ΣΕΒΙΛΛΗ

Σεβίλλη: Τέλος ο Λοπετέγκι μετά την ήττα από την Ντόρτμουντ, αναλαμβάνει ο Σαμπαόλι

Σεβίλλη: Τέλος ο Λοπετέγκι μετά την ήττα από την Ντόρτμουντ, αναλαμβάνει ο Σαμπαόλι
2022 AP PHOTO/JOSE BRETON

Παρελθόν από τον πάγκο της Σεβίλλης αποτελεί ο Ζουλέν Λοπετέγκι, έπειτα από την βαριά ήττα με 4-1 από την Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική του Champions League. Αναλαμβάνει ο Σαμπαόλι.

Η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική στην Ανδαλουσία και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στο φάντασμα της Σεβίλλης, με τους κιτρινόμαυρους να θριαμβεύουν με 4-1.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ζουλέν Λοπετέγκι. Μετά το τέλος της αναμέτρησης η Σεβίλλη ανακοίνωσε την απομάκρυνση του 56χρονου Ισπανού προπονητή από τον πάγκο.

"Η Σεβίλλη ανακοινώνει την απόλυση του Ζουλέν Λοπετέγκι από προπονητή της πρώτης ομάδας, μετά τη μάχη ανάμεσα στους νερβιονένσες και την Ντόρτμουντ" αναφέρει η ανακοίνωση.

Την τεχνική ηγεσία της Σεβίλλης αναλαμβάνει ο Χόρχε Σαμπαόλι, ο οποίος επιστρέφει στους Ανδαλουσιανούς έπειτα από πέντε χρόνια, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει.

Οι Ανδαλουσιανοί έχουν ξεκινήσει άσχημα την La Liga, καθώς βρίσκονται στην 17η θέση με πέντε βαθμούς. Στο Champions League είναι στην τρίτη θέση με έναν πόντο.

Ο Λοπετέγκι ανέλαβε τη Σεβίλλη τον Ιούλιο του 2019. Στα 170 του παιχνίδια στην ισπανική ομάδα κατέκτησε το Europa League το 2020, ενώ τη σεζόν 2020-21 διεκδίκησε το πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 77 πόντους, τους περισσότερους στην ιστορία των Σεβιγιάνων.

TAGS ΣΕΒΙΛΛΗ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ