ΠΑΟΚ

Ο πολύτιμος κύριος Σαλπιγγίδης

Ο πολύτιμος κύριος Σαλπιγγίδης
Σαλπιγγίδης INTIME SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ (μαζί με τον Βιεϊρίνια) σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν (videos).

Η επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα στην καριέρα του, αφού οι φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά δεν τον περίμεναν και με ανοιχτές αγκάλες.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο 29χρονος άσος δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, λόγω της κούρασης από την εξαντλητική σεζόν με τον Παναθηναϊκό και τη συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Παρόλα αυτά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κολύμπησε κατευθείαν στα βαθιά και βοήθησε με τον καλημέρα τον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άγιαξ - ΠΑΟΚ λοιπόν με το παιχνίδι να τελειώνει 1-1. Ο Σάλπι έβγαλε μαγική ασίστ γυρίζοντας το σώμα του στον Βλάνταν Ίβιτς, με αποτέλεσμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να φύγει έχοντας πετύχει ένα υπερπολύτιμο γκολ.

Η επανάληψη ωστόσο στον Τούμπα δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ, που αν και προηγήθηκε με 1-0, κατάφερε να χάνει τελικά με 1-3. Παρόλα αυτά ο Σαλπιγγίδης το πάλεψε και έκανε το 2-3, ενώ έβγαλε και την ασίστ στον Ίβιτς στο 3-3.

Πρωτάθλημα...

Πάμε τώρα στις εγχώριες διοργανώσεις. ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός με τον Δικέφαλο να τα βρίσκει σκούρα απέναντι στα λιοντάρια του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο Μπέλιτς έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ, όμως υπολόγισε χωρίς τον Σαλπιγγίδη. Ασίστ στον Τσιρίλο και 2-1 για τον ΠΑΟΚ (που έχανε με 0-1) και στη συνέχεια ασίστ στον Παπάζογλου για να κάνει το 3-2 από 2-2.

Στη συνέχεια έχουμε ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-1. Και τι δεν έκανε εδώ ο Σάλπι. Ασίστ στον Μουσλίμοβιτς στο 1-0 (αν και ήταν οφσάιντ) και γκολ κάνοντας το 2-0.

Επόμενο ματς με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, ο Σάλπι έκανε το 1-1 και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-2.

Ευρώπη...

Κρίσιμο ματς στον Κροατία με την Ντιναμό, ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ ήθελε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Ο Σαλπιγγίδης έκανε το 0-1 και χάρισε πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Κύπελλο...

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ στην Τούμπα. Το ματς τελείωσε με σκορ 2-1, με τον Έλληνα φορ να βγάζει την ασίστ στον Αθανασιάδη για να κάνει το 2-0. Σε αυτό το ματς μπήκε τρομερό αυτογκόλ!

Επιστροφή στο πρωτάθλημα...

Επτά βαθμούς χάρισε στον ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης στη συνέχεια και εξηγούμαστε αμέσως. Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ. Με τον Σαλπιγγίδη να κάνει το 0-1, όμως το ματς έληξε 1-1. Στη συνέχεια ακολούθησε το ματς με τον Αστέρα στην Τούμπα, με τον έμπειρο φορ να πετυχαίνει το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ, ένα παιχνίδι μαγική εικόνα. Ο Βόλος ήταν ανώτερος και έχασε απίστευτες ευκαιρίες, όμως ο ΠΑΟΚ απέδρασε με 0-3! Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το τελευταίο γκολ. Φτάνουμε και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Ξάνθη στην Τούμπα , με τον Σαλπιγγίδη να κάνει το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Τελειώνουμε με Κύπελλο...

Φτάσαμε και στο ματς της Τετάρτης (2/2/2011) με τον Σαλπιγγίδη να πετυχαίνει ένα γκολ ταφόπλακα στις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση, κάνοντας το 1-0 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν τους λόγους τους να κρατάνε.. μούτρα στον Σαλπιγγίδη. Σίγουρα φέτος δεν είναι ο γνωστός Σάλπι που έχουμε συνηθίσει, όμως όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν πως μαζί με τον Βιεϊρίνια είναι ότι πολυτιμότερο έχει η ομάδα τη φετινή σεζόν. Δεν το λέμε εμείς φυσικά, το λένε τα έργα του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ