EUROPA LEAGUE

Σλάβεν-Άρης 2-0

Σλάβεν-Άρης 2-0
Κοκε

O Άρης αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κύπελλου ΟΥΕΦΑ, αφού έχασε 2-0 από την Σλάβεν

Το γκολ του Κόκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης", δεν στάθηκε ικανό να δώσει την πρόκριση στον Άρη που βγήκε εκτός Ευρώπης, από την άσημη Σλάβεν. O Βρούτσινα στο 64', έδωσε την πρόκριση στους Κροάτες και όσο και αν προσπάθησαν οι παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ, δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι.
Ο αποκλεισμός αποτελεί αποτυχία για τον Άρη, που βγήκε νωρίς εκτός Ευρώπης από μία ομάδα που δεν έδειξε καλύτερη από αυτόν, με βάση την απόδοση των δύο αντιπάλων και στα δύο παιχνίδια.

Ο Άρης παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σύγκριση με την αναμέτρηση στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κέλεμεν. Η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Βανγκελί, Γιάχιτς, Ρονάλντο και Αουρέλιο. Αμυντικά χαφ ήταν ο Γκαρσία με τον Πρίττα, που χρησιμοποιήθηκε αντί του τραυματία Μπατιόν. Οι επιτελικοί μέσοι ήταν οι Ρεγκεϊρο, Ζεντίλ, και Κάλβο ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κόκε.

Η Σλάβεν παρατάχθηκε με τον Ρόντιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Τσαβάλ, Ρόγκουλι, Λάπιτς και Πούριτς στην άμυνα. Στο κέντρο ο Μίλε Πέτκοβιτς, παρέταξε τους Γιάγιαλο, Πόντλουγκατς, Πόσαβετς και Γκρεγκούρινα, με επιθετικό δίδυμο τους Βρουτσίνα και Γιούριτς.

Οι Κροάτες, είχαν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο, φρόντισαν να κλείσουν τους χώρους στην άμυνα τους και να απομακρύνουν τους κινδύνους που πιθανόν να προκαλούσε η τριάδα των Ζεντίλ, Ρεγκεϊρο και Κάλβο, απομονώνοντας έτσι τον Κόκε, που δεν βρήκε χώρο δράσης.

Ο Άρης, παρά την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφερε να πιάσει την απόδοση του πρώτου αγώνα, αφού φάνηκε ελάχιστα επιθετικά, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του, ανοργάνωτος και την Σλάβεν να πετυχαίνει δύο γκολ σε ανύποπτες φάσεις, ύστερα από αμυντικά λάθη των "κιτρινόμαυρων".

Μόλις στο 11΄οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, με αυτογκόλ του Γκαρσία. Ο Ρεγκεϊρο μετά από εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να διώξει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, αυτή πήρε παράξενη τροχιά και βρέθηκε στο πίσω δοκάρι του Κέλεμεν, όπου ο Γκαρσία, μετά από λάθος εκτίμηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη!

Πλέον, η Κροατική ομάδα, είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και το βάρος έπεφτε στον Άρη που ήθελε γκολ πρόκρισης. Στο 23΄ο Αουρέλιο πραγματοποίησε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία από παρέμβαση του Γιάχιτς, η οποία κατέληξε άουτ.

Η πρωτοβουλία του αγώνα άνηκε στους παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η είσοδος του Νέτο αντί του Βανγκελί έδωσε περισσότερη επιθετική πρωτοβουλία από την δεξιά πλευρά, ενώ και οι Κροάτες είχαν σιγά σιγά λιγότερες επιθετικές βλέψεις.

Στο 30' η Σλάβεν έχασαν την μοναδική καλή ευκαιρία μετά το γκολ, με εκτέλεση φάουλ του Γιάγιαλο που μπλόκαρε ο Κέλεμεν. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε καλή ευκαιρία για την Σλάβεν με κεφαλιά άουτ του Βρουτσίνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν γκραν γκινιόλ, καθώς το γκολ των Κροατών στο 64' με τον Βρουτσίνα, έσβησε τις ελπίδες του Άρη. O επιθετικός της Σλάβεν βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή, από ολιγωρία των αμυντικών και με πλασέ έδωσε όπως αποδείχτηκε την πρόκριση στην ομάδα του. Η υπεροχή στο παιχνίδι, αλλά χωρίς σχέδιο ανάπτυξης, δεν απέδωσε και το άγχος άρχισε να βαραίνει τα πόδια των παικτών του Άρη.

Ο Κάλβο στο 60' άργησε και το σουτ που επιχείρησε από την μεγάλη περιοχή και δεξιά έδιωξε ο Ρόντιτς. Μετά το γκολ του Βρούτσινα, η Σλάβεν προσπάθησε να πετύχει και τρίτο γκολ, αφού βρήκε ελεύθερο πεδίο και ανοιχτή την άμυνα των "κιτρινόμαυρων".

Στο 67', ο δήμιος της ελληνικής ομάδας Βρούτσινα, με πλασέ δεν κατάφερε να διευρύνει το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ μετά 80' ο Άρης πίεσε, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη, με οδυνηρό αποτέλεσμα.

Η αδυναμία στην τελική προσπάθεια φάνηκε περισσότερο στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Ο Ρεγκεϊρο από τα αριστερά στο 85', δεν σούταρε σωστά και η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ απο την εστία του Κροάτη γκολκίπερ, ενώ το φάουλ του Νέτο στις καθυστερήσεις έφυγε επίσης λίγο άουτ.

Πλέον, ο Άρης σκέφτεται το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Λεβαδειακό και πως θα παρουσιαστεί μετά τον γρήγορο αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Mίλε Πέτκοβιτς): Ρόντιτς, Μπούριτς, Ρόγκουλι, Λάπιτς, Τσαβάλ, Ποντρουγκάτς, Γκρεγκουρίνα (Νένκιου), Πόσαβετς (67' Μπίλεν), Γιάγιαλο, Βρουτσίνα, Γιούριτς (Σέχιτς)

Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Κέλεμεν, Αουρέλιο, Ρονάλντο, Γιάχιτς, Βαγκέλι (Νέτο), Κάλβο (Χαβίτο), Γκαρσία, Πρίττας (Σανσόν), Ρεγκέιρο, Ζεντίλ, Κόκε

Συνέντευξη Τύπου

Ερνάντεθ: "Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη"

"Τα προκριματικά πάντα έτσι είναι. Υπάρχουν δύο αγώνες. Η πρόκριση κρίθηκε για μας ότι βάλαμε ένα γκολ στο γήπεδό μας έχοντας κι άλλες ευκαιρίες. Σήμερα όταν ξεκίνησε ο αγώνας παίξαμε όπως εμείς ξέρουμε. Κάναμε ευκαιρίες για γκολ. Το πρώτο γκολ της Σλάβεν μας έβγαλε εκτός αγώνα. Φυσικά από εκεί και πέρα η Σλάβεν έκανε την δουλειά της. Από εκεί και πέρα εμείς κοιτάμε τα δικά μας τα λάθη που μας άφησαν εκτός προκριματικών. Λυπόμαστε πάρα πολύ και για τους οπαδούς μας που μας ακολούθησαν μέχρι εδώ και για τον σύλλογο τον Άρη. Αλλά όταν κάποιος πέφτει πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να σηκώνεται".

Σε ερώτηση για την μη χρησιμοποίηση των Βλόνταρτσικ, Ντελόρτε και Παπάζογλου μετά το 2-0 απάντησε: "Πάντα πρέπει να ψάχνουμε τον τρόπο με τον οποίο θα ψάξουμε την αντίπαλη εστία. Από εκεί και πέρα εμείς ψάξαμε να βρούμε την αντίπαλη εστία με παίκτες που μπορούν να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι προπονητής και αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη όπως και για τον τρόπο που επιλέξαμε να παίξουμε".

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει ο αποκλεισμός εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Superleague απάντησε: "Αυτές τις μέρες που μας μένουνε είναι να δούμε τι έφταιξε και να μπορέσουμε να επανέλθουμε γρήγορα", για να καταλήξει: "Όταν χάνεις είναι εύκολο να βρεις δικαιολογίες. Είναι εύκολο να δεις ποιοι λείπανε. Αυτά ήταν τα πλάνα μας και δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες για το τι έφταιξε".

Κόκε: "Μία πολύ στενάχωρη μέρα"

"Σίγουρα είναι μία πολύ στενάχωρη μέρα και για την ομάδα και για όλους εμάς τους ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να το πιστέψετε. Ήταν ένα περίεργο ματς όπου δεχθήκαμε ένα πολύ περίεργο γκολ. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πάρα πολύ παράξενα πράγματα. Ο Άρης ωστόσο θα πρέπει να παρουσιαστεί δυνατός στην νέα χρονιά με τους φιλάθλους να αξίζουν χαρές. Όπως πέρσι προκριθήκαμε εμείς απέναντι στην Σαραγόσα έτσι φέτος προκρίθηκε η Σλάβεν απέναντι σε μας που ήμασταν εμείς το φαβορί".

Νέτο: "Να σηκώσουμε το κεφάλι"

"Ήταν κάτι το οποίο ούτε εμείς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές το περιμέναμε. Θα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι εν όψει του πρωταθλήματος. Θέλαμε την πρόκριση και για τους οπαδούς μας με την ομάδα να μην αγωνίστηκε όπως μπορεί να αγωνιστεί. Δεν θα ήταν σωστό να αρχίσουμε να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Δουλέψαμε πάρα πολύ στις στημένες φάσεις αλλά όπως και να έχει είμαστε πάρα πολύ λυπημένοι και δεν θα ψάξουμε για δικαιολογίες. Έχουμε μία πάρα πολύ ομάδας έναντι της Σλάβεν. Το λέω με πάρα πολύ σεβασμό. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για την χρονιά που μας περιμένει και το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό".

Πέτκοβιτς: "Το είχαμε πιστέψει"" Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό και σκληρό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Άρης. Εμείς ήμασταν τυχεροί στα πρώτα λεπτά όταν προηγηθήκαμε με αυτογκολ που μας επέτρεψε στη συνέχεια να παίξουμε καλύτερα στην τακτική. Όσο για μετά το 2-0 θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα με δύο γκολ ακόμη γιατί όλος ο Άρης είχε βγει μπροστά.

Μετά το πρώτο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη είχαμε δει ότι μπορούσαμε να παίξουμε τον Άρη και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Το είχαμε πιστέψει ότι μπορούσαμε να προκριθούμε. Το είχαμε διαπιστώσει στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου παιχνιδιού όπου είχαμε την υπεροχή. Διαπιστώσαμε ότι ο Άρης είχε πρόβλημα στην άμυνά του σε αντίθεση με την επίθεσή του για αυτό και εμείς κοιτάξαμε να τους πιέσουμε.

Όσο για μας με την πρόκρισή μας αυτή πετύχαμε την μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της Σλάβεν".
























































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ