EURO 2020

Σάουθγκεϊτ: "Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, δώσαμε στο έθνος μία φανταστική νύχτα"

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πανηγυρίζει την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην Δανία
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πανηγυρίζει την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην Δανία @ 2021 FRANK AUGSTEIN/ AP IMAGES

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τη νίκη κόντρα στην Δανία που τους οδήγησε στον κυριακάτικο τελικό του Euro 2020 εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Το 1996 ήταν μοιραίος για την Αγγλία ως ποδοσφαιριστής αφού ήταν ο μοναδικός που αστόχησε στη ρωσική ρουλέτα του ημιτελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 5-4 στα πέναλτι από την Γερμανία.

Η μοίρα χρωστούσε όμως την εξιλέωση στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και του την έδωσε, αφού 25 χρόνια μετά επέστρεψε στο ίδιο γήπεδο με την ιδιότητα του προπονητή και οδήγησε τα τρία λιοντάρια στο 2-1 επί της Δανίας στην παράταση και στον πρώτο τελικό της ιστορίας της σε Euro.

"Είμαι τόσο υπερήφανος για τους παίκτες μου, ήταν μία εκπληκτική περίσταση που ήμασταν κομμάτι της. Ξέραμε πως το ματς θα έχει διακυμάνσεις.

Το σημαντικότερο είναι πως δώσαμε στους οπαδούς μας και στο έθνος μία φανταστική νύχτα και το ταξίδι συνεχίζεται για άλλες τέσσερις ημέρες", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο τεχνικός της Αγγλίας, για να προσθέσει με νόημα:

"Υπάρχει ένα ακόμα πολύ μεγάλο εμπόδιο που θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε. Η Ιταλία είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουν δείξει εξαιρετική φόρμα και έχουν αμυντικούς πολεμιστές που έχουν περάσει πολλά.

Ανυπομονούμε για το ματς, οι τελικοί είναι για να κερδίζονται".

Όσον αφορά στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ από την οποία προήλθε το 2-1 του Κέιν, με τους Δανούς να διαμαρτύρονται για την απόφαση του διαιτητή Μάκελι να δείξει την άσπρη βούλα, είπε:

"Ειλικρινά δεν έχω δει ξανά τη φάση αλλά πιστεύω ότι ο Στέρλινγκ ήταν ένα πραγματικό αγκάθι στην πλάτη της όλη τη νύχτα".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ