ΑΓΓΛΙΑ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Νότιγχαμ 1-2: Πρώτο βήμα για τον τελικό των playoffs ανόδου στην Premier League

Οι παίκτες της Νότιγχαμ Φόρεστ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Χάντερσφιλντ για το Κύπελλο Αγγλίας | 7 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Νότιγχαμ Φόρεστ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Χάντερσφιλντ για το Κύπελλο Αγγλίας | 7 Μαρτίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Νότιγχαμ έκανε καθήκον της στο "Μπράμαλ Λέιν" και με το 2-1 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό των playoffs ανόδου από την Championship στην Premier League.

Ο πρώτος αγώνας της Νότιγχαμ στα φετινά playoffs ανόδου από την Championship στην Premier League στέφθηκε με κάτι παραπάνω από επιτυχία. Το 2-1 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο "Μπράμαλ Λέιν" για τον πρώτο ημιτελικό ουσιαστικά την κατέστησε απόλυτο φαβορί για μία θέση στο "Γουέμπλεϊ", όπου θα διεκδικήσει την επιστροφή στα "μεγάλα σαλόνια".

Η Φόρεστ έδειξε από την αρχή τα δόντια της και στο 10' ο Τζακ Κόλμπακ άνοιξε το σκορ. Οι "λεπίδες" απέτυχαν να αντιδράσουν, αφού οι παίκτες του Στιβ Κούπερ κράτησαν το πόδι στο γκάζι και συνέχισαν να δημιουργούν (και να χάνουν) ευκαιρίες.

Ο Γουέσλεϊ Φοντέριγχαμ εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αναγκάζεται να προβεί σε πολλές επεμβάσεις στο χειρότερο 1ο ημίχρονο της φετινής σεζόν για την ομάδα του (η Νότιγχαμ είχε 1,81 xGoals).

Στο 2ο μέρος, η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά και έβαλε στο παιχνίδι και τον Μπράις Σαμπά, όμως έπειτα από περίπου ένα τέταρτο αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν και πήραν ξανά τα "ηνία" του αγώνα. Οι Ράιαν Γέιτς και Τζεντ Σπενς είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για να "κλειδώσουν" από τώρα το "εισιτήριο" για τον τελικό, αλλά η αποτυχία τους κόστισε στη Νότιγχαμ.

Στις καθυστερήσεις, μία κακή αμυντική αντίδραση έπειτα από κόρνερ έδωσε τη δυνατότητα στον Τζακ Ρόμπινσον να μειώσει σε 1-2 και να αφήσει ανοιχτά τα πάντα ενόψει του αγώνα στο "Σίτι Γκράουντ".

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου, με τις δύο ομάδες να γνωρίζουν ήδη την πρώτη φιναλίστ, αφού το Χάντερσφιλντ - Λούτον (1-1 το πρώτο παιχνίδι) διεξάγεται τη Δευτέρα. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο "Γουέμπλεϊ" στις 29 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών στα playoffs ανόδου

Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών στα playoffs ανόδου

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ