EUROPA LEAGUE

Σεβίλλη - Γουέστ Χαμ 1-0: Η γκολάρα του Μουνίρ τής έδωσε πλεονέκτημα ενόψει Λονδίνου

Ο Μουνίρ Ελ Χανταντί πανηγυρίζει γκολ με την Σεβίλλη απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο Europa League | 10 Μαρτίου 2022
Ο Μουνίρ Ελ Χανταντί πανηγυρίζει γκολ με την Σεβίλλη απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο Europa League | 10 Μαρτίου 2022 @2022 ANGEL FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Σεβίλλη ήταν καταφανώς ανώτερη από την Γουέστ Χαμ στο δεύτερο μέρος και με γκολ του Μουνίρ στο 60ο λεπτό επικράτησε με 1-0, αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Η πρώτη μάχη της έμπειρης Σεβίλλης (πολυνίκης στο θεσμό με 6 κατακτήσεις) με την πρωτάρα Γουέστ Χαμ (για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των 16) βρήκε νικητές τους μπαρουτοκαπνισμένους από τέτοια ματς Ανδαλουσιανούς, με την ομάδα του Λοπετέγκι να επικρατεί 1-0 απέναντι σε εκείνη του Μόγες στο καυτό "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" και να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στους 8 του Europa League.

Μετά από ένα πρώτο 45λεπτο όπου δεν είχε έντονες συγκινήσεις και βρήκε τους Λονδρέζους να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, η Σεβίλλη πήρε τα ηνία στο δεύτερο μέρος και έφτασε δίκαια στην επικράτηση με 1-0, με τον Μουνίρ να πετυχαίνει το χρυσό γκολ στο 60' μετά από ασίστ του Ακούνια και να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του ενόψει της ρεβάνς της 17ης Μαρτίου στο London Stadium.

Το ματς

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο μέρος στο Σάντσεθ Πιθχουάν όσον αφορά στην κυριαρχία των δύο ομάδων στο χορτάρι, όμως εκείνη που κέρδισε στα σημεία ήταν η Γουέστ Χαμ, απειλώντας περισσότερο την αντίπαλη εστία. Η μεγαλύτερη στιγμή για την ομάδα του Μόγες να προηγηθεί ήταν στο 11' με την κεφαλιά του Βλάσιτς από το ύψος της μικρής περιοχής που απέκρουσε σωτήρια ο Μπόνο, με την Σεβίλλη να ανεβάζει στροφές λίγο πριν το ημίωρο και να έχει 1-2 μικροευκαιρίες με τον Μουνίρ, χωρίς όμως να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Αρεολά.

Η κατάσταση πάντως άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος, με την ισορροπία δυνάμεων να πηγαίνει περίπατο και την ομάδα του Τζουλέν Λοπετέγκι να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή περιορίζοντας τους Λονδρέζους σε δεύτερο ρόλο. Η πίεση που άσκησαν μάλιστα δεν άργησε να αποφέρει καρπούς, αφού στο 60ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ακούνια, ο Μουνίρ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή και με θαυμάσιο δεξί πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας για το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στους Ανδαλουσιανούς και η συνέχεια τους βρήκε να χάνουν και άλλες ευκαιρίες, έχοντας ως κυριότερους επιθετικούς εκφραστές τους Τόρες και Οκάμπος, με τις τελικές προσπάθειες μάλιστα να φτάνουν στον αριθμό "21" στο 85 για τους γηπεδούχους έναντι 9 των σφυριών.

Ωστόσο γκολ άλλο δεν σημειώθηκε, με το 1-0 να αφήνει ευχαριστημένους τους Ανδαλουσιανούς που πήραν τη νίκη αλλά και τους Λονδρέζους που δεν δέχτηκαν δεύτερο γκολ και έτσι έχουν θα έχουν την ευκαιρία τους για την ανατροπή μπροστά στο δικό τους κοινό σε επτά βραδιές από τώρα.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας, Γκουντέλ, Κούντε, Ακούνια, Μουνίρ (75' Μαρσιάλ), Χορδάν, Όλιβερ, Κορόνα (87' Αουγκούστινσον), Οκάμπος, Εν-Νεσιρί (90' Μιρ)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τζόνσον, Ζουμά, Ντόουσον, Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ, Φορνάλς (93' Μαζουακού), Λαντσίνι (83' Νόμπλ), Βλάσιτς (67' Μπενραχμά), Αντόνιο

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 του Europa League:

Οι ρεβάνς της φάσης των 16:

* Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η UEFA άφησε εκτός συνέχειας Europa League την Σπαρτάκ Μόσχας και η Λειψία πήρε απευθείας το εισιτήριο για τα προημιτελικά χωρίς να δώσει αγώνες.

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ