ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Σιμεόνε για Φέλιξ: "Μας έδωσε όσα μπορούσε, ο χρόνος είναι ο καλύτερος αρχιτέκτονας της πραγματικότητας"

Σιμεόνε για Φέλιξ: "Μας έδωσε όσα μπορούσε, ο χρόνος είναι ο καλύτερος αρχιτέκτονας της πραγματικότητας"
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, δεξιά, δίνει οδηγίες στον Ζοάο Φέλιξ, αριστερά @2021 AP IMAGES/MANU FERNANDEZ

Για την ποδοσφαιρική εξέλιξη του Ζοάο Φέλιξ, το ανεπιτυχές πρώτο πέρασμά του από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη μεταξύ τους σχέση μίλησε σε συνέντευξή του ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ο άνθρωπος που επανέφερε την Ατλέτικο στον δρόμο των επιτυχιών, αυτός που αναμόρφωσε τον σύλλογο της Μαδρίτης και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει ουκ ολίγες φορές να σπάσει το δίπολο της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα.

Ο Αργεντινός είναι ένας απαιτητικός προπονητής, που δένεται με τους παίκτες του και προσπαθεί να τους βγάλει τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που, ωστόσο, δεν κατάφερε σε κανένα διάστημα της παρουσίας του Ζοάο Φέλιξ στον μαδριλένικο σύλλογο.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ αποτελεί μέχρι σήμερα την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ατλέτικο, με τη διοίκηση της ομάδας να βγάζει το καλοκαίρι του 2019 το ποσό των 127 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του 20χρονου -τότε- και να κάμψει τις αντιστάσεις της Μπενφίκα.

Η Ατλέτικο πλειοδότησε στον πλειστηριασμό για το μεγάλο ταλέντο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και 4 χρόνια μετά μόνο δικαιωμένη δεν μπορεί να νιώθει, καθώς ο Φέλιξ δεν έχει δώσει τα πράγματα για τα οποία αποκτήθηκε.

Η φτωχή επιθετική συνεισφορά με -μόλις- 34 γκολ και 18 ασίστ σε 131 συμμετοχές με τους Ροχιμπλάνκος, τον έχουν ωθήσει δύο φορές στην πόρτα της εξόδου, μια με προορισμό την Τσέλσι και η πιο πρόσφατη στην Μπαρτσελόνα, με την οποία στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο πραγματοποιεί, επίσης, χαμηλές πτήσεις. Με 3 τέρματα και 4 ασίστ σε 14 εμφανίσεις με του Μπλαουγκράνα ψάχνει ακόμα να βρει τον εαυτό του.

Στη σχέση τους και στο γιατί δεν εξελίχθηκε καλά η παρουσία του Φέλιξ στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ατλέτικο, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο προπονητής του συλλόγου, Ντιέγκο Σιμεόνε, με τον Αργεντινό να δηλώνει αρχικά ότι ο Ζοάο "έδωσε ότι μπορούσε να δώσει".

Στη συνέχεια, αφού σημείωσε ότι είτε ο Πορτογάλος μείνει στην Μπαρτσελόνα, είτε επιστρέψει στους Ροχιμπλάνκος θα είναι καλό για όλους, καθώς στην πρώτη περίπτωση η ομάδα του θα επωφεληθεί από τα χρήματα που θα λάβει για την αγορά του 24χρονου, ενώ στη δεύτερη συνθήκη θα συνεισφέρει στην Ατλέτικο μέσω των τριών ετών που μένουν στο συμβόλαιό του.

Όσον αφορά στην προσφορά του Φέλιξ στον σύλλογο κατά τη διάρκεια των 3,5 ετών που αγωνίστηκε υπό της οδηγίες του, ο Ντιέγκο Σιμεόνε τόνισε: "Μας έδωσε όσα μπορούσε, δεν μπορούσε να δώσει περισσότερα. Όταν δεν καταλαβαίνεις την κουλτούρα όπου είσαι, είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξεις".

Κλείνοντας το θέμα του 24χρονου εξτρέμ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανατραπούν τα δεδομένα και να επιστρέψει ο Πορτογάλος στην Ατλέτικο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος αρχιτέκτονας της πραγματικότητας".

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ