SERIE A

Serie A: Παραμένει με 20 ομάδες, δεν πέρασε η πρόταση των "μεγάλων" για να μειωθούν σε 18

Μονομαχία των Ζιρού και Μπαστόνι σε ντέρμπι της Serie A μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ | 16 Σεπτεμβρίου 2023
Μονομαχία των Ζιρού και Μπαστόνι σε ντέρμπι της Serie A μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ | 16 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Το φορμάτ των 20 ομάδων στην Serie A θα παραμείνει και τη νέα σεζόν, με την ιταλική λίγκα να συνεδριάζει την Δευτέρα και να ψηφίζει υπέρ του συγκεκριμενου μοντέλου και όχι αυτού των 18 ομάδων που επιθυμούσαν οι Ίντερ, Μίλαν, Γιουβεντους και Ρόμα.

Από το 2004-05 και έπειτα η Serie A διεξάγεται με τη παρουσία 20 ομάδων και αυτό το φορμάτ θα παραμείνει και τη νέα σεζόν, παρά την προσπάθεια που έγινε από μερικές ομάδες για να αλλάξει το συγκεκριμένο καθεστώς.

Αυτές ήταν τέσσερις, οι Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Ρόμα, οι οποίες εμφανίστηκαν στη συνέλευση της ιταλικής Λίγκας την Δευτέρα (12/02) φέρνοντας πρόταση για μείωση των ομάδων σε 18, ώστε να μειωθούν τα παιχνίδια και να αυξηθούν τα έσοδα για την κάθε μία.

Η πρόταση των τεσσάρων δεν απορρίφθηκε a priori, τουναντίον έγινε ψηφοφορία, με τις 4 αυτές ομάδες να πέφτουν πάνω σε ένα πολύ ισχυρό μπλόκο από τις άλλες 16 και να "τρώνε τα μούτρα τους", καθώς η πρόταση καταψηφίστηκε με ψήφους 16-4.

"Η Ίντερ, η Μίλαν και η Γιουβέντους έδειξαν έλλειψη σεβασμού προς την Λίγκα με εκείνη τη συνάντηση που είχαν με την FIGC στα γραφεία της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενήργησαν ως μία μικρή Super League.

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Μπέπε Μαρότα (σ.σ. γενικός διευθυντής της Ίντερ), σε καμία περίπτωση, όμως το timing του ραντεβού των 3 με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας ήταν λανθασμένο.

Η συνολική συμπεριφορά τους ήταν λανθασμένη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τορίνο, Ουρμπάνο Καΐρο.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝ ΡΟΜΑ ΛΑΤΣΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ