SERIE A

Serie A: Η Σαμπντόρια του Οικονόμου δεν γλίτωσε το μοιραίο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο

Serie A: Η Σαμπντόρια του Οικονόμου δεν γλίτωσε το μοιραίο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο
AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Πολύ σκληρή στιγμή για τη Σαμπντόρια, η οποία υποβιβάστηκε για πρώτη φορά μετά από έντεκα σερί σεζόν στη Serie A.

Ο υποβιβασμός στη Serie B ύστερα από έντεκα διαδοχικές παρουσίες στην ελίτ του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι, ενδεχομένως, το μικρότερο κακό που θα βρει τη Σαμπντόρια αυτό το καλοκαίρι.

Το βράδυ της Δευτέρας (8/5) η ομάδα της Γένοβα, με τον Μάριο Οικονόμου στον πάγκο, ηττήθηκε 2-0 στο Ούντινε και το -13 από τη σωτηρία επιβεβαίωσε απλώς το αναπόφευκτο, με δεδομένο ότι στα τελευταία πέντε παιχνίδια της σεζόν κυνηγούσε ένα βαθμολογικό θαύμα. Η Ντόρια δεν είχε νικήσει από τις 19/3 και με δύο πόντους στα επτά παιχνίδια που ακολούθησαν βρέθηκε στη δεινή αυτή θέση ν' αποχαιρετήσει την πρώτη κατηγορία. Την περίοδο μάλιστα που η μισητή Τζένοα πανηγύριζε την επιστροφή της σε αυτή.

Πιθανόν όμως η Σαμπντόρια να υποχρεωθεί ν' αρχίσει την προσπάθεια αναρρίχησης από τα πολύ χαμηλά (τέταρτη κατηγορία) από τη στιγμή που δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της πτώχευσης και της οικονομικής επανεκκίνησης. Αυτός άλλωστε ήταν ο μεγαλύτερος βραχνάς της όλη τη χρονιά, ταλαιπωρώντας το κλαμπ και φρενάροντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία της.

TAGS SERIE A ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ