ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Σοκ με Μπατιστούτα

Opcion tapa, festejo 1er gol Batistuta
Foto de Gerardo Horovitz
Opcion tapa, festejo 1er gol Batistuta Foto de Gerardo Horovitz OPCION TAPA, FESTEJO 1ER GOL BATISTUTA FOTO DE GERARDO HOROVITZ

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου που θέλουν τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα να πάσχει από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση δίχως να μπορεί να σταθεί στα πόδια πάνω από μισή ώρα!

Πρόκειται για μία ανίατη ασθένεια κατά την οποία τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού που ασκούν τον έλεγχο των μυών, εκφυλίζονται σιγά –σιγά, με αποτέλεσμα τη σταδιακή παράλυση του ασθενούς που οδηγείται τελικά στο θάνατο.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής με μεγάλη καριέρα σε Ρόμα και Φιορεντίνα, όπως υποστηρίζουν οι Ιταλοί δεν νιώθει τα γόνατα του με συνέπεια να μην μπορεί να σταθεί όρθιος πάνω από 30 λεπτά.

Από περιβάλλον του παλαίμαχου άσου δεν επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα τα οποία σημειωτέον διοχετεύονται στον ιταλικό Τύπο.

Η μυατροφική πλάγια σκλήρυνση είναι αρκετά σπάνια και ο χρόνος ζωής των ασθενών που έχουν προσβληθεί, κυμαίνεται από δύο έως επτά χρόνια!

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ