CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Λίβερπουλ άλωσε την Μαδρίτη και έκανε το "3 στα 3", η Πόρτο πήρε την πρώτη νίκη κόντρα σε Μίλαν

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν γκολ τους κόντρα στην Ατλέτικο
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν γκολ τους κόντρα στην Ατλέτικο @2021 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 3-2 της Ατλέτικο στην Μαδρίτη και έκανε το "3 στα 3" στον 2ο όμιλο του Champions League που την φέρνει με το ενάμισυ πόδι στη νοκ-άουτ φάση. Πρώτο τρίποντο για την Πόρτο, που επικράτησε με 1-0 της Μίλαν στο Ντραγκάο.

Το "Γουάντα Μετροπολιτάνο" εμπνέει την Λίβερπουλ. Στο γήπεδο που τον Ιούνιο του 2019 κατέκτησε το 6ο Champions League στην ιστορία της επικρατώντας 2-0 της Τότεναμ στον αγγλικό εμφύλιο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έριξε στο καναβάτσο με 3-2 την Ατλέτικο και πανηγύρισε την τρίτη νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 2ου ομίλου, που την φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που έγινε στο Ντραγκάο, η Πόρτο έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Μίλαν με το χρυσό γκολ του Λουίς Ντίας στο 65ο λεπτό και έπιασε την Ατλέτικο στη 2η θέση με 4 βαθμούς, την ώρα που οι ροσονέρι έμειναν στο μηδέν μετά και τη συμπλήρωση της τρίτης αγωνιστικής.

Ούτε η Ατλέτικο φρέναρε την Λίβερπουλ

Ατλέτικο και Λίβερπουλ αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες και το ραντεβού τους στη φάση των "16" του Champions League τη σεζόν 2019-2020 (είχε περάσει τότε η Ατλέτικο), με τους κόκκινους να είναι η ομάδα που μπήκε πολύ δυνατά στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" και να ανταμείβεται όχι με ένα αλλά με δύο γκολ.

Το 1-0 για τους κόκκινους έγινε στο 8' όταν ο Σαλάχ, μετά από απίστευτο σλάλομ, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Όμπλακ (η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μίλνερ και άλλαξε κατεύθυνση ξεγελώντας τον Σλοβένο), με τον Αιγύπτιο να γίνεται μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκοράρει σε εννέα διαδοχικά παιχνίδια της.

Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε και το 2-0 από τον Ναμπί Κεϊτά, που έπιασε ένα φανταστικό βολέ εκτός περιοχής και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον κίπερ των ροχιμπλάνκος.

Όσοι πίστεψαν όμως ότι το ματς τελείωσε από το 13' διαψεύστηκαν παταγωδώς, με τους Μαδριλένους να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να απαντούν με δύο γκολ, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντουάν Γκριεζμάν. Το 1-2 έγινε στο 20', όταν μετά από σουτ του Κόκε από το όριο της μεγάλης περιοχής, ο Γάλλος έβαλε έξυπνα το πόδι του και άλλαξε την τροχιά της μπάλας, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Άλισον.

Το καλύτερο όμως ο Γκριεζμάν το είχε φυλάξει για το 34ο λεπτό, όταν πήρε υπέροχη ασίστ από τον Φέλιξ και τρύπησε την κόκκινη άμυνα από τα αριστερά, για να νικήσει με διαγώνιο σουτ τον Άλισον και να φέρει το ματς σε ισορροπία μέσα σε αποθέωση.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Γκριεζμάν πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο αγώνα Champions League, και πάλι με τη φανέλα της Ατλέτικο, ωστόσο από εκεί που ήταν ήρωας, μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκε σε μοιραίος για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Συγκεκριμένα στο έβδομο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, όταν σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι του σε μία διεκδίκηση και χτύπησε άθελά του τον Φιρμίνο στο αυτί, με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή από το να του δείξει απευθείας κόκκινη.

Το γεγονός αυτό άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες και υποχρέωσε την Ατλέτικο να δώσει γήπεδο στην Λίβερπουλ, με τους παίκτες του Κλοπ να αποκτούν τον έλεγχο και να βλέπουν την πίεση που άσκησαν να καρποφορεί στο 78'. Τότε που ο Ερμόσο ανέτρεψε τον Ζότα (άτσαλο και αχρείαστο το μαρκάρισμά του), με τον Σαλάχ να αναλαμβάνει να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και να κάνει το 3-2, ευστοχώντας στην ίδια εστία που είχε σκοράρει και στον τελικό του Champions League το 2019.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Ατλέτικο πίστεψε πως άγγιξε την ισοφάριση όταν ο διαιτητής έδωσε αρχικά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζότα πάνω στον Χιμένες εντός μεγάλης περιοχής, με τον άρχοντα του αγώνα να βλέπει ξανά τη φάση στο μόνιτορ μετά από παρότρυνση του VAR και να παίρνει πίσω την απόφασή του, για να σφραγιστεί έτσι το "3 στα 3" της Λίβερπουλ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Φελίπε, Κοντογκμπιά (46' Χιμένες), Ερμόσο (80' Γιορέντε), Τρίπιερ, Ντε Πάουλ (80' Λόντι), Κόκε, Λεμάρ (80' Σουάρες), Καράσκο, Γκριεζμάν, Φέλιξ (80' Κορέα)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (85' Γκόμεζ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (46' Φαμπίνιο), Χέντερσον, Μίλνερ (63' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ (63' Ζότα)

Η Πόρτο έμεινε ζωντανή βυθίζοντας την Μίλαν

Πόρτο και Μίλαν πήραν μέρος σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ στο Ντραγκάο, με την πρώτη να έχει μαζέψει έναν βαθμό στα δύο πρώτα παιχνίδια της και την δεύτερη να μην έχει κανέναν, με το πρώτο ημίχρονο να τις βρίσκει σε κατάσταση ισορροπίας και να μένουν αναπόφευκτα στο 0-0, με ελάχιστες φάσεις στο ενεργητικό τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν η ομάδα του Κονσεϊσάο εκείνη που βρήκε το χρυσό γκολ, με τους ροσονέρι να διαμαρτύρονται για φάουλ του Ταρεμί στον Μπενασέρ και τη μπάλα να φτάνει στα πόδια του Λουίς Ντίας που νίκησε τον Ταταρουσάνου (1-0).

Γκολ που στάθηκε αρκετό για να χαρίσει το τρίποντο στους δράκους και να τους κρατήσει ζωντανούς στη διεκδίκηση της πρόκρισης, με την Μίλαν από την πλευρά της να έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια της στο γκολ και να παραμένει καθηλωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο, Μπεμπά, Πέπε, Γουέντελ (46' Σανούσι), Ουρίμπε, Ολιβέιρα (67' Βιτίνια), Οτάβιο (90' Γκρούγιτς), Ταρεμί (84' Μαρτίνες), Ντίας, Εβάνιλσον (67' Κορόνα)

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι (59' Ρομανιόλι), Μπαλό-Τουρέ (46' Καλούλου), Τονάλι (67' Μπακαγιόκο), Μπενασέρ, Σαλεμάκερς, Κρούνιτς (83'Μαλντίνι), Λεάο, Ζιρού (58' Ιμπραχίμοβιτς)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΙΛΑΝ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ