπη του κόσμου από το πρώτο λεπτό.

Παρά το γεγονός πως ο Φερνάντο Τόρες έφυγε όταν πήγα εγώ, και θα ήταν υπέροχο να συνεργαστούμε, το να μοιράζομαι τα ίδια αποδυτήρια με παίκτες όπως οι Τζέραρντ, Σκρτελ, Άγκερ, Ρέινα και Κάραγκερ, θρύλοι της ομάδας που είχαν κατακτήσει σπουδαία πράγματα, ήταν κάτι το απίστευτο για μένα", τόνισε ο Ουρουγουανός φορ της Ατλέτικο στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA και συνέχισε:

"Μπορεί να κάνεις καλό ή κακό παιχνίδι. Μπορείς να παίξεις καλά ή να κάνεις το χειρότερο παιχνίδι σου, αλλά αν σε δει ο κόσμος να τα δίνεις όλα και να είσαι αφοσιωμένος, το εκτιμούν. Έβλεπαν την επιθυμία μου να συνεχίσει η Λίβερπουλ να βρίσκεται στην ποδοσφαιρική ελίτ.

Είναι αλήθεια πως είχαμε μερικά χρόνια που δεν ήμασταν στο σημείο που θέλαμε. Έβλεπαν όμως τη συμπεριφορά μου και για αυτό υπήρχε εκείνη η σχέση και η αγάπη μεταξύ μας. Ήταν κάτι το αμοιβαίο και μου έδινε έξτρα ώθηση όταν έπαιζα στο Άνφιλντ".

Όσον αφορά στη σχέση που έχει με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να τον πείσει να επιλέξει την Ατλέτικο όταν έφυγε από την Μπαρτσελόνα, είπε μεταξύ άλλων:

"Ένας προπονητής παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση ενός παίκτη... Ο Σιμεόνε έχει πάθος για το ποδόσφαιρο και ήταν παίκτης στο παρελθόν που ξέρει τί χρειάζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής.

Για αυτό είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Το εξαιρετικό ρεκόρ του με την Ατλέτικο έχει να κάνει με την προσωπικότητά του και τον τρόπο που βιώνει το ποδόσφαιρο, πέρα από τις γνώσεις και τη σοφία του σε επίπεδο τακτικής".

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ