ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Σουάρες: "Αφήστε με να φύγω"

Σουάρες: "Αφήστε με να φύγω"

Ο Λουίς Σουάρες δήλωσε πως περιμένει από τη Λίβερπουλ να τηρήσει τον λόγο της και να τον αφήσει να πάει σε μία ομάδα που συμμετέχει στο Champions League.

Μπορεί ο Τζον Χένρι να δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθεί ο Λουίς Σουάρες, όμως, ο Ουρουγουανός έχει διαφορετική άποψη.

Με μία ακόμη συνέντευξή του σε "Guardian" και "Telegraph" ο επιθετικός της Λίβερπουλ ξεκαθάρισε πως θέλει να φύγει από τους "κόκκινους", αφού επιθυμία του είναι να βρίσκεται σε ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League.

"Πέρυσι είχα την ευκαιρία να πάω σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και έμεινα στη λογική ότι αν δε βγούμε στο Champions League την επόμενη σεζόν θα με αφήσουν να φύγω. Έδωσα τα πάντα πέρυσι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μπούμε στην τετράδα. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να τηρήσει η Λίβερπουλ τη συμφωνία μας".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του (το οποίο υπέγραψε πέρυσι), η οποία σύμφωνα με τον ίδιο ενεργοποιήθηκε από την τελευταία πρόταση της Άρσεναλ: "Δε νιώθω ότι με έχει προδώσει η Λίβερπουλ, αλλά ο σύλλογος μου υποσχέθηκε κάτι πριν από έναν χρόνο όπως κι εγώ τους υποσχέθηκα ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να βγούμε στο Champions League. Μου έδωσαν τον λόγο τους πριν από έναν χρόνο και πρέπει να τον τιμήσουν. Δεν είναι απλά κάτι που είπαμε προφορικά με τον προπονητή υπάρχει γραπτά στο συμβόλαιό μου. Δεν πηγαίνω σε μία άλλη ομάδα για να πληγώσω τη Λίβερπουλ".

Σουάρες: "Αφήστε με να φύγω"

Όσο για τη στήριξη που του παρείχε η Λίβερπουλ σε όλα τα ατοπήματα στα οποία υπέπεσε (υποθέσεις Εβρά και Ιβάνοβιτς) σχολίασε: "Με υπερασπίστηκαν όπως τους υπερασπίστηκα κι εγώ στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες πάντα με στήριζαν και είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Είναι πάντα το ίδιο με τους οπαδούς. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά το σαββατοκύριακο και είμαι ευγνώμων. Δε νομίζω πως οι οπαδοί είναι νευριασμένοι. Νομίζω πως καταλαβαίνουν όταν ένας παίκτης έχει φιλοδοξία να αγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο".

Ακόμη προσέθεσε: "Είμαι 26. Χρειάζεται να παίξω στο Champions League. Περίμενα έναν χρόνο και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έκανα τα πάντα για να τερματίσουμε στην τετράδα. Δεν είναι ότι ζητάω να πάω σε έναν τοπικό αντίπαλο. Θα σκεφτόμουν να συνεχίσω μόνο σε ομάδα που παίζει στο Champions League. Επιθυμώ να φύγω και θεωρώ πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το γνωστοποιήσω.

Πρέπει να βάλω πάνω απ' όλα την καριέρα μου. Ο κόσμος λέει πως αξίζει να προσφέρω στη Λίβερπουλ περισσότερα, αλλά έχω σκοράρει 50 γκολ σε λιγότερο από 100 αγώνες και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα χρήματα που έδωσαν παραχωρώντας με. Η Λίβεπρουλ είναι πάντα ξεχωριστή για μένα. Η κόρη μου γεννήθηκε εκεί. Πέρυσι έδειξα πως ήμουν αφοσιωμένος στη Λίβερπουλ. Μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω στην Αγγλία και με στήριξαν όταν τιμωρήθηκα. Γνωρίζω πως έχω κάνει λάθη κι έχω απολογηθεί. Δεν έχει να κάνει με αυτό τώρα, αλά με κάτι που έχουμε συμφωνήσει και περιμένω να τηρηθεί.

Ο κόσμος με κατηγορεί για έλλειψη σεβασμού, αλλά την περασμένη σεζόν είπα στη Λίβερπουλ πως υπήρχε ενδιαφέρον από μία τοπ ευρωπαϊκή ομάδα κι εκείνοι μου απάντησαν: Έχουμε νέο προπονητή και θα προσπαθήσουμε να βγούμε στο Champions League. Μίλησα με τον Μπρένταν Ρότζερς πολλές φορές και μου είπε να μείνω για μία ακόμη σεζόν και πως αν δεν τα καταφέρουμε τότε θα φύγω.

Η Λίβερπουλ είναι ένας σύλλογος με τη φήμη πως κάνει τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Θέλω απλώς να τηρήσουν την υπόσχεση που μου έδωσαν πέρυσι. Κάποιοι συμπαίκτες μου δεν μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται να μη με αφήνουν να φύγω από τη στιγμή που υπάρχει ειδικός όρος".

Σουάρες: "Αφήστε με να φύγω"
2012 GETTY IMAGES

Για τις δηλώσεις του περί επιθυμίας του να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης είπε: "Μου έγινε μία ερώτηση: "Θες να παίξεις στη Ρεάλ Μαδρίτης;". Είναι σαν να σου λέει κάποιος αν θες να πάρεις μία καλύτερη δουλειά σε μία μεγαλύτερη εταιρία. Ο καθένας θέλει να παίζει στο πιο υψηλό επίπεδο κι απάντησα "ναι θα ήθελαν". Την ίδια μέρα ο Πέπε Ρέινα έδωσε μία συνέντευξη και είπε τα ίδια για την Μπαρτσελόνα αλλά κανείς δεν το ανέφερε. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως ήμουν ασεβής προς τη Λίβερπουλ. Είναι πάντα το ίδιο, άλλα μέτρα και σταθμά για τους υπόλοιπους κι άλλα για μένα.

Είχα μόλις πάει στην Ουρουγουάη, στην οποία τα ΜΜΕ είναι πολύ καλά μαζί μου επειδή είμαι ένας από αυτούς. Με ρωτούσαν για τον Τύπο της Αγγλίας. Τι έπρεπε να τους πω; Φυσικά και δε μου αρέσει που οι φωτογράφοι ακολουθούν τη γυναίκα μου στο Σούπερ Μάρκετ. Ωστόσο, καταλαβαίνω πως παντού υπάρχει τέτοια προσοχή".

Τέλος, δήλωσε: "Η προτεραιότητά μου είναι το Champions League. Θα πρέπει να κάνω το σωστό για την καριέρα μου. Η Premier League είναι το καλύτερο και πιο σημαντικό πρωτάθλημα. Η καριέρα μου δείχνει ότι δεν επιθυμώ ν' αλλάζω ομάδα κάθε σεζόν και πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω στην Αγγλία ή αλλού για πολλά χρόνια. Αν μιλάμε για τους οπαδούς και το επίπεδο ποδοσφαίρου είναι το καλύτερο πρωτάθλημα. Κάθε παίκτης του κόσμου θα ήθελε να παίξει εδώ.

Αισθάνομαι πως έχω κάνει αρκετά για να παίζω στο Champions League. Τώρα έχω τη δυνατότητα να το κάνω. Στον Άγιαξ πέρασα πολύ χρόνο μέχρι να παίξω στο Champions League. Είμαι φιλόδοξος, θέλω να αγωνίζομαι στη συγκεκριμένη διοργάνωση".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ