ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Σαουδική Αραβία: Στην Τζέντα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2023

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων © 2023 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Η Σαουδική Αραβία ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων του 2023, το οποίο θα διεξαχθεί στην Τζέντα, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την πρωτεύουσα, το Ριάντ.

Η FIFA και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας (SAFF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (26/6) ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2023 θα διεξαχθεί στην Τζέντα, από τις 12 έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Η διοργάνωση που φέρνει αντιμέτωπες κατά βάση τις πρωταθλήτριες κάθε ηπείρου θα διεξαχθεί για όγδοη φορά στη Μέση Ανατολή, αλλά για πρώτη στη μεγαλύτερη χώρα της, αφού μέχρι στιγμής τα ΗΑΕ έχουν φιλοξενήσει πέντε τουρνουά και το Κατάρ δύο.

Το 2022 η διοργάνωση διεξήχθη στο Μαρόκο (μεταφέρθηκε στον Φεβρουάριο του 2023 λόγω του Μουντιάλ 2022) και κατέληξε στα χέρια της Ρεάλ, ύστερα από τον τελικό κόντρα στη σαουδαραβική Αλ Χιλάλ.

Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα αγωνιστεί κι ο Καρίμ Μπενζεμά, που την περσινή σεζόν το κατέκτησε μαζί με τους "μερένγκες".

Ο Γάλλος σταρ θα συμμετέχει ξανά λόγω της μεταγραφής του στην Αλ Ιτιχάντ, αφού πάντα συμμετέχει ο πρωταθλητής της διοργανώτριας χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων των 32 ομάδων θα λάβει χώρα το 2025, με το συμβούλιο της FIFA να αποφασίζει τη διεξαγωγή του τουρνουά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ