ΟΦΗ

Σα Πίντο: "Δίκαιο το αποτέλεσμα"

Σα Πίντο: "Δίκαιο το αποτέλεσμα"
Σα Πίντο INTIME SPORTS

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δήλωσε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη, εξήρε τους παίκτες του και αναφέρθηκε και στο παιχνίδι που έρχεται με τον Παναθηναϊκό.

Σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε ο ΟΦΗ, ο οποίος νίκησε με 2-0 τον Πανιώνιο στο Ηράκλειο. Οι Κρητικοί ήταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καλύτεροι, κατάφεραν να το εξαργυρώσουν, αλλά θα πάνε σύμφωνα με τον Ρικάρντο Σα Πίντο στη Νέα Σμύρνη με τη νοοτροπία πως το πρώτο παιχνίδι έληξε χωρίς σκορ. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:

"Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Όχι μόνο για τα 2 γκολ αλλά και επειδή δεν δεχτήκαμε που σε αυτόν το θεσμό αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο να μπούμε στην περιοχή του Πανιωνίου. Έπαιξαν πολύ κλειστή άμυνα, έκλεισαν τους χώρους. Το γήπεδο ήταν σκληρό και ήταν δύσκολο να κυκλοφορήσουμε την μπάλα όπως θέλαμε. Όμως είχαμε την υπομονή που απαιτείται σε αυτόν τον θεσμό. Είχαμε τον έλεγχο όλου του αγώνα, πιστέψαμε καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα ότι θα σκοράρουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Δεν παίζαμε μόνο κάθετα αλλά πιο βαθιά. Επίσης ο Παπάζογλου είχε αρκετές βοήθειες για να κάνει το παιχνίδι που ήθελε στην επίθεση.

Έπαιξαν με καρδιά, αυτοπεποίθηση και το βασικό είναι ότι έπαιξαν με την πεποίθηση ότι μπορούν να κερδίσουν όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι αλλά πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν όλους τους αγώνες. Το σκορ είναι σωστό και το αποτέλεσμα δίκαιο. Παίξαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα με ταλαντούχους παίκτες όπως ο Κολοβός και ο Αραβίδης. Είχαμε τον έλεγχο σε όλο το ματς αλλά έπρεπε να παίξουμε με υπομονή ώστε να μην δεχτούμε αντεπιθέσεις.

Η οργάνωση του παιχνιδιού είναι πολύ σημαντική και πρέπει να παίζουμε με τέτοιον τρόπο ώστε η αντίπαλη ομάδα να μην πιστέψει ότι μπορεί να βγει στην επίθεση και να σκοράρει. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη όμως είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος στην έδρα του είναι δυνατή ομάδα και δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να παίξουμε με μεγάλη προσοχή και οργάνωση. Εμείς θα πάμε στη Νέα Σμύρνη σαν να έχει λήξει το παιχνίδι 0-0 ή να έχουμε χάσει. Οι παίκτες που ήρθαν δεν είναι έτοιμοι 100%, δεν γνωρίζουμε αν μπορούν να μας βοηθήσουν τώρα γιατί θέλω να αγωνίζονται όσοι είναι έτοιμοι. Δεν είναι μόνο τώρα που δεν έχουμε πολλές επιλογές, δεν είχαμε επιλογές στην αρχή. Οι παίκτες που παίζουν είναι αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι. Οι παίκτες έχουν δύναμη και πάθος. Αυτή η δύναμη τους έρχεται από κάπου.

Το Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι γιατί παίζουμε με μια καλή ομάδα που έχει διαφορετικούς στόχους, διαφορετικό μπάτζετ και διαφορετικές επιλογές. Είναι δυνατή ομάδα, γνωρίζουμε την αξία της όμως πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Παρ' όλο έχουμε μόνο 3 ημέρες ξεκούρασης πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Οπωσδήποτε, μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη διαχείριση του αγώνα επειδή έχουν πολλές επιλογές. Πιστεύω πολύ στους παίκτες μου, δουλεύουν καλά.

Πρέπει οπωσδήποτε να δούμε την κατάσταση των παικτών. Ο Σίσιτς είναι πολύ έμπειρος παίκτης, διεθνής και γνωρίζει τον ΟΦΗ. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό καθώς οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι ψυχολογικά και αγωνιστικά. Οπωσδήποτε δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε 1 παίκτη και να ξεχάσω τους υπόλοιπους 24, 25. Θα βοηθήσω τον Σίσιτς και όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι όπως όλα τα παιδιά. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει ο Ντουντού γιατί μπορεί να κάνει την διαφορά στην ομάδα και εγώ να έχω περισσότερες επιλογές".

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ