STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο ΠΑΟΚ το πάει μέχρι τέλους, ο Ολυμπιακός έχει μάτια μόνο για την… 29η Μαΐου

Ο ΠΑΟΚ το πάει μέχρι τέλους, ο Ολυμπιακός έχει μάτια μόνο για την… 29η Μαΐου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ / INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι έτοιμος να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να κατακτήσει τον τίτλο στη Stoiximan Super League, την ώρα που -απολύτως λογικά- ο Ολυμπιακός έχει μια άλλη προτεραιότητα. Γράφει ο Λάμπρος Μπαλάφας.

Ακόμη κι αν δεν έχεις δει λεπτό από το χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας και το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται μπροστά σου είναι οι δηλώσεις των δύο προπονητών, αντιλαμβάνεσαι αμέσως, σχεδόν όλα όσα είχαν προηγηθεί.

Ο Λουτσέσκου μίλησε για τη συγκέντρωση και την αποφασιστικότητα των παικτών του, κόντρα στην έλλειψη ψυχικής ενέργειας του Ολυμπιακού, ο Μεντιλίμπαρ έκανε λόγο για μια προσπάθεια που κράτησε λίγα λεπτά.

Αυτό ήταν το σκηνικό της αναμέτρησης στην οποία ο ΠΑΟΚ επικράτησε τόσο άνετα, όσο δείχνει το 2-0 και έμεινε μόνος στο… κυνήγι της ΑΕΚ, επιχειρεί το δικό του "μέχρι τέλους". Δυσκολεύτηκε μέχρι τη στιγμή που ο Τάισον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, εκεί οι "ερυθρόλευκοι" κατάλαβαν πως οι ελπίδες, που εξ αρχής ήταν λίγες, είχαν εξανεμιστεί.

Αν κατάλαβα σωστά το πλάνο του Μεντιλίμπαρ, ήταν να μπορέσει η ομάδα του να ελέγξει τον ρυθμό και κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και θα έφερνε από τον πάγκο τα "βαριά χαρτιά" της επίθεσης, θα επιχειρούσε και να πάρει ολόκληρο το ματς. Δεν έφτασε σε αυτό το σημείο.

Πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ και με ξεκάθαρο πλάνο

Ήταν φανερό πως ο ΠΑΟΚ υπερτερούσε σε ενέργεια, κέρδιζε με ευκολία τις μονομαχίες, είχε περισσότερη ταχύτητα, με και χωρίς την μπάλα, είχε όλο τον χρόνο τις προηγούμενες μέρες να προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς όπως και το έκανε. Κουλιεράκης και Κετζιόρα έβγαιναν πρώτοι σε όλες τις "μεγάλες μπάλες" των "ερυθρόλευκων" (Έσε και Τσικίνιο κουβαλούσαν μεγάλη καταπόνηση για να βοηθήσουν όσο πραγματικά μπορούσαν στην παραγωγή παιχνιδιού από τον άξονα) και με αυτό τον τρόπο κινδύνευαν ελάχιστα.

Η ποιότητα των Τάισον, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια δεδομένη, στην πρώτη ουσιαστική φάση, ο Βραζιλιάνος "διάβασε" το κενό, κινήθηκε άμεσα και εκτέλεσε άψογα. Μεϊτέ και Σβαμπ ήταν ανίκητοι, δημιούργησαν ασφάλεια σε όλη την λειτουργία της ομάδας τους, ο Ολυμπιακός δεν είχε ένα αντίστοιχο κορμί στις μονομαχίες, ήταν ένα ματς, το οποίο απέδειξε πόσο κομβικός είναι ο Ιμπόρα στην ισορροπία των γραμμών.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε γιατί ήξερε τον τρόπο. Ήταν πανέτοιμος, είχε το πλάνο του, το εφάρμοσε όπως έπρεπε από το πρώτο λεπτό. Ο Ολυμπιακός ήθελε, αλλά ούτε τα πόδια ήταν φρέσκα, ούτε το μυαλό καθαρό. Το "3 στα 3" που φάνταζε λογικό για κάποιους φίλους των Πειραιωτών ήταν ουτοπικό.

Καμιά ομάδα δεν μπορεί να γυρίσει τόσο απλά τον… διακόπτη, να ξεχάσει σε δύο μέρες την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της και να προσηλωθεί σε κάτι σημαντικό μεν, αλλά μικρότερης σημασίας.

Ο Λουτσέσκου πέραν της νίκης, κατάφερε να μοιράσει και τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του, τούτη την ώρα, οι δυνάμεις μπορούν να καθορίσουν την έκβαση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα με ρεαλιστικές πιθανότητες να πάρει τον τίτλο από την ΑΕΚ.

Δεν είναι απόλυτα στο χέρι του η κατάσταση, θα χρειαστεί εκτός από τη δική του νίκη επί του Παναθηναϊκού και ένα θετικό αποτέλεσμα από το "Καραϊσκάκης", να μην κερδίσει η ομάδα του Αλμέιδα τον Ολυμπιακό. Δεν το λες εύκολο, ούτε και ακατόρθωτο, η σεζόν έχει δώσει πολλές ανατροπές, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για όσα θα ακολουθήσουν την Τετάρτη.

Αν κερδίσει στην OPAP Arena κανείς δεν θα θυμάται την Τούμπα

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, αυτό θα του αφαιρέσει άγχος από τον τελικό του Conference League κόντρα στην Φιορεντίνα.

Έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, καλείται να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός σε δύο μεγάλα ντέρμπι, σε διάστημα λίγων ημερών κι ενώ πρέπει παράλληλα να αποφορτιστούν κάποιοι παίκτες, ώστε να γεμίσουν μπαταρίες και να είναι πανέτοιμοι για την 29η Μαΐου.

Διάβασα κάποια σχόλια, παράπονα φίλων του Ολυμπιακού για την ήττα στην Τούμπα. Ένας οπαδός θέλει πάντα νίκες, το κατανοώ, εδώ όμως θα πρέπει να αντιληφθούν άπαντες τι ακριβώς έχουν πετύχει οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ.

Νίκησαν μέσα σε μία εβδομάδα, δύο φορές, μια ομάδα πολύ πάνω από τα δικά τους… κυβικά.

Αν σηκώσουν την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια, κανείς δεν θα θυμάται, όχι μόνο την Τούμπα, αλλά ολόκληρο το πρωτάθλημα. Θα είναι σαν να μην έχει συμβεί. Και δεν υποτιμώ την ελληνική λίγκα, σε καμία περίπτωση, αλλά υπερθεματίζω για κάτι το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως κάτι μοναδικό, ανεπανάληπτο, απλησίαστο…

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ