ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ρεάλ - Αλ Χιλάλ 5-3: Πρωταθλήτρια κόσμου με σούπερ επίθεση η ομάδα του Αντσελότι

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων | 11 Φεβρουαρίου 2023
Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων | 11 Φεβρουαρίου 2023 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική στην επίθεση και με μπροστάρηδες τους Βινίσιους (2 γκολ - 1 ασίστ), Βαλβέρδε (2 γκολ) και Μπενζεμά (1 γκολ - 1 ασίστ) επιβλήθηκε 5-3 της Αλ Χιλάλ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Η Ρεάλ είναι διαχρονικά μία μηχανή κατάκτησης τροπαίων εντός και εκτός Ισπανίας και αυτό το επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορα το βράδυ του Σαββάτου (11/02) στο Μαρόκο. Το έκανε μάλιστα με απόλυτα εμφατικό τρόπο αφού δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί που τη συνόδευε απέναντι στην Αλ Χιλάλ και επιβλήθηκε με 5-3 στον τελικό του Παγκοσμίου Συλλόγων, για να κατακτήσει για πέμπτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο στις ισάριθμες συμμετοχές της στον τελικό.

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πανηγυρίζει μαζί με τον Βινίσιους γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Αλ Χιλάλ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων | 11 Φεβρουαρίου 2023
Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πανηγυρίζει μαζί με τον Βινίσιους γκολ της Ρεάλ κόντρα στην Αλ Χιλάλ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων | 11 Φεβρουαρίου 2023 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο τελικός ήταν διαφήμιση του αθλήματος και του επιθετικού ποδοσφαίρου, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν συνολικά οκτώ φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και την ποιοτικότερη και εμπειρότερη ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να επιβάλλει το νόμο της, με τους Βινίσιους, Μπενζεμά και Βαλβέρδε να ηγούνται στην επίθεση και να την οδηγούν σε ένα ακόμα τρόπαιο το τελευταίο διάστημα μετά από το πρωτάθλημα Ισπανίας, το Champions League και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Με αυτή την επιτυχία της Ρέαλ έγραψε παράλληλα ιστορία και ο Τόνι Κρόος αφού κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για έκτη φορά στην καριέρα του (5 με την Ρεάλ, 1 με την Μπάγερν) και έγινε ο πλέον πολυνίκης ποδοσφαιριστής στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ο τελικός

Από τα πρώτα λεπτά του τελικού ήταν ξεκάθαρο πως η Ρεάλ επεδίωκε να έχει εκείνη τον έλεγχο, με την Αλ Χιλάλ να επιλέγει να παίξει αμυντικά αλλά να μην μπορεί να συγκρατήσει τους πρωταθλητές Ισπανίας,που με τη συμπλήρωση 20 λεπτών είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα.

Το 1-0 έγινε στο 13ο λεπτό, με τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι να κυκλοφορούν εξαιρετικά τη μπάλα και αυτή να φτάνει στον Βινίσιους από έξοχη κάθετη πάσα του Μπενζεμά, για να κάνει το 1-0 ο Βραζιλιάνος φορ με πλασέ.

Πριν συνέλθει από το πρώτο χτύπημα η πρωτάρα σε τέτοιους τελικούς Αλ Χιλάλ (παρθενική παρουσία μετά από δύο χαμένους ημιτελικούς) δέχτηκε και δεύτερο χτύπημα, με τον Βαλβέρδε να νικάει με δυνατό σουτ τον Αλ-Μουαϊφούφ και να γράφει το 2-0.

Οι Σαουδάραβες δεν παράτησαν πάντως το ματς και στο 26' έβγαλαν ταχύτατη κόντρα, με τον Μαρεγκά να βγαίνει απέναντι στον Λούνιν και να τον νικάει με πολύ δυνατό σουτ, για να μειώσει σε 2-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε ως το φινάλε του πρώτου μέρους, που βρήκε την Ρεάλ να κυνηγάει και άλλο γκολ και την Αλ Χιλάλ να κλείνεται στα καρέ της για να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης ενόψει του δευτέρου μέρους.

Ωστόσο, η αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής και η Ρεάλ φρόντισε να επιβάλλει το νόμο του ισχυρού πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ, πριν συμπληρωθεί μία αγωνιστική ώρα. Το 3-1 είχε πρωταγωνιστές τους παίκτες που συμμετείχαν στο πρώτο γκολ μόνο που άλλαξαν ρόλους, με τον Βινίσιους να γίνεται δημιουργός και τον Μπενζεμά εκτελεστής, με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής στο 54ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των Βαλέρδε και Καρβαχάλ να βγάλουν έναν μαγικό συνδυασμό, με την άμυνα της Αλ Χιλάλ να ακινητοποιείται και τον Ουρουγουανό να χρίζεται σκόρερ για δεύτερη φορά στον τελικό με υπέροχο σκαφτό πλασέ.

Στο 63ο λεπτό ήταν η σειρά της Αλ Χιλάλ να βρει δίχτυα με τον Λουτσιάνο Βιέτο που έσπασε το οφσάιντ των Μαδριλένων και νίκησε τον Λούνιν για το 4-2, για να έρθει όμως νέα απάντηση από την Ρεάλ.

Αυτή δόθηκε με χαρακτηριστική άνεση, με τον Βινίσιους να τρυπάει την αντίπαλη άμυνα από τα αριστερά και να γίνεται ξανά κάτοχος της μπάλας μετά από μία μεσολάβηση του Θεμπάγιος, για να γράψει το 5-2 με ονειρεμένο δεξί πλασέ του.

Παρά τη νέα ψυχρολουσία, οι Σαουδάραβες δεν το έβαλαν κάτω και βγήκαν μπροστά, για να μειώσουν εκ νέου, αυτή τη φορά σε 5-3 με τον Βιέτο, με την Ρέαλ να έχει όμως διάθεση για... καρδιοχτύπια και να υπερασπίζεται στη συνέχεια το υπέρ της αβαντάζ, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του 5ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην ιστορία της.

ΡΕΑΛ: Λούνιν, Καρβαχάλ (79' Βαγέχο), Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Μόντριτς (74' Νάτσο), Τσουαμενί (62' Θεμπάγιος), Κρόος (74' Ασένσιο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (62' Ροντρίγκο) Βινίσιους

ΑΛ ΧΙΛΑΛ: Αλ-Μουαϊούφ, Αμπντουλχαμίντ, Τζανγκ, Αλ-Μπουλαϊχί, Χαλιφά Αλνταουσαρί, Κανό, Κουέγιαρ, Καρίγιο (74' Μίκαελ), Βιέτο (86' Αλ Χαμντάν), Σαλέμ Αλ Νταουσαρί (74' Νασέρ Αλ-Νταουσάρι), Μαρεγκά (86' Ιγκάλο)

Η χρυσή βίβλος των νικητών:

  • 5 κατακτήσεις: Ρεάλ (2014, 2016, 2017, 2018, 2022)
  • 3 κατακτήσεις: Μπαρτσελόνα (2009, 2011, 2015)
  • 2 κατακτήσεις: Κορίνθιανς (2000, 2012), Μπάγερν (2013, 2020)
  • 1 κατάκτηση: Λίβερπουλ (2019), Τσέλσι (2021), Σάο Πάουλο (2005), Ιντερνασιονάλ (2006), Μίλαν (2007), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008), Ίντερ (2010)
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ