ΓΑΛΛΙΑ

Σεντ Ετιέν: Εξοντωτική ποινή στους στεφανουά για τα επεισόδια με την Οσέρ

Η στιγμή της εισβολής των οπαδών στο Ζοφρουά Γκισάρ
Η στιγμή της εισβολής των οπαδών στο Ζοφρουά Γκισάρ PRINT SCREEN

Η Σεντ Ετιέν τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για το νέο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι τρεις έχουν άμεση ισχύ και οι άλλοι τρεις θα είναι σε αναστολή σε περίπτωση που κάνουν νέα επεισόδια τη νέα χρονιά, αλλά και με κεκλεισμένων των θυρών σε έξι παιχνίδια, τα δύο εκ των οποίων με αναστολή. Δεν θα προχωρήσουν σε έφεση οι στεφανουά.

Βαρύς ήταν ο πελέκυς εις βάρος της Σεντ Ετιέν από τα πειθαρχικά όργανα του γαλλικού ποδοσφαίρου, για τα σοβαρά επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί των στεφανουά στο παιχνίδι με την Οσέρ.

Οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν ήταν έξαλλοι γιατί η ομάδα τους υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με καπνογόνα και φωτοβολίδες, τα οποία έριξαν προς τις εξέδρες του Ζοφρουά Ζισάρ αλλά και τη φισούνα, στην οποία κατευθυνόταν οι παίκτες των δύο ομάδων. Από τα σοβαρά επεισόδια τραυματίστηκαν 17 αστυνομικοί, 14 οπαδοί και δύο ποδοσφαιριστές.

Η πειθαρχική επιτροπή της Γαλλικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι τιμωρούνται με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών, εκ των οποίων οι τρεις με αναστολή σε περίπτωση που προχωρήσουν σε νέα επεισόδια τη νέα σεζόν (άρα θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -3) και έξι παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στο Ζοφρουά - Ζισάρ, εκ των οποίων οι δύο με αναστολή.

Μάλιστα η Σεντ Ετιέν στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν θα ασκήσει έφεση για να ρίξει την ποινή, παρά το γεγονός ότι είχε δικαίωμα να το κάνει.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ