ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Σετιέν: "Αν βάλω τέσσερις νεαρούς παίκτες και δεν νικήσουμε, θα με διώξουν"

Barcelona coach Quique Setien waits for the start of the Champions League, Round of 16, first-leg soccer match between Napoli and Barcelona, at the San Paolo Stadium in Naples, Italy, Tuesday, Feb. 25, 2020. (AP Photo/Andrew Medichini)
Barcelona coach Quique Setien waits for the start of the Champions League, Round of 16, first-leg soccer match between Napoli and Barcelona, at the San Paolo Stadium in Naples, Italy, Tuesday, Feb. 25, 2020. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ο Κίκε Σετιέν παραχώρησε συνέντευξη σε καταλανικό Μέσο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών, υποστηρίζοντας πως αν δεν έρθουν οι νίκες, θα τον διώξουν από την ομάδα.

Η "μάχη" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα έχει κορυφωθεί επτά αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στους 68 βαθμούς, αλλά οι "μερένγκες" υπερτερούν, καθώς είναι καλύτεροι στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Κίκε Σετιέν παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην καταλανική ιστοσελίδα " ara.cat" και σχολίασε τη μάχη για τον τίτλο, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στη συζήτηση που γίνεται στους "μπλαουγκράνα" για τη χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών. Ο Σετιέν φημίζεται για το γεγονός ότι δίνει ευκαιρίες σε ταλαντούχους παίκτες, αλλά η πίεση στην "Μπάρτσα" είναι διαφορετική και μία αλλαγή φιλοσοφίας είναι πιθανό να του στοιχίσει ακόμη και τη θέση του, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

"Η χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών δεν είναι απλά απόφασή μου. Πρέπει να είναι το στοίχημα του συλλόγου όταν σχεδιάσει τη νέα σεζόν. Αν υπογράψεις πέντε παίκτες που είναι μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο, τότε θα είναι δύσκολο να πάρει ευκαιρίες ένας πιτσιρικάς. Θέλουμε να τα κατακτήσουμε όλα, θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι, αλλά την ίδια στιγμή θέλουμε ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής να αγωνίζεται σαν να έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πριν παρθούν, όμως οι αποφάσεις, θα πρέπει να καθίσουν κάτω όλα τα μέλη του συλλόγου, ο προπονητής, ακόμη κι οι δημοσιογράφοι και να τεθούν επί τάπητος οι στόχοι και να αποφασιστεί ποιο πλάνο θα ακολουθηθεί. Να κάνουμε μία βαθιά ανάλυση για το τι θέλουμε μελλοντικά. Και στη συνέχεια όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη. Αυτή την στιγμή, ο καθένας λέει τη νίκη, αλλά αν βάλω μέσα τέσσερις νεαρούς παίκτες και δεν νικήσουμε, θα με διώξουν. Κι αν υπογράψουμε τους παίκτες που θέλουν όλοι και νικήσουμε, ο κόσμος θα είναι χαρούμενος, αλλά οι νεαροί παίκτες δεν θα πάρουν ευκαιρίες. Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις", ανέφερε ο τεχνικός της "Μπάρτσα".

Photo Credits: AP Photo/Andrew Medichini

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ