ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copa Libertadores: Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" ο τελικός Ρίβερ - Μπόκα

Ramón Abila of Argentina's Boca Juniors, right, and Javier Pinola of Argentina's River Plate go for a header during a Copa Libertadores first leg final match in Buenos AIres, Argentina, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Μπόκα Ρίβερ, Άμπιλα, Πινόλα AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Ο μεγάλος δεύτερος τελικός του Copa Libertadores, ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα, θα διεξαχθεί στις 9 Δεκεμβρίου (21:30 ώρα Ελλάδας) στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" της Μαδρίτης. Απορρίφθηκε το αίτημα των "σενέισες" να τους απονεμηθεί ο τίτλος χωρίς να γίνει το ματς. Η δήλωση του Ισπανού πρωθυπουργού.

Η πληροφορία της ισπανικής σελίδας, "La Sexta", ότι ο μεγάλος δεύτερος τελικός του Copa Libertadores θα διεξαχθεί - ύστερα από δύο διαδοχικές αναβολές - στο γήπεδο της Ρεάλ, "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", επαληθεύτηκε μετά από λίγες ώρες.

Η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας της Νοτίου Αμερικής (Conmebol) απέρριψε το αίτημα της Μπόκα Τζούνιορς να της απονεμηθεί ο τίτλος δίχως να διεξαχθεί το ματς. Έτσι η αναμέτρηση με τη Ρίβερ (το πρώτο ματς στο "Μπομπονέρα" έληξε ισόπαλο 2-2) θα γίνει την 9η Δεκεμβρίου και 21:30 (ώρα Ελλάδας) - έτσι κι αλλιώς φάνταζε ως η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής - στο γήπεδο των "μερένγκες".

Η Ρεάλ εκείνη την αγωνιστική (15η της ισπανικής Liga), φιλοξενείται από την Ουέσκα (9/12, 17:15), οπότε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, θα φιλοξενήσει ένα ακόμη τελικό μεγάλης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το γήπεδο της Ατλέτικο, "Wanda Metropolitano", θα υποδεχθεί την πρώτη ημέρα του Ιουνίου του νέου έτους (2019) τον τελικό του Champions League. Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση από την Conmebol, ο Ισπανός πρωθυπουργός με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter έδωσε μια... γεύση:

"Η Ισπανία είναι διατεθειμένη να οργανώσει τον τελικό του Copa Libertadores ανάμεσα στην Μπόκα και τη Ρίβερ. Έχουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες και την εμπειρία για τέτοιου τύπου ματς, δουλεύουμε ήδη για την εγγύηση της ασφάλειας".

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων, αντίθετα με ό,τι θα συνέβαινε εάν διεξαγόταν το ματς στο "Monumental" (θα υπήρχαν μόνον οπαδοί της Ρίβερ, όπως στο Μπομπονέρα υπήρχαν μόνον οπαδοί της Μπόκα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ