CHAMPIONS LEAGUE

Σεβίλλη - Ντόρτμουντ 1-4: Ξεφάντωμα των Βεστφαλών στην Ανδαλουσία

Ο Γκερέιρο πανηγυρίζει γκολ της Ντόρτμουντ κόντρα στην Σεβίλλη
Ο Γκερέιρο πανηγυρίζει γκολ της Ντόρτμουντ κόντρα στην Σεβίλλη @2022 JOSE BRETON/AP IMAGES

Η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική στην Ανδαλουσία και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στο φάντασμα της Σεβίλλης, με τους κιτρινόμαυρους να θριαμβεύουν με 4-1 και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Champions League.

Ο "τελικός" στην Ανδαλουσία βάφτηκε κιτρινόμαυρος! Η Σεβίλλη συγκρούστηκε με την Ντόρτμουντ σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν ως στόχο τη νίκη στην προσπάθεια για την κατάληψη της 2ης θέσης του 7ου ομίλου του Champions League πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι και το φινάλε βρήκε τους Βεστφαλούς να θριαμβεύουν και τους Ανδαλουσιανούς να απογοητεύουν.

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς ήταν σαρωτική στο πρώτο μέρος όπου πέτυχε τρία γκολ και στο δεύτερο φρόντισε να μην αφήσει τους γηπεδούχους να πιστέψουν στην πιθανότητα επικής ανατροπής, για να επικρατήσει με 4-1 στο φινάλε και να κάνει τεράστιο βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ σφραγίζοντας παράλληλα την απόλυση του Τζούλεν Λοπετέγκι από την αντίπαλό της.

Το ματς

Ιδανικότερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να περιμένει η Ντόρτμουντ στο ματς αφού μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο. Ο Μπέλιγχαμ βρήκε τον Γκερέιρο με εντυπωσιακή 30άρα μπαλιά και ο Πορτογάλος με άπιαστο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στο απέναντι "παράθυρο" του Μπόνο.

Η Σεβίλλη προσπάθησε να αντιδράσει, στο τελευταίο παιχνίδι του Λοπετέγκι στον πάγκο της (ειλημμένη η απόφαση για το διαζύγιο πριν από το ματς, με τον Χόρχε Σαμπαόλι να ανακοινώνεται την Πέμπτη), όμως αυτή όχι μόνο δεν ήρθε αλλά ήταν η Ντόρτμουντ εκείνη που ανέβασε στροφές και "εξαφανίστηκε" από την αντίπαλό της στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Η αρχή του... τέλους της Σεβίλλης ήρθε στο 41ο λεπτό, με τον Μπέλιγχαμ να γράφει το 2-0 με υπέροχη σόλο ενέργεια και να γράφει ιστορία, ως ο πρώτος μέσος που σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια στο Champions League όντας έφηβος.

Πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ του δεύτερου γκολ η Σεβίλλη, ήρθε και τρίτο γκολ, με τον Μουκοκό να κάνει άνω-κάτω την ισπανική άμυνα και τον Αντεγέμι να εκμεταλλεύεται τον πανικό, για να νικήσει από κοντά τον Μπόνο (0-3).

Η Σεβίλλη κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 3-1 με την κεφαλιά του Εν-Νεσιρί στο 51' μετά από εκτέλεση κόρνερ όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει πνοή και πίστη, με τους Γερμανούς να κρατούν απολύτως τα γκέμια και να σφραγίζουν τον θρίαμβό τους δεκαπέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου.

Η χαριστική βολή στους Ισπανούς δόθηκε στο 75' με κεφαλιά του Μπραντ από σέντρα του Μουκοκό, με το 4-1 να φέρνει την Ντόρτμουντ στους έξι βαθμούς και στο +5 από Σεβίλλη και Κοπεγχάγη, για να αποκτήσει πλέον τεράστιο αβαντάζ στη μάχη για την κατάληψη της 2ης θέσης του 7ου ομίλου πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι και την είσοδο στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας (46' Μοντιέλ), Καρμόνα, Σάλας, Τέλες, Χορδάν (77' Ντόλμπεργκ), Γκουντέλι, Ράκιτιτς (62' Ντιλέινι), Σούσο (46' Λαμέλα), Εν-Νεσιρί, Ίσκο (62' Γκόμες)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μάγερ, Μενιέ, Σούλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο (80' Ρότε), Τζαν, Όζκαν (85' Παπαδόπουλος), Μπέλιγχαμ, Μπραντ (85' Αζάρ), Αντεγέμι (64' Μάλεν), Μουκοκό (80' Μοντέστε)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

  • Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη 5-0 (7' 32' Χάλαντ, 39' αυτ. Τσοκολάβα, 55' πεν. Μαχρέζ, 76' Άλβαρες)
  • Σεβίλλη - Ντόρτμουντ 1-4 (51' Εν-Νεσιρί / 6' Γκερέιρο, 41' Μπέλιγχαμ, 43' Αντεγέμι, 75' Μπραντ)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

  • 11/10 19:45 Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι
  • 11/10 22:00 Ντόρτμουντ - Σεβίλλη
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ