ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάντος: "Να έχουμε δημιουργία και φαντασία"

Σάντος: "Να έχουμε δημιουργία και φαντασία"
INTIME SPORTS

Η Εθνική μας ομάδα θα πρέπει να έχει δημιουργία και φαντασία στο παιχνίδι της κόντρα στην Σλοβακία για να πάρει τη νίκη, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος. Διαβάστε για ποιον λόγο ο Φερνάντο Σάντος κοιμάται ήσυχος όταν παίζει ο Κατσουράνης

Αποστολή στην Σλοβακία: Παναγιώτης Χαραλάμπους

Δημιουργία και φαντασία πρέπει να έχει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Σλόβαν η Εθνική μας ομάδα ώστε να πάρει τη νίκη.

Αυτό τόνισε ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου, ο οποίος επεσήμανε παράλληλα πως τα προκριματικά έχουν ακόμη δρόμο.

Επίσης, ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός ανέφερε πως ο Κατσουράνης είναι τόσο καλός παίκτης που όταν τον χρησιμοποιεί ως στόπερ τότε κοιμάται ήσυχος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου:

Για το πως θα αναπληρώσει τα κενά: " Αυτοί που δεν μπορούν να παίξουν δεν μπορούν να παίξουν. Θα παίξουν κάποιοι άλλοι. Το σίγουρο είναι πως θα παίξουμε με δύο αμυντικούς και σκεφτόμαστε μόνο τους παίκτες που είναι μαζί μας και όχι όσους δεν είναι".

Για το τελευταίο ματς που δεν έβαλε γκολ η Εθνική και για το ματς με την Σλοβακία: Ο στόχος μας στον αυριανό παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που αξίζει τον σεβασμό μας, θέλουμε να κερδίσουμε και σίγουρα πρέπει να βάλουμε γκολ.

Σίγουρα και η Σλοβακία θα αγωνιστεί και μπροστά στο κοινό της για τη νίκη, αλλά ο δικός μας στόχος στο αυριανό ματς και σε όλα τα παιχνίδια είναι μόνο η νίκη".

Για την κατάσταση που είναι ο Γκέκας: " Σίγουρα ο παίκτης έχει μεγάλη θέληση να σκοράρει και περιμένουμε και ελπίζουμε να γίνει αυτό που έγινε πριν τέσσερα χρόνια με αυτόν τον παίκτη (σ.σ. είχε σκοράρει ο Γκέκας σε φιλικό ματς).

Θέλουμε βέβαια να κοιτάξουμε την άμυνά μας και να έχουμε δημιουργικότητα, αλλά και φαντασία για να πάρουμε τη νίκη".

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από την Σλοβακία " Επικεντρωνόμαστε στα χαρακτηριστικό του παίκτη που θα ταιριάξουν στο σύνολο. Σίγουρα η Σλοβακία έχει κάποιους καλούς παίκτες, αλλά το σημαντικό είναι τι κάνει η ομάδα της".

Για την σημασία του αγώνα: " Ναι μεν είναι σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν είναι καθοριστικό έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά ματς και θα παίξουμε εκ νέου με Βοσνία και Σλοβακία. Είναι σημαντικά αλλά όχι κρίσιμα".

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στο περσινό σχήμα: " Είναι κάτι που θα το δούμε αύριο".

Ποια ομάδα τον προβληματίζει περισσότερο: " Δεν προβληματίζομαι καθόλου για καμία από τις τρεις γραμμές. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο και οι τρεις γραμμές πρέπει να κάνουν ταυτόχρονο και αμυντική και επιθετική λειτουργία. Το κάνει όλη η ομάδα μαζί. Εγώ είναι πεπεισμένος πως η ομάδα μου θα είναι καλή και αμυντικά και επιθετικά και πιστεύω θα είναι καλά αύριο οι παίκτες για να πάρουν το αποτέλεσμα".

Για το τι τον προβλημάτισε στο ματς με την Βοσνία: " Αυτό που με προβλημάτισε με την Βοσνία έχει να κάνει ότι μετά το 15' είχαμε λάθος τοποθετήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δυστυχώς και χάσαμε κάποια στοιχεία στην επίθεση και δεχθήκαμε κάποιες επιθέσεις από την Βοσνία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αύριο και να έχουμε μια ποικιλία στην επίθεση".

Για τον τίτλο του φαβορί και αν θέλει να παίξει η Εθνική όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Λετονία: " Παίρνουμε την ευθύνη πάνω μας και λέμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε. Σε αυτό το ματς υπάρχουν δύο φαβορί που θέλουν να κερδίσουν.

Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας και ότι βγει. Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο με την Λετονία, εκεί παίξαμε διαφορετικά κόντρα σε μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους. Ο αυριανός αντίπαλος είναι διαφορετικός και στο ματς οι δύο ομάδες θα θέλουν να καταστρέψουν το παιχνίδι η μία της άλλης".

Για τον Κατσουράνη στην θέση του στόπερ: " Ο Κατσουράνης είναι ένας ευφυείς παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και ως στόπερ μπορεί να παίξει καλά. Τον χρησιμοποίησα και στην Πολωνία, ενώ έχει παίξει και σε άλλα παιχνίδια. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να πάρει την μπάλα από την άμυνα και να την κυκλοφορήσει μπροστά Αισθάνομαι ασφαλής και σίγουρος ότι αν χρησιμοποιήσω τον Κατσουράνη στόπερ τότε θα κοιμηθώ ήσυχος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ