ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαντιάγκο Μπερναμπέου: Το γήπεδο των μεγάλων τελικών (VIDEOS)

ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Eurokinissi Sports)
ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η δεύτερη αναμέτρηση του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα θα διεξαχθεί στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου κι έτσι πλέον το ιστορικό γήπεδο θα έχει όλους τους μεγάλους τελικούς στη "λίστα" του. (VIDEOS)

Το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον δεύτερο τελικό το Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς και θα προσθέσει στη... συλλογή του ένα ακόμη ιστορικό παιχνίδι στην 71χρονη ιστορία του.

Στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης έχει διεξαχθεί τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου, τελικός Euro, τελικοί Κυπέλλου Πρωταθλητριών και Champions League, τελικοί Κυπέλλου UEFA και τελικοί Copa del Rey (Κύπελλο Ισπανίας). Πάμε να δούμε μερικούς από τους ιστορικούς αγώνες που έχουν γίνει στο Μπερναμπέου...

1956-1957: ΡΕΑΛ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 2-0

Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατεί 2-0 της Φιορεντίνα με γκολ των Ντι Στέφανο και Χέντο και κατακτά το τρόπαιο.

1964: ΙΣΠΑΝΙΑ - ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2-1

Τελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Ισπανία τίθεται αντιμέτωπη με τη Σοβιετική Ένωση, επικρατεί 2-1 (το νικητήριο γκολ ο Μαρθελίνο στο 84') και χαρίζει το τρόπαιο στους Ίβηρες.

1968-1969: ΜΙΛΑΝ - ΑΓΙΑΞ 4-1

Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η Μίλαν συντρίβει 4-1 τον Άγιαξ με χατ τρικ του Pierini Prati στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

1979-1980: ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ 1-0

Ο επόμενος τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που διεξήχθη στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτός ανάμεσα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και το Αμβούργο. Οι Βρετανοί νικούν 1-0 με γκολ του Τζον Ρόμπερτσον.

1982: ΙΤΑΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3-1

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπερναμπέου. Η Ιταλία με 3-1 ρίχνει στο καναβάτσο τη Δυτική Γερμανία με γκολ των Ρόσι, Ταρντέλι και Αλτομπέλι. Για τους Δυτικογερμανούς είχε σκοράρει ο Μπράιτνερ.

1984-1985: ΡΕΑΛ - ΒΙΝΤΕΟΤΟΝ 0-1

Διπλός τελικός για το Κύπελλο UEFA. Η Ρεάλ Μαδρίτης νικά 3-0 εκτός έδρας τη Βιντεότον. Στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στο Μπερναμπέου, οι "Μερένγκες" χάνουν 0-1, αλλά με συνολικό σκορ 3-0 είναι αυτοί που παίρνουν τον τίτλο.

2009-2010: ΙΝΤΕΡ - ΜΠΑΓΕΡΝ 2-0

Τελικός Champions League ανάμεσα σε Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου. Οι "νερατζούρι" του Ζοζέ Μουρίνιο επικρατούν 2-0 και κατακτούν το τρόπαιο με δύο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο.

36 ΤΕΛΙΚΟΙ COPA DEL REY

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου έχουν διεξαχθεί 36 τελικοί Copa del Rey, δηλαδή τελικοί για το Κύπελλο Ισπανίας. Ο πρώτος το 1948 ανάμεσα σε Σεβίλλη - Θέλτα (4-1) και ο τελευταίος το 2013 ανάμεσα σε Ατλέτικο - Ρεάλ (2-1).

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ