LA LIGA

Σοθιεδάδ - Γρανάδα 2-0: Δεν αφήνουν την κορυφή οι Βάσκοι

Οι παίκτες της Ρεάλ Σοθιεδάδ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Άλκμααρ για το Europa League
Οι παίκτες της Ρεάλ Σοθιεδάδ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Άλκμααρ AP IMAGES

Η Σοθιεδάδ νίκησε 2-0 τη Γρανάδα, η οποία ταξίδεψε στη Χώρα των Βάσκων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού με επτά μόλις παίκτες της πρώτης ομάδας και την υπόλοιπη αποστολή από τους Νέους - και παρέμεινε μόνη στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η Γρανάδα ζήτησε επίμονα από τη διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος (La Liga) την αναβολή του ματς στο Σαν Σεμπαστιάν καθώς είχε πολλές απουσίες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Liga, ωστόσο, ήταν ανένδοτη (το πρωτόκολλο προβλέπει διεξαγωγή εάν υπάρχουν τουλάχιστον πέντε διαθέσιμοι παίκτες της πρώτης ομάδας) και το ματς στο Ανοέτα διεξήχθη. Οι Ανδαλουσιάνοι ταξίδεψαν για τη Χώρα των Βάσκων με μόλις επτά παίκτες της πρώτης ομάδας (Ματσίς, Σουάρεθ, Πέρες, Ετέκι, Μολίνα, Κένεντι και Σολδάδο), χωρίς τον προπονητή (θετικός κι αυτός στον ιό) και παίκτες από την ομάδα Νέων - συμπεριλαμβανομένου του γκολκίπερ - να συμπληρώνουν ενδεκάδα και αποστολή.

Η Σοθιεδάδ πανηγύρισε την εύκολη νίκη δεδομένων των συνθηκών με τον Νάτσο Μονρεάλ να ανοίγει το σκορ και τον Ογιαρθάμπαλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 27ο να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 90+5' με τον Ματσίς, αλλά δεν τα κατάφερε με πέναλτι (όπως δεν τα είχε καταφέρει και ο Ουίλιαν Ζοζέ με τον ίδιο τρόπο στο 54')

ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Θαλδούα (61' Θουμπελδία), Ελουστόνδο, Λε Νορμάν, Μονρεάλ (79' Μουνιόθ), Γιανουζάι (62' Πόρτου), Μερίνο (46' Γκουρίδι), Σίλβα, Ογιαρθάμπαλ (62' Μερκελάνθ), Ουίλιαν Ζοζέ.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Χιμένεθ, Μπαρθία, Σάντσεθ Μαρτίνεθ, Πέρες, Κενεντι (46' Φόμπι), Ετέκι, Ρουίθ (68' Μπρουνέτ), Τσάρις, Μολίνα (76' Χιμένεθ), Ματσίς, Σολδάδο (46' Πλομέρ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

Έλτσε - Θέλτα 1-1 (4' πεν. Τσάβες / 41' Μίνα)

Σάββατο 7 Νοεμβρίου

Ουέσκα - Έιμπαρ 1-1 (67' Μιρ / 38' Μπούργκος)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 5-2 (22' Ντεμπελέ, 49' Γκριεζμάν, 62' πεν. 82' Μέσι, 90' Πέδρι / 45+2' Σανάμπρια, 73' Μορόν)

Σεβίλλη - Οσασούνα 1-0 (59' πεν. Οκάμπος)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Κάντιθ 4-0 (8'-90' Φέλιξ, 22' Γιορέντε, 51' Σουάρες)

Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Χετάφε - Βιγιαρεάλ 1-3 (16' Αραμπάρι / 11' Αλκάθερ, 17' Τριγκέρος, 62' Μορένο)

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Γρανάδα 2-0 (22' Μονρεάλ, 27' πεν. Ογιαρθάμπαλ)

Λεβάντε - Αλαβές (19:30)

Βαγιαδολίδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ