PREMIER LEAGUE

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι: Το 43ο φετινό γκολ του Χάλαντ ήρθε από ιστορική ασίστ του Ντε Μπρόινε

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι: Το 43ο φετινό γκολ του Χάλαντ ήρθε από ιστορική ασίστ του Ντε Μπρόινε
@2023 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Ο Έρλινγκ Χάλαντ επέστρεψε στη δράση μετά από τον τραυματισμό του και μαζί στο ραντεβού με τα δίχτυα, με τον Νορβηγό να σκοράρει κόντρα στην Σαουθάμπτον το 43ο φετινό του γκολ με την Σίτι από την 100η ασίστ του Ντε Μπρόινε στην Premier League.

Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον Έρλινγκ Χάλαντ από το να φορτώνει τις αντίπαλες εστίες είναι όταν... δεν παίζει. Απόδειξη το ματς απέναντι στην Σαουθάμπτον το βράδυ του Σαββάτου (8/4) για την 30η αγωνιστική της Premier League, με τον θηριώδη φορ να επιστρέφει στη δράση μετά από τον τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός από το ντέρμπι με την Λίβερπουλ και τα ματς της εθνικής Νορβηγίας στα προκριματικά του Euro 2024 και να συνδέεται άμεσα με τα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτό έγινε στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης στο "Σεντ Μέρις", με τον Ντε Μπρόινε να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά με το δεξί πόδι και τον Χάλαντ να πετάγεται στην καρδιά της άμυνας των αγίων, για να κάνει το 0-1 και να πανηγυρίσει το 29ο γκολ του στην Premier League σε 27 συμμετοχές του με την Μάντσεστερ Σίτι.

Με αυτή τη συγκομιδή, ο Χάλαντ έφτασε την κορυφαία επίδοση του Ντιντιέ Ντρογκμπά σε μία σεζόν Premier League (29 γκολ τη σεζόν 2009-2010 σε 32 αγώνες), με τον Νορβηγό να έχει πετύχει μέχρι στιγμής όσα γκολ έχει σκοράρει όλη η Τσέλσι, μόνο που εκείνος έχει χρειαστεί δύο λιγότερα ματς.

Συνολικά, έφτασε τα 43 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις ενώ είναι εντυπωσιακό πως ο δημιουργός του γκολ του Χάλαντ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, συμπλήρωσε 100 ασίστ στην καριέρα του σε επίπεδο Premier League σε σύνολο 235 αγώνων, με τις 99 να είναι για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι και 1 για την Τσέλσι.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ