ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σάντος: "Σημαντική η παρουσία κόσμου, αλλά η ζωή των ανθρώπων πάνω από όλα"

Ο Φερνάντο Σάντος μαζί με τον Γιόαχιμ Λεβ στην κλήρωση για την τελική φάση του Euro 2020
Ο Φερνάντο Σάντος μαζί με τον Γιόαχιμ Λεβ στην κλήρωση για την τελική φάση του Euro 2020 AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Ο Φερνάντο Σάντος κατέθεσε την άποψή του για το δύσκολο φιλικό τεστ της Πορτογαλίας κόντρα στην Ισπανία και ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο θέμα της απουσίας του κόσμου από τις κερκίδες ελέω του κορονοϊού.

Δύο χρόνια μετά από τη μεγάλη μάχη που έδωσαν στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας και η οποία τις βρήκε ισόπαλες με σκορ 3-3, Πορτογαλία και Ισπανία διασταυρώνουν εκ νέου τα ξίφη τους, αυτή τη φορά στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης στο "Ζοσέ Αλβαλάδε" το βράδυ της Τετάρτης (7/10).

Ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης με τους γείτονες Ισπανούς ο Φερνάντο Σάντος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, με τον τεχνικό των πρωταθλητών Ευρώπης να αναφέρεται τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης όσο και στο ζήτημα της απουσίας κόσμου από την κερκίδα ελέω κορονοϊού.

"Περιμένω ένταση, αυτό είναι σίγουρο ελέω της ποιότητας των παικτών που την βγάζουν τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δούμε όμορφο θέαμα.

Σάντος: "Σημαντική η παρουσία κόσμου, αλλά η ζωή των ανθρώπων πάνω από όλα"
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Το dna των δύο ομάδων δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με το ματς των δύο ομάδων για το Μουντιάλ του 2018. Η Ισπανία είναι μία ομάδα που έχει κατοχή της μπάλας, είναι γρήγορη στις μεταβιβάσεις της και είναι μία ομάδα που ανακτά γρήγορα τη μπάλα", δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, για να προσθέσει αναφορικά με την πανδημία:

"Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό πως ο κόσμος είναι σημαντικός στα παιχνίδια και να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Αποδέχομαι τις αποφάσεις που παίρνουν οι κυβερνήσεις των χωρών αναφορικά με την υγεία.

Πρώτα και πάνω από όλα έρχεται η υγεία των ανθρώπων, αυτό είναι το σημαντικότερο. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να διατηρήσουμε όλα τα στάνταρντς ασφαλείας σε περίπτωση που μπει κόσμος στο γήπεδο.

Έχω ακούσει να λένε πως ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο, άρα υπάρχει κίνητρο για να επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ