EURO 2024

Σιλβίνιο: "Φαβορί με εμάς η Ιταλία, ως Βραζιλιάνο με έκαναν να κλάψω το 1982 με τον Ρόσι"

Albania's head coach Sylvinho gives instructions from the side line during the Euro 2024 group E qualifying soccer match between Albania and Czech Republic at Air Albania stadium in Tirana, Albania, Thursday, Oct. 12, 2023. (AP Photo/Franc Zhurda)
Albania's head coach Sylvinho gives instructions from the side line during the Euro 2024 group E qualifying soccer match between Albania and Czech Republic at Air Albania stadium in Tirana, Albania, Thursday, Oct. 12, 2023. (AP Photo/Franc Zhurda) @2023 FRANC ZHURDA/AP IMAGES

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλβανίας, Σιλβίνιο, έχρισε την Ιταλία ως το φαβορί έναντι της ομάδας του στην πρεμιέρα του Euro 2024, ενώ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον πρώην προπονητή της "σκουάντρα ατζούρα", Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Με τον Σιλβίνιο στο τιμόνι της από τον Ιανουάριο του 2023, η Αλβανία πραγματοποίησε μία καθόλα εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά του Euro 2024, γεγονός που την αντάμειψε με το εισιτήριο για τα τελικά του θεσμού για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από το 2016.

Πλέον, ο στόχος των γειτόνων έχει ήδη επιτευχθεί, με τον Βραζιλιάνο προπονητή να ξέρει πόσο δύσκολο είναι πλέον το έργο της ομάδας του σε έναν όμιλο μαζί με Ιταλία, Ισπανία και Κροατία και να πλέκει το εγκώμιο της "σκουάντρα ατζούρα" λίγο πριν τη μεταξύ τους μάχη για την 1η αγωνιστική.

"Φαβορί η Ιταλία; Είναι σωστό να είναι έτσι αλλά το ποδόσφαιρο είναι τρελό και μπορεί να συμβούν τα πάντα", τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην "Corriere della Sera", για να αναφερθεί επίσης στον Ρομπέρτο Μαντσίνι, του οποίου ήταν βοηθός στην Ίντερ πριν από μία δεκαετία.

"Όταν έγινε η κλήρωση σκέφτηκα "πάλι καλά που δεν είναι πια στον πάγκο της Ιταλίας ο Μαντσίνι". Θα ήταν πολύ παράξενο να τον έβρισκα αντίπαλο.

Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με τους Ιταλούς για την ομάδα μου. Εμένα, ως Βραζιλιάνο, η Ιταλία με έκανε να κλάψω το 1982 με τον Πάολο Ρόσι. Αλλά την αγαπώ πάρα πολυ ως χώρα.

Από τον Μαντσίνι έχω κερδίσει πολλά. Ξέρει να διαχειρίζεται το δυναμικό του, γνωρίζει τους παίκτες, έχει προσωπικότητα, είναι ηγέτης και ήρεμος. Ελπίζω να του έδωσα κάτι και εγώ όταν συνεργαστήκαμε".

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ