ΠΑΟΚ

Σάντος: "Μόνο νίκη με Καλαμαριά"

Σάντος: "Μόνο νίκη με Καλαμαριά"
Σαντος

Σύνθημα νίκης έδωσε ο Φερνάντο Σάντος στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με την Καλαμαριά

"Στο παιχνίδι με την Καλαμαριά ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί μόνο για τη νίκη. Αυτό επιθυμούμε, να κυριαρχήσουμε στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή του αγώνα. Πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε μία πολύ καλή εικόνα, η οποία στο τέλος θα συνοδευτεί από νικηφόρο αποτέλεσμα", τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Φερνάντο Σάντος.

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στους τραυματισμούς που αντιμετωπίζει με τους Σνάουτσνερ και Μπαϊάνο λέγοντας: "Λόγω τραυματισμών χάσαμε σημαντικούς παίκτες τον τελευταίο καιρό, όπως οι Σνάουστνερ και Μπαϊάνο. Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε διαθέσιμους. Για να οικοδομηθεί μία ομάδα πρέπει να στεκόμαστε στην πραγματικότητα".

Όσο για το προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη είπε πως: "Στο παιχνίδι με τον Άρη δεν αλλάξαμε πολλά πράγματα, τα συστήματα που εφαρμόσαμε ήταν τα ίδια ή παρεμφερή. Ήταν απαραίτητο να γίνουν κάποιες αλλαγές, ώστε να εξασφαλίσουμε μία σταθερότητα στον τρόπο που αμυνόμαστε, γι' αυτόν το λόγο βάλαμε περισσότερους παίκτες στο κέντρο ή προχωρήσαμε σε κάποιες εσωτερικές αλλαγές.

Κατανοώ την αντίδραση των φιλάθλων μετά το παιχνίδι με το Θρασύβουλο, αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί αντέδρασαν έτσι μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Τέτοια στάση δεν κάνει καλό στην ομάδα".





Για την αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ αλλά και την σημασία της προσέλευσής του στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Φερνάντο Σάντος τόνισε πως: "Προσπάθησα να σκεφτώ τους λόγους που υπήρξε αυτή η επιθετικότητα εκ μέρους του κόσμου.

Είναι προφανές ότι αυτοί μας στηρίζουν και πρέπει να τους σεβόμαστε πάντα, ωστόσο από το μέρος τους πρέπει να γίνει επίσης κατανοητό ότι δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας αν κάθε φορά μετά από ήττα υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν και οι ήττες στα παιχνίδια. Επιθυμούμε να γεμίσουν το γήπεδο με την Καλαμαριά, γιατί η υποστήριξή τους είναι πολύ σημαντική. Στηριζόμαστε σε αυτούς επαναλαμβάνω και θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους".





Επανερχόμενος στο παιχνίδι με τον Άρη ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε: "Στο παιχνίδι με τον Άρη εξάλλου ο αντίπαλος είχε μηδέν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Άρα κακή εμφάνιση δεν είχε μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Άρης. Μπήκε ένα γκολ από κάθε ομάδα.

Δηλαδή από άποψη τακτικής οι δύο ομάδες ήταν δυνατές και οι ποδοσφαιριστές είχαν διάθεση και σωστή συμπεριφορά. Όλα χάλασαν για εμάς μετά το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε στην επανάληψη. Μόλις αυτό επιτεύχθηκε, όντως αποσυντονιστήκαμε. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης ανέβηκε πολύ, δημιούργησε ευκαιρίες, ενώ εμείς δεν καταφέραμε να γίνουμε απειλητικοί.

Τονίζω ότι δείξαμε διάθεση και ενθουσιασμό. Ο κόσμος πρέπει να το προσέξει αυτό, να δει δηλαδή καθαρά ότι η εμφάνισή μας με τον Άρη δεν έχει καμία ομοιότητα με εκείνη του παιχνιδιού για το Κύπελλο, όπου επαναλαμβάνω και σήμερα μόνο οι φανέλες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο".







Αναφερόμενος στο υλικό που έχει στην διάθεσή του ο κ. Σάντος είπε: "Θα είναι απαραίτητο να γίνουν δοκιμές παικτών σε διάφορες θέσεις. Έχω σαφέστατη ιδέα για τις ικανότητες όλων των ποδοσφαιριστών μου και τι χρειαζόμαστε από αυτούς για να φτιάξουμε το σύνολο που θέλουμε", ενώ έκανε λόγο και για έλλειψη ηγέτη φέρνοντας ως παράδειγμα τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, τονίζοντας:

"Για παράδειγμα βλέπουμε όλοι ότι μας λείπει ένας ηγέτης, ένας παίκτης όπως ο Ζαγοράκης. Ένας ποδοσφαιριστής με αυτήν την προσωπικότητα λείπει από τον ΠΑΟΚ, αλλά χρειάζεται σε κάθε ομάδα παγκοσμίως όπως ξέρετε, γιατί απλά ο Ζαγοράκης ξέφευγε πάντα από τα ελληνικά δεδομένα.

Η ηγετική του ικανότητα ήταν εκπληκτική, πολλές φορές λειτουργούσε και ως προπονητής μέσα στο γήπεδο. Σήμερα εμείς νιώθουμε την έλλειψη ενός τέτοιου παίκτη, που επαναλαμβάνω χρειάζεται σε κάθε ομάδα στην Ελλάδα.

Έχουμε ποδοσφαιριστές με δυναμική και προοπτικές να γίνουν ηγέτες, αλλά είναι πολύ νεαροί και πρέπει να δουλέψουν σκληρά. Προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας να δημιουργήσουμε τέτοιους παίκτες".







Για να ολοκληρώσει θυμούμενος την εμφάνιση απέναντι στον Θρασύβουλο για το Κύπελλο Ελλάδος που στοίχισε τον αποκλεισμό στον ΠΑΟΚ και δίνοντας εκ νέου σύνθημα νίκης στο Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. "Αυτό που έγινε με το Θρασύβουλο τότε ήταν καθαρά θέμα υποτίμησης του αντιπάλου. Είναι ένα ντέρμπι το παιχνίδι της Κυριακής.

Θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε, με σεβασμό για την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε. Στη χώρα μου λένε ότι η τρίτη φορά φορά δεν μπορεί να είναι το ίδιο άσχημη, άρα θα αλλάξει η στάση μας και θα καταφέρουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει".





Έτοιμος ο Σνάουτσνερ



Στα αγωνιστικά ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ομάδας του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής (10:30), η οποία περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής. Πριν την έναρξή της, ο Μίροσλαβ Σνάουστνερ υποβλήθηκε σε εξετάσεις με υπέρηχο, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι κλινικά είναι έτοιμος.

Ο Πολωνός ποδοσφαιριστής από αύριο θα μπει σταδιακά στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Η αντεπίθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ



Στην διάρκεια της σημερινής μέρας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε γνωστή την νομική της θέση δια στόματος του Β΄ Αντιπροέδρου της, Γιάννη Παπαδόπουλου, στο θέμα της ρύθμισης των χρεών. "Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις νομικές θέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σχετικά με το θέμα της ρύθμισης των χρεών των Αθλητικών Α. Ε., του πρόσφατου ν. 3606/2007 και τον καθορισμό της μηνιαίας δόσης όπως προκύπτει.

Δυστυχώς το Υπουργείο Οικονομικών, άγνωστο για ποιο λόγο και με ποια παρότρυνση, εξέδωσε νέα εγκύκλιο, όπως πληροφορούμαστε, η οποία καταργεί κάθε έννοια νομιμότητας. Η έννοια της ρύθμισης του άρθρου 86 παρ. 4 του ν.3606/2007 συνίσταται στο ότι στη ρύθμιση της παρ. 1 υπάγονται τα χρέη των ΠΑΕ προς το Δημόσιο που βεβαιώνονται μετά από φορολογικούς ελέγχους ή (οριστικές) αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων, που αφορούν φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι και την 30.Ιουν.2007.

Η έννοια φυσικά της βεβαίωσης των χρεών μετά από φορολογικούς ελέγχους προϋποθέτει ληξιπρόθεσμη οφειλή, η οποία δεν έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση. Συνεπώς, σε περίπτωση που υπάρχει αναστολή με απόφαση Δικαστηρίου, το χρέος δεν είναι άμεσα απαιτητό.

Άλλωστε, όπως έχει κριθεί, οι αποφάσεις προσωρινής δικαστικής προστασίας δημιουργούν υποχρέωση συμμόρφωσης (ΣτΕ 9/2004) και συνεπώς από τη χορήγηση αναστολής, η τυχόν ταμειακή βεβαίωση καθίσταται ανενεργή. Εξάλλου, η αναφορά στη ρύθμιση 'δικαστικών αποφάσεων' έχει την έννοια των 'οριστικών' δικαστικών αποφάσεων, που συνιστούν νόμιμο τίτλο για την ταμειακή βεβαίωση των καταλογισθέντων ποσών.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι στη ρύθμιση της παρ. 1 εντάσσονται ταμειακώς βεβαιωθέντα χρέη αν δεν έχουν ανασταλεί με δικαστική απόφαση, καθώς και χρέη που βεβαιώνονται με βάση 'οριστικές' αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων",







ήταν η νομική θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.









TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ