ΑΡΗΣ

Σκόρδας: "Φταίνε οι παράγοντες"

Σκόρδας: "Φταίνε οι παράγοντες"
Σκορδας

Ο Λάμπρος Σκόρδας έκανε δηλώσεις με αφορμή την διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό

"Είμαστε ρεαλιστές. Ο καθένας μας παίρνει την ανάλογη θέση για όσα συμβαίνουν", τόνισε στα πρώτα του λόγια ο Λάμπρος Σκόρδας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης να προσθέτει: "Και πριν ακόμα ξεκινήσει η Super League είχαμε πει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Το θέμα είναι να αλλάζει η αντίληψη και οι ιδέες. Είχαμε την ελπίδα ότι υπάρχουν διαθέσεις για αλλαγή. Άλλωστε δίνεις ευκαιρία σε κάτι καινούριο, που ακόμα δεν το γνωρίζεις. Όμως τίποτα δεν άλλαξε και ελπίζω βέβαια ότι κάποια στιγμή αυτό θα γίνει κτήμα και των υπολοίπων παραγόντων.

Ο Άρης έχει χάσει πολλούς βαθμούς από διαιτητικά λάθη, αλλά ίσως να έχουμε κερδίσει κιόλας. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν αποτελέσματα που προκαθορίζονται. Όταν υπάρχει μια διαιτησία, που δεν είναι μόνο μία φάση, αλλά γενικά η συμπεριφορά του διαιτητή, που προσπαθεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς, είναι αστείο να συζητάμε πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Ριβάλντο, που είναι βέβαια.

Στο πρωτάθλημα υπάρχουν δέκα ομάδες σε απόσταση 6 βαθμών από τη μέση και κάτω. Αυτό είναι το πρωτάθλημα που ονειρευόμαστε; Φταίνε αυτοί που αποφασίζουνε να παίζεται έτσι το ποδόσφαιρο. Αν βγουν οι ομάδες και πούνε ότι άλλο στόχο είχανε και παίρνουν την ευθύνη, θα είναι καλύτερα".

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Σκόρδας αναφερόμενος στον κ. Ζωγράφο είπε: "Κανείς Ζωγράφος δεν παίζει μόνος του υπέρ του Ολυμπιακού. Αν ο πρόεδρος της Λίγκας δε βγει να πει ότι κακώς ο Ζωγράφος ευνόησε τον Ολυμπιακό και θα πάει σπίτι του, τότε να παραιτηθούμε από το πρωτάθλημα", για να αναφερθεί αμέσως μετά στους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Εμείς οι παράγοντες φταίμε για το χάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει μηδαμινή δυνατότητα παρεμβάσεων. Δεν έχει νόημα να έχεις δίκαιο. Επειδή αγαπούμε τον Άρη και το ποδόσφαιρο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη ομάδα. Δεν έχουμε σκοπό να παρέμβουμε σε άλλα. Εδώ υπάρχει μια εικονική πραγματικότητα με το να λέμε πόσο καλός παίκτης είναι ο Ριβάλντο ή ο Σαλπιγγίδης".

Ποια όμως θα είναι η λογική που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η ΠΑΕ Άρης; Ο κ. Σκόρδας τόνισε: "Θέλουμε να πείσουμε τους φιλάθλους ότι θέλουμε καλό ποδόσφαιρο. Εμείς θα παίζουμε σαν να συμμετέχουμε σε φιλικά. Δεν έχει νόημα να μας λένε τι καλή ομάδα που έχουμε, να μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη και να γίνονται αυτά. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, το καλύτερο για το ποδόσφαιρο. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε καλύτερους παίκτες, να κάνουμε παραπάνω προπόνηση, για να παλέψουμε σε αυτό το χώρο.

Ας σοβαρευτούμε, ακούω από τους φιλάθλους μας γιατί δεν κάνω κάτι. Τι να κάνω δηλαδή; Έχετε την εντύπωση ότι η ΚΕΔ δεν έχει την κασέτα του αγώνα; Ο Άρης πάντα ήταν πρωτοπόρος σε ιδέες και αντιλήψεις. Θέλω ο ίδιος ο Ολυμπιακός να ζητήσει την τιμωρία του Ζωγράφου, έτσι θα δείξει τις προθέσεις του. Προσπαθούμε κουβεντιάζοντας με νηφαλιότητα να δούμε τι θα γίνει".

Τέλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι που έδωσε ο Άρης για το Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη με την Νίκη στον Βόλο αλλά και τα μαρκαρίσματα του Γρηγόρη Γεωγάτου στο παιχνίδι του Σαββάτου στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Ολυμπιακό είπε: "Ο Άρης έπαιξε την Τετάρτη 120 λεπτά στο Βόλο, όπου θα μπορούσε να πάρει ένα πέναλτι και να μην παίξει παράταση. Κι όταν βλέπεις τον Γεωργάτο να μην αποβάλλεται εκνευρίζεσαι. Θα προσθέσουμε κάποιους ανθρώπους στην ομάδα, στο τμήμα σκάουτινγκ και σε άλλους τομείς. Μια ομάδα όταν κερδίζει συνεχώς, η ψυχολογία ανεβαίνει και την κάνει καλύτερη ομάδα. Αντίθετα με μία που χάνει".











TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ